Waar overnachten in Havana? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Havana? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

1 januari 2022 in Cuba0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Havana heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Havana.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. La Reserva Vedado

Beleef de levendige ervaring van Havana in de pracht van een oud gerestaureerd huis, waar kunst en design elkaar ontmoeten! Het La Reserva Vedado is een boetiekhotel die moderne kamers aanbiedt. Sommige kamers zijn voorzien van een balkon waar je 's ochtends of 's avonds nog even kan vertoeven.

Het hotel beschikt ook over een gemeenschappelijke bar, lounge en terras. En bij mooi weer, wordt er af en toe gebruikgemaakt van de barbecue. Na een heerlijke nachtrust kan je ook genieten van een continentaal ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. B&B Hostal La Maestranza Habana

Vergis je niet, Hostal La Maestranza Habana is meer een authentiek Cubaans boetiekhotel dan een hostel. De inrichting van het hostel is prachtig en authentiek en de kamers hebben elk hun eigen charme. Het ontbijt bestaat uit een heerlijk kop koffie, verse fruitsap, vers fruit, lekkere eitjes (hoe je ze ook maar wenst), toast, etc. Graag eventjes relaxen na het ontbijt? Dat kan op het gezellige, gemeenschappelijke zonneterras!

Deze accommodatie heeft een perfecte locatie, aan een veilige hoofdweg maar dicht bij de kronkelende kleine straatjes van Havana die eigenlijk even veilig zijn. Meer info en boeken.

  1. Residencia Santa Clara

Residencia Santa Clara bevindt zich in Old Havana en biedt ruime en moderne accommodatie! Het hotel wordt gezien in de FAC (Fabrica de Arte Cubano) als een uitzonderlijk voorbeeld van moderne architectuur van Oud Havana. Je verblijft in één van de standaard of superiorkamers waarvan sommigen beschikken over een klein balkon. Daarnaast kan je in het hotel ook heerlijk ontbijten, genieten van een massage tegen een kleine vergoeding en kan je na een vermoeiende dag even genieten van de rooftopview over de baai.

Residencia Santa Clara geniet een uitstekende locatie op amper 20 meter van de Havana Bay, waar je kan wandelen langs de Paseo de Alameda de Paula. De oude wijk ligt op 20 min wandelen. Meer info en boeken.

  1. El Candil Boutique Hotel

El Candil is een groots oud huis dat liefdevol is gerestaureerd in zijn oorspronkelijke pracht. Van de elegante veranda aan de voorkant tot de antieke meubels werd geen enkel detail over het hoofd gezien. Met een bevoorrechte locatie in het hart van El Vedado is dit unieke boetiekhotel een ontsnapping van de drukte in de stad.

Elke kamer is individueel ingericht om een comfortabel verblijf te bieden. Na een dagje winkelen en bezienswaardigheden bezichtigen, kan je u terugtrekken in de kamer om te genieten van een vredige sfeer met een gedefinieerde stijl. Maar ook de rooftopbar is de perfecte plek om de dag goed af te sluiten. Naast de rootfopbar beschikt het hotel ook nog over een hot-tub en een gemeenschappelijke lounge. Meer info en boeken.

  1. Casa Brava Havana

Casa Brava is een ander boetiekhotel verborgen achter een typische Cubaanse witte villa in de prachtige wijk Vedado, op korte rijafstand van Oud Havana. Het huis is volledig gerenoveerd tot een hoge standaard van luxe en comfort. In samenwerking met lokale ambachtslieden hebben ze tegels en houtwerk hersteld tot de oorspronkelijke pracht van 1910, en enkele moderne elementen aan toegevoegd. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijtje op het schaduwrijk terras.

Na een dagje sightseeing kan je genieten van een massage in de privémassagekamer of van een heerlijke cocktail bij de privébar. Meer info en boeken.

  1. La Siguaraya

La Siguaraya, is een bed & breakfast gevestigd in een art-decohuis van 1929 met hoge plafonds van 4,80 meter hoog, met een prachtige entree met originele reliëfmozaïeken en een marmeren trap die naar de bovenverdieping leidt. Je overnacht in een ruime kamer voorzien van alles wat je maar kan wensen tijdens je verblijf. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk vers ontbijt op het buitenterras in het zonnetje. Meer info en boeken.

  1. Paseo 206 Boutique Hotel La Habana

Het boetiekhotel Paseo 206 is een romantisch juweel tussen de met bomen bezaaide straten, kunstgalerijen, art deco-gebouwen en moderne wolkenkrabbers van Vedado, het economische en culturele hart van La Havana. Elke suite is een gezellige oase met originele, eigentijdse Cubaanse kunstwerken of Italiaanse op maat gemaakte meubels.

In het Restaurant Italiano proef je van traditionele mediterrane recepten en gerechten, gecombineerd met de intense aroma's van het Caribisch gebied. 's Morgens kan je hier dan ook terecht voor een ontbijt naar keuze. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel 5tay8 Vedado

Boetiekhotel 5tay8 Vedado biedt moderne, ruime accommodatie aan. Elke kamer heeft zijn eigen charme en is voorzien van een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Vanop je balkon heb je een uitzicht op de tuin. 's Morgens kan je genieten van een continentaal of Amerikaans ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Elegance Suites Habana

Elegance Suites Habana, een diamant in het hart van Vedado, op een steenworp afstand van de beroemde Malecón Habanero. De suites van het hotel hebben elk hun eigen thema en zijn ruim, modern en beschikken elk over een eigen badkamer.

De accommodatie verzorgt elke ochtend een continentaal ontbijt. En tijdens je verblijf in kan je gebruikmaken van spa- en wellnessfaciliteiten, waaronder een warmwaterbron en een hot tub. Meer info en boeken.

  1. Habana Riviera by Iberostar

Habana Riviera by IBEROSTAR ligt in de wijk Vedado in Havana, op 5 km van Castillo de San Salvador de la Punta. Het viersterrenhotel werd in 2012 uitgeroepen tot Nationaal Monument van Cuba. Een waar embleem voor Cuba, waar internationale sterren van de 20e eeuw al reeds hebben verbleven. Omring jezelf met meubels uit de jaren 50, cabaretshows, de elegante sfeer van de restaurants en authentieke Cubaanse muziek.

Naast de stijlvolle kamers biedt het hotel ook een buitenbad dat het hele jaar door geopend is, een gezellig terras, een sauna, een fitnessruimte én een fantastisch uitzicht op zee. Meer info en boeken.

Cuba

Gratis reisgids Cuba downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?