Waar overnachten op Cuba? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten op Cuba? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

1 januari 2022 in Cuba0 reacties

Tijdens je bezoek aan het charmante land Cuba heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven op Cuba.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Villa Bellarena

Villa Bellarena is een viersterren-restort in Cayo Largo del Sur. Het resort heeft zowel comfortkamers als luxe suites die elk uitgerust zijn met alle nodige moderne voorzieningen. Vooraleer je de dag begint, kan je heerlijk genieten van een ontbijtje in de ontbijtzaal. Het resort beschikt ook over een buitenzwembad, een hot-tub, een fitnessruimte en avondamusement. Meer info en boeken.

  1. Melia Varadero

Op slechts een paar meter van de golfclub is Meliá Varadero een paradijs met prachtige tuinen met directe toegang tot het strand. Ontdek de moderne en unieke kamers, gevestigd in een fascinerend gebouw dat eruitziet als een bloem met zes bloembladen. Alle kamers hebben een fantastisch terras of balkon met een prachtig uitzicht op Playa Azul, een mooie inrichting en alle voorzieningen die nodig zijn voor een heerlijk verblijf. Na een heerlijke nachtrust kan je een frisse duik nemen in het buitenzwembad of een namiddagje doorbrengen in de Spa of fitnessruimte.

Geniet van een lekkere Cubaanse cocktail aan de beachbar of een van de gastronomische restaurants. Er is voor ieder wat wils! Meer info en boeken.

  1. La Reserva Vedado

Beleef de levendige ervaring van Havana in de pracht van een oud gerestaureerd huis, waar kunst en design elkaar ontmoeten! Het La Reserva Vedado is een boetiekhotel die moderne kamers aanbiedt. Sommige kamers zijn voorzien van een balkon waar je 's ochtends of 's avonds nog even kan vertoeven.

Het hotel beschikt ook over een gemeenschappelijke bar, lounge en terras. En bij mooi weer, wordt er af en toe gebruikgemaakt van de barbecue. Na een heerlijke nachtrust kan je ook genieten van een continentaal ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Memories Trinidad del Mar - All Inclusive

Memories Trinidad del Mar - All Inclusive (vroeger Brisas Trinidad del Mar) biedt 4-sterrenaccommodatie aan het strand in Trinidad. Elke unit van Memories Trinidad del Mar is uitgerust met airconditioning en is voorzien van alle nodige comfort. 's Morgens kan je genieten van een heerlijk continentaal ontbijtje in het resort en daarna kan je een frisse duik nemen in een van de buitenzwembaden.

Daarnaast kan je ook gebruikmaken van de sauna of een potje tennissen op het tennisveld. Meer info en boeken.

  1. Iberostar Bella Costa

Viersterrenhotel Iberostar Bella Costa is gelegen in Varadero. Het hotel biedt moderne, elegant ingerichte kamers die over alle moderne voorzieningen beschikken. In de ochtend wacht je een heerlijk Amerikaans ontbijt op zodat je de dag goed kan beginnen! Daarna kan je even vertoeven aan het zwembad, in de hot-tub of aan het strand met een goed boek. In de omgeving van het hotel heb je ook de mogelijkheid om te windsurfen en snorkelen. Meer info en boeken.

  1. Residencia Santa Clara

Residencia Santa Clara bevindt zich in Old Havana en biedt ruime en moderne accommodatie! Het hotel wordt gezien in de FAC (Fabrica de Arte Cubano) als een uitzonderlijk voorbeeld van moderne architectuur van Oud Havana. Je verblijft in één van de standaard of superiorkamers waarvan sommigen beschikken over een klein balkon. Daarnaast kan je in het hotel ook heerlijk ontbijten, genieten van een massage tegen een kleine vergoeding en kan je na een vermoeiende dag even genieten van de rooftopview over de baai.

Residencia Santa Clara geniet een uitstekende locatie op amper 20 meter van de Havana Bay, waar je kan wandelen langs de Paseo de Alameda de Paula. De oude wijk ligt op 20 min wandelen. Meer info en boeken.

  1. Sol Varadero Beach

Kom helemaal tot rust in het Sol Varadero Beach. Dit uitstekende resort is alleen maar toegankelijk voor gasten van 16 jaar en ouder. Het Sol Varadero Beach biedt stijlvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort, een heerlijk ontbijtbuffet, gastronomische eetgelegenheden en een intieme sfeer om onvergetelijke momenten te creëren op het beroemdste strand van Cuba. Meer info en boeken.

  1. Melia Internacional

Het fijne zand en het kristalheldere water van Varadero vormen de ideale omgeving voor Melia Internacional. Dit majestueuze en klassieke vijfsterrenhotel, een icoon op het prachtige strand van Varadero, biedt de moderne accommodatie en een boulevard van meer dan 20 restaurants. Het hotel is gelegen aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op zee, een groot zwembad en de omliggende tuinen.

En wanneer je even tot ontspanning wil komen, kan je altijd een bezoekje brengen aan de YHI Spa. Een wellnessruimte van 890 m2 met twee bubbelbaden en zwembaden, waaronder het overloopzwembad van 51 m2 met uitzicht op het prachtige strand van Varadero, een stoombad en sauna, en zeven massagekamers. Meer info en boeken.

  1. Sol Palmeras

Sol Palmeras is gelegen in Varadero en biedt ruime accommodatie aan voor je verblijf in Cuba. De kamers in dit hotel zijn voorzien van airconditioning en kabel-tv. Sommige kamers zijn ook voorzien van een zithoek waar je kan ontspannen na een drukke dag. Onder het genot van een kopje koffie kan je genieten van het uitzicht op de tuin of zee. Daarnaast kan je ook altijd even een duik nemen in het zwembad of relaxen in de hot-tub. Meer info en boeken.

  1. ARTeHotel Calle 2

ARTeHOTEL Calle 2 is gevestigd in een onlangs gerenoveerd herenhuis uit 1919 met alle comfort en gemak van een klein boetiekhotel dat zowel modern als traditioneel, elegant en ontspannen is. ARTeHOTEL is gelegen in een rustige straat in de populaire wijk El Vedado. Het hotel is dan ook omringd door een oase van theaters, restaurants en cafés.

Met kamers gewijd aan verschillende kunststijlen, wilden ze in ARTeHOTEL Calle 2 een eerbetoon brengen aan de Cubaanse cultuur. Elke kamer is eenvoudig maar heeft een unieke inrichting. Daarnaast kan je in het hotel ook enkele tentoonstellingen bijwonen van belangrijke Cubaanse en internationale artiesten. Het ARTeHotel is meer dan alleen een hotel, het is een deur naar de Cubaanse cultuur. Meer info en boeken.

Cuba

Gratis reisgids Cuba downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?