Dé 21 x mooiste bezienswaardigheden in Florida (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 21 x mooiste bezienswaardigheden in Florida (update 2024)

20 juni 2023 in Florida8 reacties

Florida, in het zuidoosten van de Verenigde Staten, is de zonnigste plek van het land en wordt daarom ook wel eens de Sunshine State genoemd. Amerikanen gaan hier op vakantie om van de kilometerslange stranden en de zon te genieten. Daarnaast kunnen bezoekers er ook indrukwekkende natuurparken verkennen, bijzondere steden bezoeken en zich uitleven in verschillende wereldberoemde pretparken.

Hieronder zetten we de niet-te-missen bezienswaardigheden van Florida op een rijtje.

Inspiratie: Tickets, daguitstappen & excursies in Florida

Op rondreis door Florida? Dan zal je zeker alle highlights willen zien, van de pretparken tot de leukste activiteiten. Onze tip: boek je tours vooraf online, is minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Florida bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

  1. St. Augustine

St. Augustine was de eerste Europese vestiging in Amerika en is daarmee de oudste stad van Florida. Je zal in St. Augustine heel wat Spaanse koloniale architectuur kunnen bewonderen en het lijkt soms wel alsof je in Europa rondwandelt. De belangrijkste trekpleister is het zeventiende-eeuwse stenen fort Castillo de San Marcos. St. Augustine staat daarnaast ook bekend om de spookverhalen en griezelige legendes.

  1. Wekiwa Springs State Park

Wekiwa Springs State Park ligt op zo’n twintig minuten rijden van Orlando. In dit natuurpark van ruim 2800 hectare groot kan je rondwandelen langs de Wekiwa-rivier, de waterbronnen en de omringende natuur.

Je kan hier in het koude water duiken, kajakken of kanoën op het water, het park doorkruisen met een drie-uur durende wandeltour of gewoon vanaf de hangmatten genieten van de tropische omgeving.

  1. Orlando

Orlando is de derde metropool van Florida en één van de meest bezochte steden van de Sunshine State. Miami wordt vooral bezocht voor de wereldberoemde stranden terwijl Orlando het walhalla is voor pretparkliefhebbers. Ontdek wat er allemaal te doen en zien is in Orlando.

De stad telt meer dan een dozijn pretparken waaronder vijf van de tien meest bezochte pretparken ter wereld. Ook vier van de meest populaire waterparken van de Verenigde Staten liggen in de omgeving van Orlando. Ontdek de leukste pretparken in Orlando in onze blogpost.

  1. Walt Disney World

4.1. Een gigantisch pretpark

Walt Disney World is het bekendste en het grootste pretpark van Florida. Walt Disney World bestaat uit 4 afzonderlijke themaparken en 2 waterparken die allemaal opgebouwd zijn rond een bepaald thema. Er is zo veel te zien en te doen in Walt Disney World dat je met twee dagen lang niet genoeg hebt om het hele park te verkennen.

4.2. Themaparken

Veel bezoekers spenderen een hele vakantie in Walt Disney World, maar als je slechts één of twee dagen uittrekt voor je bezoek, kan je het beste focussen op één of twee gebieden van het park.

  • Het beroemdste deel is Magic Kingdom, waar de Disney-sprookjes tot leven komen rondom het kasteel van Assepoester.
  • Ook Epcot, waar je kennis kan maken met de toekomst in Future World of en reis door de wereld kan maken in de World Showcase, is een bezoekje waard.
  • Bezoek misschien ook de Disney Hollywood Studio’s, waar je de attracties van Star Wars kan vinden en waar onlangs Toy Story Land geopend werd.
  • In het Animal Kingdom ligt een groot safaripark en op een hete dag bieden de waterparken Typhoon Lagoon en Blizzard Beach de nodige verfrissing.

Boek je tickets voor de 4 themaparken van Walt Disney World

  1. Universal Studios

De filmproducent Universal Studios heeft maar liefst twee parken in Florida: De Universal Studios en Universal Island of Adventures. De Universal Studios zijn te vinden in Orlando en staan vol attracties die opgetrokken werden in het thema van verschillende films. Denk bijvoorbeeld aan Dreamworks animatiefilms als Shrek, maar ook aan films als E.T en series als The Simpsons. Je kan hier ook een bezoek brengen aan Diagon Alley uit de Harry Potter-films en aan de bank Gringotts.

Ook hier is het een goed idee om je tickets alvast online te kopen om wachtrijen te vermijden.
  1. Kennedy Space Center

Ten oosten van Orlando aan de kustlijn bevindt zich de thuisbasis van de NASA. Sinds 1968 wordt hier elke Amerikaanse ruimtevlucht gelanceerd. Je kan in het Kennedy Space Center een interessante rondleiding meepikken waarin je heel wat bijleert over de Amerikaanse ruimtevaart aan de hand van films, simulaties en unieke voorwerpen. Als je je bezoek goed plant, kan je misschien wel een raketlancering meemaken.

Opgelet: Tickets raken snel uitverkocht en het is daarom een goed idee om ze vooraf online te boeken. Zo ben je zeker van je plaatsje.
  1. Tampa Bay Area

De stad Tampa ligt in de Tampa Bay aan de Golf van Mexico. De streek rondom de baai is heel levendig en daar komen heel wat toeristen op af. In Tampa kan je uitrusten op de stranden en leuke pretparken bezoeken. Het bekendste park is het Busch Gardens safari park waar je de SheiKra, één van de bekendste achtbanen van Amerika, kan trotseren.

Ontdek zelf het mooiste met onze uitgestippelde rondreis Florida, zo mist je niets van de bezienswaardigheden.
  1. Dali Museum

Naast het Dali Museum in Figueras (Spanje) kan je ook in St Petersburg (Florida) een Dali Museum bezoeken. Het museum herbergt de tweede grootste verzameling werken van de Spaanse kunstenaar Dalí. Dat maakt het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de staat. Er wordt ook een tentoonstelling over Dalí zelf gehouden waar je de bizarre wereld van de kunstenaar induikt, een aanrader!

  1. Fort Myers

Fort Myers aan de westkust van Florida is heel populair bij toeristen. Dit authentieke stadje staat vol gekleurde gebouwen en palmbomen. Ook het strand van de stad is erg geliefd. In Fort Myers lijkt het alsof je in het Florida van de jaren 70 wandelt. Neem ook een boot over de Caloosahatchee-rivier voor een mooi uitzicht over de stad.

  1. Fort Lauderdale

Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië van Amerika genoemd. De stad staat bekend om het ingenieuze kanaalsysteem dat dienst doen als wegennetwerk. Je verkent de stad dan ook het beste vanop een boot. Ook de stranden zijn hier absoluut een bezoekje waard.

  1. Het Museum of Discovery and Science

Het Museum of Discovery and Science is één van de grootste musea van Florida en, naast het kanaalsysteem, ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Fort Lauderdale. In het museum kan je heel wat tentoonstellingen bezoeken over verschillende wetenschappelijke onderwerpen die allemaal relevant zijn voor Florida.

Je komt er onder andere alles te weten over de werking van orkanen, over het natuurgebied Everglades en je kan er ook in een cockpit-simulator stappen om je vliegkunsten te testen.

  1. Miami

Miami is de meest aangevlogen stad in Florida en is de perfecte plek om je reis door Florida te beginnen. Je komt er terecht in een trendy en hippe stad waar je van de zon kan genieten op wereldberoemde stranden en kan feesten in populaire nachtclubs.

Miami is een mengelmoes van de Amerikaanse en de Caraïbische cultuur waardoor de stad erg Latijns-Amerikaans aanvoelt. Bezoek zeker eens Little Havana, een Cubaanse wijk waarin die Caraïbische invloeden goed merkbaar zijn.

Ben je helemaal weg van Miami? Wacht dan niet langer met je vakantie te plannen en ga alvast op zoek naar een geschikte accommodatie om te overnachten. Overzicht accommodaties Miami + prijzen vind je hier.

  1. Miami Beach

Wie Miami bezoekt, mag Miami Beach in geen geval links laten liggen. Het is één van de bekendste stranden ter wereld. Je bereikt Miami Beach via bruggen vanop het vaste land. Langs het witte zandstrand vind je de beroemde Ocean Drive waarlangs heel wat Art Deco-gebouwen prijken. Er zijn ook heel wat hotels, resorts en restaurants die uitkijken op het helderblauwe water.

Onze tips: luxe in een historisch hotel aan de oceaan vind je in 1 Hotel South Beach. Liever wat budgetvriendelijk? Ga dan voor L Hotel: een gezellige plek op slechts 3 minuten wandelen van het strand.

  1. Vizcaya Museum

In het zuiden van Miami kan je een bezoek brengen aan het Vizcaya Museum. Deze villa werd in 1914 gebouwd door de rijke zakenman James Deering. Hij spaarde kosten noch moeite om het statige huis en de weelderige tuinen er rond op te laten trekken. Het gebouw zelf ziet eruit als een Spaanse villa terwijl de tuinen wat weg hebben van de renaissancistische Franse kasteeltuinen. Het gebouw doet tegenwoordig dienst als een museum waar zo’n 2500 kunstwerken tentoongesteld worden. Meer info op de site.

  1. Fairchild Tropical Botanic Garden

Als je even genoeg hebt van de drukte van Miami kan je een bezoek brengen aan de Fairchild Tropical Botanic Garden. Deze botanische tuin werd in 1936 door Robert H. Montgomery opgericht om de grote variatie aan flora en fauna in Florida weer te geven. De tuin is ruim 33 hectare groot en bevat naast een hoop bomen, planten en bloemen ook waterpartijen en een vlindertuin.

Wil jij ook op rondreis door Florida? Gebruik onze kant en klare rondreis door de Sunshine State. Download hier je voorbeeldroute rondreis Florida.
  1. Coral Castle Museum

Tussen 1923 en 1951 bouwde Edward Leedskalnin elke nacht hard door aan een bijzonder stenen kunstwerk. Hij gebruikte maar liefst 1100 ton versteend koraal om een gigantisch kasteel te bouwen. Tot de dag van vandaag weet niemand hoe hij precies te werk is gegaan, wat van het Coral Castle een mysterieuze plek maakt.

  1. Het Biscayne National Park

Het Biscayne National Park is een kleiner en minder bekend natuurpark in Florida, maar toch is het één van de hoogtepunten van je reis door de Sunshine State. Je kan hier namelijk duiken en snorkelen bij het indrukwekkende koraalrif in de buurt van de eilanden Elliot Key en Sands Key ten zuiden van Miami.

Nog een leuke manier om het koraalrif te bezoeken is met een kano die een glazen onderkant heeft. Er bevinden zich ook twee campings op het eiland waar je in de natuur kan overnachten.

  1. Everglades National Park

Het Everglades National Park is het grootste nationale park van Florida en is een must-see voor iedereen die Florida bezoekt. Het park werd in 1947 opgericht en bestaat uit een groot moerasgebied waar je vooral veel krokodillen, alligators en andere reptielen tegenkomt. De beste manier om het park te bezoeken is met een airboat die aan een hoge snelheid over het water van het moeras glijdt. Je kan de dieren op die manier ook van dichtbij bewonderen.

Wil je graag een tour door de Everglades maken? Bekijk het aanbod aan uitstappen, tours en activiteiten online bij GetYourGuide.
  1. Turtle Hospital

In de stad Marathon op het eiland Boot Key ligt het bijzondere Turtle Hospital. Dit dierenziekenhuis richt zich op het redden en verzorgen van bedreigde zeeschildpadden. De verzorgers proberen er de gevonden dieren te genezen om ze daarna opnieuw de natuur in te sturen.

Hier komen minder toeristen, maar Turtle Hospital is absoluut de moeite waard voor elke dierenliefhebber. Het ziekenhuis organiseert ook begeleide tours voor bezoekers.

  1. Key West

Key West is het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten en alleen daarom al is de plek een bezoek waard. Het eiland is een onderdeel van de Florida Keys-archipel en is met de auto te bereiken via de Overseas Highway. Op het eiland kan je de pastelkleurige huizen in het historische centrum verkennen en rondstruinen op de paradijselijke stranden.

Ook sportievelingen kunnen op Key West terecht. Er worden veel watersporten beoefend en het is ook een populaire surfspot. Rondom het eiland kan je ook duiken en snorkelen. Breng daarnaast ook een bezoek aan de Southernmost Point Buoy, het meest zuidelijke punt van de V.S., en vergeet ook niet om de lokale Key Lime Pie te proberen.

Op snorkelavontuur op Key West of een daguitstap vanauit Miami? Bekijk alle tours en activiteiten online naar en rond Key West.
  1. Dry Tortugas National Park en Fort Jefferson

Ten westen van Key West vind je het Dry Tortugas National Park. In dat natuurpark liggen afgelegen eilanden die enkel per boot of met het vliegtuig te bereiken zijn. Op de eilanden vind je ook Fort Jefferson, een indrukwekkend zeshoekig negentiende-eeuws fort. Rondom de eilanden vind je daarnaast ook spectaculaire koraalriffen waar je uitstekend kan duiken en snorkelen.

Wil jij ook deze unieke uitstap naar Dry Tortugas National Park maken? Boek alvast je watervliegtuig trip online, a once-in-a-lifetime experience.
  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. FAQ - Veelgestelde vragen

Wat zijn de mooiste eilanden van Florida?

Florida telt drie eilanden. Wil je graag dé mooiste eilanden van Florida bezoeken? Bereid je dan voor op een aangename ontspanning met niet al te veel kilometers op de teller. Het is de perfecte manier om even op adem te komen en je te laten onderdompelen in de natuurpracht van Florida’s drie meest aanlokkelijke eilanden: Pine Island, Sanibel Island en Captiva. Lees meer in ons artikel over de mooiste eilanden van Florida.

  1. Hoe een ESTA online aanvragen?

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten van Amerika? Om toegelaten te worden op Amerikaans grondgebied dien je in het bezit te zijn van een reistoestemming of visum. Als Belg of Nederlander kan je gemakkelijk een ESTA online aanvragen als je voor toeristische doeleinden naar Amerika gaat.

  1. Mis niets tijdens je vakantie naar Florida met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Florida? Goed nieuws: wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met een uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Verken Florida op eigen tempo. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids en ga zelf op rondreis door Florida.

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 28 december 2023 - Monique

Jullie hebben geweldige reisgidsen het is een hele mooie basis voor een geweldige vakantie 💫

- 25 juni 2023 - Jan kamp

Na goede ervaringen met ondermeer gids Normandie en de Marken is ook Florida zeker een aanrader.Alle bezienswaardigheden weer overzichtelijk op een rijtje incl. Goede suggesties.

- 26 juni 2022 - Beatrice De Vos

Goeie info die we daar zeker kunnen gebruiken👌

- 3 april 2022 - Chantal Huiskes

leuke gids, maar ik had gehoopt op iets meer verassende zaken/locaties/activiteiten. Deze gids was was redelijk basis voor Florida. Ik zou het ook leuk hebben gevonden iets meer belangrijke info over Florida te weten; bijvoorbeeld reizen openbaar vervoer/taxi/uber hoe werkt het. Tol in Florida hoe werkt het? etc

- 4 juli 2021 - Vicky Truyts

Een handige eerste gids om in grote lijnen te onderzoeken wat je in Florida wenst te ontdekken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?