Veilig fietsen in de thuisbasis van de Tour de France

Veilig fietsen in de thuisbasis van de Tour de France

29 januari 2024 in Frankrijk0 reacties

Europa is een paradijs voor fietsers met zijn prachtige landschappen en groeiende netwerk van fietsvriendelijke infrastructuur. Frankrijk is een bijzonder hoogtepunt, met vijf plaatsen in Europa's top 20 van meest Instagrammed fietsroutes.

Controleer je fiets voordat je de schilderachtige fietsroutes van het land gaat verkennen, bereid je voor op reserveonderdelen en zorg dat je je veiligheidsuitrusting bij de hand hebt. Als je fietsbenodigdheden of reserveonderdelen nodig hebt, ga dan naar je vertrouwde plaatselijke fietsenwinkels, zoals BIKE24.

Inhoud artikel

  1. Topfietsroutes in Frankrijk

De Camino Francés is een van de populairste fietsroutes van Europa, met meer dan 427.000 gedeelde Instagram posts. Hij loopt van Saint-Jean-Pied-de-Port in Frankrijk naar Santiago de Compostela in Spanje.

Een andere populaire route is de Cinglés De Ventoux in Bédoin. Deze route, met meer dan 4.400 hoogtemeters en 136 kilometer fietsen, is niet voor bangeriken.

De Route des Grandes Alpes, een zevendaagse fietsroute van 682 kilometer die van het Meer van Genève naar de Franse Rivièra slingert, en La Marmotte, een jaarlijkse zomerse fietsuitdaging in Bourg d'Oisans, hebben de lijst ook gehaald.

  1. Wat je moet voorbereiden voordat je gaat fietsen in Frankrijk

Voordat je aan je Franse fietsreis begint, kun je het beste weten welke routes geschikt zijn voor jouw kunnen en fietsen. Plan welke natuurlijke, historische of moderne toeristische plekken je wilt bezoeken. Als je nog steeds aan het uitzoeken bent wat je moet doen, waar je heen moet en wanneer je Frankrijk moet bezoeken voor je fietstocht, bekijk dan onze reisgids.

Als je eenmaal het plan hebt gemaakt, is het tijd om de benodigde fietsuitrusting klaar te maken. Helmen kunnen dienen als bescherming om je hoofd koel te houden tegen de zon en tegen kleine ongelukjes. Beschermende uitrusting kan variëren afhankelijk van je tocht, maar omvat minimaal handschoenen en kniebeschermers.

  • Zorg voor bepantsering en kussentjes voor je ellebogen en knieën als je gaat mountainbiken. Als je je zorgen maakt over zonnestralen, gure wind, insecten en regen die je ogen storen, koop dan een fietszonnebril.
  • Een ideale fietstocht verloopt soepel en zonder ongelukken, maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Het is aan te raden om een EHBO-kit mee te nemen met pleisters, alcoholdoekjes, insectenspray, Tylenol, enz.
  • Als de beschermkits klaar zijn, is het tijd om je fietsen klaar te zetten. Ten eerste is het essentieel om je ketting schoon en gesmeerd te houden, vooral bij slecht weer. Zo voorkom je dat de ketting kraakt en verleng je de levensduur van je kettingbladen en andere dure onderdelen.
  • Controleer dan je bandenspanning. De ideale bandenspanning voor racefietsen hangt af van verschillende factoren, zoals je gewicht, het terrein waarop je fietst en je voorkeuren. Zoek een pomp met een manometer om de bandenspanning nauwkeurig te meten.
  • Tot slot moet je een van de handigste fietsvaardigheden onder de knie krijgen: lekke banden repareren. Als je kilometers van huis bent en je band maakt plotseling een sissend geluid, zul je blij zijn dat je weet hoe je het zelf kunt repareren.
  • Enkele reparatiegereedschappen die je best meeneemt voor onderweg zijn een reserve binnenband, bandenlichters, een pomp en ander reisgereedschap. Anders moet je een omweg maken naar de dichtstbijzijnde fietsenwinkel in de buurt.
  1. Download onze gratis reisgidsen Frankrijk

Wil jij ook graag Frankrijk zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

NormandiëBourgogneArdèche & DrômeBretagneCorsicaProvenceLoireLyonZuidwest-FrankrijkOccitaniëChampagnestreekCôte d'Azur en MarseilleDordogneElzas en de VogezenNoord-FrankrijkFranse AlpenBaai van de SommeParijs
Reisgids NormandiëReisgids BourgogneReisgids Ardèche & DrômeReisgids BretagneReisgids CorsicaReisgids ProvenceReisgids LoireReisgids LyonReisgids Gironde en Zuidwest-FrankrijkReisgids OccitaniëReisgids ChampagnestreekReisgids Côte d'AzurReisgids DordogneReisgids Elzas en VogezenReisgids Noord-FrankrijkReisgids Franse AlpenReisgids  Baai van de SommeReisgids Parijs

Op reis naar Frankrijk? Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Frankrijk.

Reisgids Dwars door Frankrijk

Gratis reisgids Frankrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?