Hoe je ESTA online aanvragen? Op reis naar de Verenigde Staten

Volledige reisgids kopen voor € 15

Hoe je ESTA online aanvragen? Op reis naar de Verenigde Staten

9 december 2019 in USA Westkust0 reacties

Op reis naar de Verenigde Staten? Vraag jouw ESTA aan bij VisumBuitenland.be. Snel en eenvoudig! We geven jou een overzicht hoe zo’n ESTA-aanvraag voor de VS verloopt.

Inhoud artikel

  1. Wat is een ESTA USA?

ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Een ESTA is dus een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten. De ESTA is verplicht voor elke toerist die de VS binnen wil en is eigenlijk een alternatief op een reisvisum. Het ESTA is een digitale reistoestemming, dus je hoeft geen extra papierwerk mee te sleuren op reis.

  1. Waarom heb je het nodig?

Wie de Verenigde Staten wil bezoeken (als toerist, op zakenreis of zelfs voor een overstap), heeft altijd een ESTA nodig. Beschik je niet over een geldig ESTA, dan wordt jou de toegang tot de VS ontzegd. Je kan met andere woorden niet inchecken op jouw vlucht, veerdienst of cruise. Niet alleen volwassenen dienen over een ESTA te beschikken, ook minderjarigen hebben er een nodig.

Het ESTA dient als veiligheidsmaatregel van de VS om ongewenste bezoekers te weren. Iedereen die de VS binnenkomt, wordt gescreend door de U.S. Customs & Border Protection. Niet alleen de Amerikaanse overheidsdiensten, maar ook vervoersbedrijven, zoals luchtvaartmaatschappijen en rederijen, controleren voor vertrek of je in het bezit bent van een ESTA voor de USA.

Wil je ook graag New York City verkennen? Download onze gratis reisgids New York met een compleet uitgewerkte stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van de Big Apple!

  1. Waar moet je rekening mee houden?

Bij het aanvragen van een ESTA, dien je met verschillende zaken rekening te houden. Zo is een ESTA vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Tijdens deze periode mag je een onbeperkt aantal keer naar de VS reizen, zowel zakelijk als toeristisch.

Bij aankomst in de VS moet je kunnen aantonen dat je ook van plan bent het land weer te verlaten, door een ticket voor de terug- of doorreis te overhandigen.

Een ESTA is niet enkel nodig voor het Amerikaanse vasteland. Ook als je naar Alaska, Hawaii, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of de Noordelijke Marianen reist, dien je een ESTA aan te vragen.

Elk verblijf in de VS mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland wordt hierin meegeteld. Wil je langer in de Verenigde Staten verblijven, dan moet je een visum aanvragen.

Ook als je na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië bent geweest, of je hebt ooit de nationaliteit van een van deze landen gehad, kan je geen ESTA aanvragen.

  1. Hoe vraag je een ESTA aan?

Een ESTA aanvragen gaat snel en eenvoudig. Dit kan je 24 uur per dag met het digitale ESTA-formulier op de website van VisumBuitenland.be. De hele procedure duurt bovendien maar een handvol minuten.

VisumBuitenland.be blinkt uit dankzij een gestroomlijnde, duidelijke dienstverlening. Een van de troeven zijn de slimme aanvraagformulieren, aangevuld door een proactief Visum Supportcenter. Om ervoor te zorgen dat je de aanvraagprocedure probleemloos verloopt, krijg je tijdens het invullen van de vragenlijsten meteen feedback.

Door middel van honderden automatische checks worden al tijdens het invullen van de formulieren veel voorkomende fouten opgespoord. Door middel van gerichte correcties zorgt het systeem er dan voor dat je de formulieren op de juiste manier invult.

Bovendien wordt bij elke vraag een duidelijke toelichting gegeven. Is een vraag in eerste instantie niet helemaal duidelijk? VisumBuitenland.be zorgt voor de nodige informatie en neemt meteen al jouw twijfels weg!

Ook de verwerking van jouw ESTA-aanvraag gebeurt snel. Eens jouw aanvraag werd goedgekeurd, krijg je een bevestiging via e-mail en sms. Deze bevestiging hoef je trouwens niet af te drukken.

Ben je de ESTA-aanvraag uit het oog verloren, of heb je een last minute reisje naar de VS geboekt? Dan kan je ook een spoedaanvraag indienen. Hiervoor dien je enkel het vakje ‘spoed’ aan te vinken tijdens het invullen van het formulier. Hierdoor krijg je gemiddeld al na 17 minuten een goedgekeurde ESTA-toestemming.

  1. Met een gerust hart naar de VS?

Wil je ook zeker zijn van een vlotte verwerking van jouw aanvraag van een ESTA voor de USA? VisumBuitenland.be is dé plek om op een veilige, snelle en eenvoudige manier jouw ESTA aan te vragen.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Zuidwest USA met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Zuidwest USA

Gratis preview reisgids Zuidwest USA downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?