7 x mooiste bezienswaardigheden Èze: wat zeker zien in dit prachtige kustdorpje aan de Côte d'Azur

Koop de volledige reisgids voor € 10

7 x mooiste bezienswaardigheden Èze: wat zeker zien in dit prachtige kustdorpje aan de Côte d'Azur

2 juni 2021 in Côte d'Azur0 reacties

Pittoresk Èze, een pareltje langs de Côte d'Azur

Dit charmante middeleeuwse dorp ligt op een steile heuveltop tussen Nice en Monaco. Geniet hier van prachtige panorama's op de kustlijn van Cap-Ferrat. Dwaal door de smalle geplaveide straatjes en ontdek achter elke hoek kleine kunstgalerijen, interessante ambachtelijke boetiekjes en een adembenemend uitzicht op de zee.

In dit blogartikel lees je alvast meer over de mooiste bezienswaardigheden en plekjes in dit prachtige kustdorpje langs de Côte d'Azur.

Tours en excursies boeken in Èze

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Èze bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Dwaal door de straten van Èze

Het oude stadscentrum van het middeleeuwse dorpje, gevestigd op een hoogte van 400 meter, is te bereiken via een indrukwekkende versterkte poort die dateert uit de 14e eeuw. Hier wandel je door de smalle geplaveide straatjes vol met kronkelende trappen, pittoreske winkeltjes, sfeervolle café’s en restaurants. Geniet volop van een hapje of een drankje met een geweldige uitzicht op de kust.

Eze is ook enorm fotogeniek, elke keer als je de hoek om gaat heb je weer een ander prachtig uitzicht. En oh ja, breng ook zeker eens een bezoekje aan een van de voormalige stallen en schaapskooien waar zich nu de ateliers van kunstenaars en ambachtslieden bevinden. Hier wordt het rijke lokale erfgoed onthult.

Graag nog meer mooie plekjes langs de Côte d'Azur bewonderen? Download onze gratis preview reisgids Côte d'Azur en ontdek de verborgen pareltjes!

  1. Le Jardin Exotique d'Eze

Graag even de rust opzoeken in de natuur? Dan moet je in Le Jardin Exotique d'Eze zijn, een levendige botanische tuin, die gebouwd is bovenop de oude stadswallen van de 14-eeuwse kasteelruïne. De tuin ligt op zo'n 400 meter boven zeeniveau en herbergt verschillende cactussen en andere mediterrane vetplanten, samen met Amerikaanse en Afrikaanse flora.

Via de tuin word je naar de top van de rots geleid vanwaar je een adembenemend uitzicht over de knalblauwe zee. Bij helder weer, zou het zelfs kunnen dat je het eiland Corsica in de verte ziet liggen. Hier kan je uren verblijven. Neem dus je picknick mee en geniet van de prachtige omgeving van deze geweldige plek!

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek? Bekijk het volledige aanbod hotels in Èze!

  1. Maak een wandeling langs het Nietzsche Pad

Deins je niet terug voor een beetje avontuur? Dan moet je zeker eens het Nietzsche Pad bewandelen! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede conditie en een paar stevige wandelschoenen. Dit keienpad dat wordt aangegeven met borden, brengt je vanaf zeeniveau naar het op 429 meter hoge Èze-Village. Houd in je achterhoofd dat de klim zo’n anderhalf uur in beslag neemt.

Het pad is, zoals de naam het al doet vermoeden, werd ontdekt door de duitse filosoof Friedrich Nietzsche. Nietzsche hield van een beetje avontuur en dat zal je beleven tijdens deze wandeling. Niet omdat het pad veel rotsen heeft, te kronkelig of op andere wijze onbegaanbaar is, maar vanwege het alsmaar stijgen! Echter maakt het gevoel dat je hebt als je nadien geniet van een drankje op een terrasje, alles goed. Bovendien heb je hier een schitterend uitzicht over zee en de baai van Monaco dat de klim zeker waard is!

Niets fijner dan een wandeling te maken terwijl het zonnetje op je gezicht schijnt. Vergeet je daarom ook zeker niet in te smeren met een goede zonnecrème.

  1. Notre-Dame-de-l'Assomption d'Èze

Op het charmante kerkplein rust Notre-Dame-de-l'Assomption d'Èze, een mooi voorbeeldje van de barokko architectuur. De okergele gevel en de prachtige klokkentoren zal je al van ver opvallen! De kerk werd gebouwd in 1765 en werd meerdere keren getroffen door de bliksem en verloor daardoor haar originele koepel.

Binnenin de toren geniet je van een typische barokke trompe-l’oeil waar echte en neppe ramen, en een echte en neppe preekstoel samenkomen in de realistische muurschilderingen.

  1. Geniet van heerlijke geuren in Parfumerie Fragonard

Ook leuk om te doen is een bezoekje brengen aan de bekende Fragonard parfum fabriek! Je kan er terecht voor een gratis rondleiding waarbij een enthousiaste gids je meer vertelt over de geschiedenis van de fabriek en hoe hun parfum gemaakt wordt. Na je rondleiding kan je ook enkele van deze heerlijke luchtjes kopen. Vanaf 15 euro heb je al een geurtje dat zijn geld waard is. Heel leuk om als souvenir voor het thuisfront mee te nemen!

Wil jij ook graag een bezoekje brengen aan deze fabriek? Bekijk het aanbod tours en excursies in Èze inclusief een bezoekje aan Parfumerie Fragonard!

  1. Château Eza

Binnen de oude stadsmuren van het 9e-eeuwse Eze, werd 400 jaar geleden Chateau Eza gebouwd. Het is niet toevallig dat het kasteel deze naam gekregen heeft. Tijdens een boottocht, hoogstwaarschijnlijk met zijn vader, bezocht William eerst het dorpje. Enkele jaren later verliet hij zijn hof en kocht het ensemble van huisjes en doopte het als Chateau Eza. Tot 1976 stond het bekend als "The Prince of Sweden's Castle".

Vandaag de dag maakt het Château Eza deel uit van het luxe hotel aan de Franse Rivièra. Het hotel met een unieke inrichting in de stijl van Lodewijk XIII biedt kamers met uitzicht op de Middellandse Zee en beschikt over een gastronomisch restaurant waar je heerlijk kan dineren na je bezoek aan de stad!

Wil je graag overnachten in dit bijzondere hotel? Boek je verblijf in het Chateau Eza en geniet ten volle van je bezoek aan deze pittoreske stad!

  1. Zonnebaden op Eze-sur-Mer

Ook kan je een namiddagje niets doen en enkele uren doorbrengen op het strand van Èze. Het strand is niet bijzonder groot maar wel de moeite. Je kan er ook enkele gezellige cafés met terrasjes terugvinden. Even een verfrissende duik nemen in de zee of toch liever genieten van een goed boek terwijl je een kleurtje op doet? Het kan allemaal!

  1. Praktische tips en weetjes voor je bezoek aan Èze

  • De lokale bevolking (de Èzasken) noemt het dorpje ook wel 'village-musée' en 'village d'art et de gastronomie'.
  • Vanuit Nice is het zo'n 20 minuutjes rijden naar Èze, vanuit Menton een klein halfuurtje.
  • Je kan gratis parkeren aan het station van het dorp.
  • Èze is een populaire bestemming! Zijn de parkeerplaatsen volzet? Dan kan je een eindje verderop parkeren en met een pendelbus (voor een paar euro's) heen en weer reizen.
  • Voor een bezoekje aan Jardin Exotique d’Èze, betaal je in het laagseizoen €4 en in het hoogseizoen €6.
  • Graag een daguitstap maken naar of vanuit Èze? Bekijk het volledige aanbod tours en excursies in Èze. Bestel je tickets op voorhand en vermijd lange wachtrijen!
  • Download onze gratis preview reisgids Côte d'Azur en kom langs enkele verborgen pareltjes als Èze.

Laat je alvast overtuigen met sfeerbeelden van Èze

  1. Waar overnachten in Èze?

Voor je bezoek aan het charmante Èze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf! Dit zijn alvast onze drie favorieten in de stad. Of bekijk het volledige aanbod hotels in Èze online.

La Perle d'Eze - Appart Hotel

Verblijf in het aparthotel La Perle d'Eze op minder dan 1 km van het strand Eze! Zo zit je niet middenin de drukte maar heb je toch een ideale uitvalbasis. La Perle d'Eze - Appart Hotel biedt moderne, ruime accommodatie met gratis WiFi, een gezellige patio of balkon en toegang tot een tuin en een buitenzwembad waar je een frisse duik kan nemen op warme zomerdagen. Meer moet dat niet zijn, toch? Meer info en boeken.

Les Terrasses d'Eze - Hôtel & Spa

Op de heuvels van Eze bevindt zicht het Les Terrasses d'Eze - Hôtel & Spa en biedt naast moderne kamers met een terrasje, een panoramisch uitzicht op zee en heeft een seizoensgebonden overloopzwembad. In het restaurant Malvasia kan je terecht voor een heerlijk ontbijtbuffet en gerechten uit de mediterrane keuken. Graag even ontspannen? De betaalde spa biedt diverse behandelingen, waaronder massages en wraps, en een "Floating Room". Meer info en boeken.

Eze Hermitage Hôtel

Eze Hermitage Hôtel is een charmant hotel, gelegen tussen de bergen en de zee, dicht bij het middeleeuwse dorp Eze. Hotel Hermitage is volledig gerenoveerd zodat je kan genieten van een aantrekkelijk verblijf in deze regio. Alle kamers zijn uitgerust met een moderne badkamer en bieden een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap. Geniet van een drankje in de bar van het hotel of op het terras voordat je gaat dineren in een van de culinaire favorieten van de regio. Meer info en boeken.

La Chèvre d'Or

Mag het al eens wat kosten? Dan moet je bij La Chèvre d'Or zijn! Dit luxe hotel ligt in het hart van Eze en biedt een spectaculair uitzicht op Saint-Jean-Cap-Ferrat. Het 5-sterrenhotel beschikt over een verwarmd buitenbad, een wellnesscentrum en accommodaties met bubbelbad. De kamers en suites zijn ingericht met elegant meubilair.

Honger? Keuze uit 4 verschillende restaurants waar je heerlijk kan dineren - elk met een panoramisch uitzicht op zee. Bar du Château is ingericht in een kasteelachtige stijl, met marmeren zuilen en een grote open haard. Hier kan je genieten van allerlei soorten likeur, oude cognac en champagne. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Côte d'Azur en Marseille

Gratis reisgids Côte d'Azur downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?