10 x beste campings aan de Côte d'Azur: waar kamperen? + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x beste campings aan de Côte d'Azur: waar kamperen? + tips

6 april 2024 in Côte d'Azur1 reactie

Overzicht met de leukste campings aan de Côte d'Azur + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Aan de Côte d'Azur zijn tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings aan de Côte d'Azur.

Inhoud artikel

  1. Camping La Farigoulette

Camping La Farigoulette is een toffe familiecamping, gelegen aan het Saint-Laurent du Verdon-meer. De camping heeft heel wat te bieden voor jong en oud. Je kampeert er middenin een groot dennenbos vlakbij de Verdon, een van de mooiste canyons in Europa. Je verblijft er dus echt in een idyllische omgeving! In de buurt van de camping kan je met het hele gezin deelnemen aan verscheidene sportieve activiteiten in de natuur. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping La Farigoulette te bieden?

  • De camping biedt staanplaatsen van verschillende grootte, die van elkaar worden gescheiden door naaldbomen. De staanplaatsen zijn voorzien van elektriciteitsaansluiting en geschikt voor zowel tenten als caravans. Ook worden er op het terrein meerdere mobilhomes verhuurd.
  • De camping heeft heel wat te bieden voor echte sportliefhebbers. Zo is er een watersportbasis waar je kan kiezen om te kanoën, kajakken, waterfietsen, paddlen of varen op de Gorges du Verdon.
  • Daarnaast kan je ook een verfrissende duik nemen in het zwembad, deelnemen aan aquarobicslessen, gebruik maken van de outdoor fitnesstoestellen of deelnemen aan een initiatie boogschieten.
  • Ook kinderen en tieners zullen zich er zeker niet vervelen dankzij de vele schommels en speeltoestellen, het kinderbad, de kinderanimatie en georganiseerde sporttoernooien. Ook de klimmuur en bubble voetbal zijn enorm populair.
  • S ’avonds worden er themavoorstellingen, dansavonden, karaokeoptredens en muziekshows georganiseerd.
  • In de omgeving kan je prachtige wandel- en paardrijtochten maken waarbij je geniet van het indrukwekkende landschap rondom de Verdon met zijn kalkstenen rotsen en verschillende gezellige Provençaalse stadjes.
  • Boek je verblijf op Camping La Farigoulette.
  1. La Plage du Dramont

La Plage du Dramont is een grote camping gelegen in een bosachtig gebied in de gemeente Saint-Raphaël, vlakbij de Middellandse zee. Hierdoor is het dé locatie bij uitstek voor een relaxerende strandvakantie! Op de camping heb je namelijk rechtstreekse toegang tot een klein gezellig kiezelstrandje met rotsen en mooie gladde keien. Dit strand ligt recht tegenover het Île d’Or. Meer info en boeken.

Wat heeft La plage du Dramont te bieden?

  • De grote camping beschikt over staanplaatsen onder hoge pijnbomen. Deze staanplaatsen liggen voornamelijk aan de zeezijde en zijn geschikt voor eigen caravans en tenten. Iets dieper in het bos vind je ook huuraccomodaties waaronder stacaravans en mobilhomes van verschillende grootte.
  • De camping biedt heel wat recreatie aan. Zo kan je er duiklessen nemen in het duikcentrum, fietsen huren en sporten op het multifunctioneel sportterrein. Voor een verfrissende duik kan je terecht in de nabijgelegen zee of in het buitenzwembad met kleuterbad.
  • Voor kinderen is er ook animatie voorzien, een tafeltennisbaan en een kinderspeeltuin.
  • Op de camping kan je proeven van heerlijke gerechten in het restaurant. Net buiten de camping zijn ook een pizzeria en snackbar gevestigd. Voor een overheerlijke lunch kan je bovendien terecht bij het permanente broodverkooppunt waar dagelijks ook verse broodjes worden beried.
  • De camping heeft tenslotte ook een unieke ligging, aan de voet van het Estérelgebergte waardoor je er indrukwekkende natuurwandelingen of mountainbiketochten kan maken. Daarnaast is een duikervaring in de wondere onderwaterwereld van Saint-Raphaël en een bezoek aan kaap Dramont ook echte aanraders!
  • Boek je verblijf op La Plage du Dramont.
  1. Capfun camping Le Carpe Diem

Vanop Capfun camping Le Carpe Diem geniet je van een wondermooi uitzicht op de omliggende bergen. Dankzij het uitgebreide aanbod aan activiteiten op de camping is dit de ideale camping voor een ontspannen verblijf met het hele gezin. Bovendien verblijf je er op een uitstekende locatie, op een steenworp van de bekende Mont Ventoux en het Middeleeuwse Vaison-la-Romaine. Meer info en boeken.

Wat heeft Capfun camping le Carpe Diem te bieden?

  • Op de camping kan je verschillende soorten stacaravans met een schitterend uitzicht boeken. Staanplaatsen voor caravans of eigen campers zijn er niet.
  • De camping beschikt over een gigantisch zwembadcomplex met drie openluchtbaden, glijbanen, ligstoelen en speelruimte. Voor de sportievelingen worden er s ’ochtends ook aquagymlessen georganiseerd.
  • Kinderen en tieners zullen zich hier zeker niet snel vervelen dankzij de Nederlandstalige animatie, de speeltuin, mini kidsclubs en sporttoernooien.
  • Ook in de avond is er steeds animatie voorzien.
  • Huisdieren zijn toegelaten.
  • Boek je verblijf op Capfun Camping Le Carpe Diem.
  1. Camping Holiday Green

Deze zeer grote camping is ideaal voor gezinnen met families en kinderen. Camping Holiday Green is gelegen op een steile heuvel, op enkele kilometers van de kust. Wie op zoek is naar een luxueuze camping met een verfrissend zwemparadijs en wellness is hier aan het juiste adres! Ook kunstliefhebbers zullen hier zeker tevreden want over het hele terrein zijn verschillende kunstobjecten te vinden. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Holiday Green te bieden?

  • De camping beschikt over een groot bungalowpark met verschillende types bungalows.
  • Daarnaast zijn er ook een aantal toeristische staanplaatsen met voldoende privacy en uitzicht op zee, die geschikt zijn voor caravans en tenten.
  • Voor ontspanning kan je terecht in het grote luxueuze zwembad met glijbanen en terras, de spa met beautycenter, kinderboerderij en het theater met toffe shows.
  • Ook het ruime sportaanbod zal je zeker opvallen. Je kan op de camping namelijk tennissen, badmintonnen, fitnessen, boogschieten en duiken. Wie dit wenst kan er voorts ook deelnemen aan de gym of Zumba-lessen, de aquarobics en georganiseerde mountainbiketrips.
  • Op deze camping zal je als etensliefhebber niets tekort komen dankzij de campingwinkel, het restaurant en de bar.
  • Ook in de zomermaanden is er animatie voor jong en oud. Voor tieners is er zelfs een geluidsdichte disco voorzien.
  • Je verblijft er op een uitstekende locatie dichtbij het strand van Fréjus en Aqualand. Wie dit wenst kan daarom in het hoogseizoen gebruik maken van de shuttlebus naar deze twee leuke attracties. Voor wie liever wat cultuur gaat opsnuiven valt een bezoekje aan Saint-Tropez, Monaco of Saint-Raphaël zeker aan te raden!
  • Boek je verblijf op Camping Holiday Green.
  1. Esterel Caravaning

Esterel Caravaning biedt fraaie staanplaatsen aan middenin het natuurgebied van het Estérelgebergte, op enkele kilometers van de kust. Deze vijfsterrencamping vormt het ideale decor voor een vakantie met de hele familie. Dankzij het ruime sportaanbod en het wellnessgedeelte is deze camping geschikt voor zowel actievelingen als rustzoekers. Meer info en boeken.

Wat heeft Esterel Caravaning te bieden?

  • Esterel Caravaning is een luxueuze vijfsterrencamping onderaan een heuvel. Je kan er ruime staanplaatsen boeken voor eigen campers en caravans. Losstaande tenten zijn hier wel niet toegestaan.
  • Je kan er ook voor kiezen om een stacaravan of bungalow te boeken, die voldoende privacy bieden. Sommige huuraccommodaties zijn bovendien uitgerust met een eigen hot tub.
  • Op de camping vind je heel wat sportmogelijkheden. Zo kan je er squashen, fitnessen en skaten. Verder is er ook een indrukwekkend zwembadcomplex dat uitgerust is met meerdere zwembaden, glijbanen, zonneterrassen en een gigantische waterspeeltuin. Daarnaast organiseert het animatieteam ook verschillende sporttoernooien.
  • Wie echt volledig wilt ontspannen kan gebruik maken van het wellnesscentrum.
  • Wie nieuwsgierig is naar de lokale keuken kan proeven van verrukkelijke vis- en vleesgerechten en lokale wijnen in de twee restaurants. In een van de restaurants worden ook avondshows opgevoerd door het animatieteam.
  • De camping is gelegen in Var, wat dus de ideale uitvalsbasis vormt om beroemde plaatsen te gaan ontdekken. Zo kan je van hieruit makkelijk een tripje plannen naar Monaco, Cannes of Saint-Tropez.
  • Boek je verblijf op Esterel Caravaning.
  1. Camping Sites et Paysages Les Pinèdes

Een verblijf bij Camping Sites et Paysages Les Pinèdes is een echte aanrader voor wie op zoek is naar een charmante middelgrote camping in de Côte d’Azur. De verzorgde camping valt op dankzij de diversiteit aan struiken en bomen die je er tegenkomt. De staanplaatsen bevinden zich op een helling, gelegen in de Alpes-Maritimes, tussenin verschillende toeristische trekpleisters. Je kampeert hier op een geweldige locatie. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Sites et Paysages Les Pinèdes te bieden?

  • Je kampeert er op nette staanplaatsen tussenin verschillende soorten mediterrane bomen en struiken.
  • Er zijn staanplaatsen voorzien voor caravans, campers en tenten. Vanop de hoger gelegen staanplaatsen geniet je bovendien van een prachtig zicht op de natuurlijke omgeving. Wie geen eigen caravan of tent mee heeft kan ervoor kiezen om een bungalow of stacaravan te huren.
  • Op de camping zal je je zeker niet vervelen dankzij het sportterrein, de speeltuin en verwarmde het buitenzwembad met peuterbad. Vanuit de camping kan je bovendien deelnemen aan verschillende activiteiten waaronder fietsen, wandelen, paardrijden, canyoning, raften, bergbeklimmen en mountainbiken.
  • De camping beschikt ook over een klein winkeltje.
  • Kinderen kunnen voor veel speelplezier en waterpret ook terecht in het riviertje aan de overkant van de weg.
  • De camping ligt in de prachtige Alpes-Maritimes op 10 kilometer van de zee en de Gorges du Loup. Ook de culturele steden Cannes en Nice zijn makkelijk bereikbaar met de auto.
  • Boek je verblijf op Camping Sites et Paysages Les Pinèdes.
  1. Camping Sandaya Domaine du Verdon

Camping Sandaya Domaine du Verdon is een grote camping waar je overnacht aan de Gorge du Verdon. In de rivier zelf mag je niet zwemmen maar kanoën en vissen is er wel toegelaten op de kleine meertjes. De camping ligt middenin Parc Régional du Verdon, een rotsachtig bebost gebied, waardoor je er van een prachtig uitzicht kan genieten. In deze omgeving kan je ook profiteren van een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Je zal je er dus zeker niet vervelen! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Sandaya Domaine du Verdon te bieden?

  • In de omgeving van camping Sandaya Domaine du Verdon kan je heerlijk wandelen, rostklimmen, waterfietsen, kanoën en raften.
  • Lac de Castillon, een prachtig stuwmeer middenin de natuur, ligt op slechts 10 kilometer van de camping en is dus zeker een bezoekje waard!
  • De camping biedt ruime staanplaatsen waar je kan kamperen met je eigen tent, caravan of campingcar. Er bestaat ook een mogelijkheid tot het huren van verschillende type mobilhomes voor 4 tot 8 personen.
  • De camping zelf beschikt over een buitenbad met roetsjbanen, verschillende kinderspeeltuintjes, tafeltennistafels, spellenzaal met biljart en tafelvoetbal, een basketbalveld, outdoor fitnessapparaten en een visvijver voor kinderen.
  • Er is ook animatie voor jong en oud voorzien waaronder muziek-en dansavonden.
  • De camping biedt ook overheerlijke maaltijden aan in haar restaurant. Ook take-away maaltijden afhalen is er een mogelijkheid. Wie liever zelf kookt kan terecht in het kleine campingwinkel.
  • Boek je verblijf op Camping Sandaya Domaine du Verdon.
  1. Domaine des Naïades

Bij Domainde des Naïades kan je logeren in goed uitgeruste huuraccommodaties tussen de bomen. De grote camping is ideaal voor gezinnen met kinderen. Je overnacht er in Grimaud, ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd. De camping is ook gelegen vlakbij de zee waardoor je er onmiddellijk een echt vakantiegevoel krijgt. Meer info en boeken.

Wat heeft Domaine des Naïades te bieden?

  • De camping is een zeer grote familiecamping waar eigen caravans en campers niet toegelaten zijn. Je kan er dus enkel kamperen in een van de toffe accommodaties die er verhuurd worden.
  • Dankzij het zwembad met kleuterbad en het multifunctionele sportterrein zal je er zeker al je energie kwijt kunnen. Wie liever de omgeving gaat verkennen kan er bovendien ook fietsen huren.
  • Vlakbij de camping vind je een aantal eetgelegenheden waar je kan eten of afhaalmaaltijden kan bestellen. Vakantiegangers die liever zelf koken vinden er ook een winkeltje en een nabijgelegen supermarkt. Brood is op aanvraag ook verkrijgbaar op de camping zelf.
  • Huisdieren zijn toegelaten op de camping.
  • Boek je verblijf op Domaine des Naïades.
  1. Camping Arc en Ciel

Camping Arc en Ciel is een charmante camping met zicht op de befaamde Pont des 3 Sautets. Deze camping wordt gekenmerkt door zijn vele kleurrijke planten, bloemen en bomen en het riviertje de Arc dat door het terrein stroomt. Het is bovendien de ideale uitvalsbasis voor wie op zoek is naar een ontspannende vakantie in de warme zonovergoten Provence. Rond de camping kan je namelijk wondermooie wandel- en fietstochten maken. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Arc en Ciel te bieden?

  • De kleine gezellige viersterrencamping biedt ruime staanplaatsen voor kampeerders met eigen tent, caravan of camper. Je kan er geen accommodaties huren.
  • Voor een verfrissende duik na een lange warme dag, kan je terecht in het mooie buitenzwembad. Wie liever op een iets rustigere manier de dag doorbrengt kan ook een boek lenen in de kleine bibliotheek op de camping. Verder kan je er ook vissen in het kleine riviertje de Arc die door de camping stroomt, een avontuurlijke kanotocht maken of de avond doorbrengen in de televisiezaal.
  • Ook sportliefhebbers komen hier niets tekort! Er is namelijk ruimte voorzien om te voetballen, volleyballen, tafeltennissen en badmintonnen. Door de animatoren worden ook op regelmatige basis sporttoernooien georganiseerd.
  • Vanuit de camping zijn er ook verschillende uitstappen mogelijk. Een klimmuur, padelbaan en speeltuin voor kinderen liggen immers op wandelafstand. Voorts is ook het centrum van Aix-en-Provence vlot bereikbaar.
  • Verscheidene eetgelegenheden en winkels liggen in de buurt.
  • Boek je verblijf op Camping Arc en Ciel.
  1. Camping Château de l'Eouvière

Altijd al eens willen kamperen met een uniek uitzicht? Bij Camping Château de l’Eouvière overnacht je in een charmante boomgaard met uitzicht op een schitterend kasteel. Deze kleine camping ligt in het rustige dorpje Montmeyman, middenin een natuurlijke omgeving, waardoor je er echt volledig kan ontspannen. Het is dan ook de ideale verblijfplaats voor een gezellige vakantie met het hele gezin. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Château de l’Eouvière te bieden?

  • De camping biedt verschillende staanplaatsen aan voor campers, caravans en tenten.
  • De camping beschikt over een zwembad met ligbedjes met mooi zicht hebt om de omringende natuur.
  • Dagelijks kan je vers brood halen in de minimarkt van de camping of je laten bedienen in het restaurant met een verkoelend drankje of klein gerechtje.
  • Je verblijft in een zeer rustig dorpje dat gekenmerkt wordt door zeer kleine straatjes, oude begroeide gevels en gezellige blauwe luiken. In de omgeving liggen vele graan- en lavendelvelden en kleine heuveldorpjes.
  • Voor wie op zoek is naar wat meer actie valt een uitstap naar het Lac de Quinson in de Verdon of het Parc Naturel Régional du Verdon aan te raden. Dankzij de diepe kloven en snelle stromingen vormt dit park immers de perfecte locatie om te kanoën, kajakken of mountainbiken. Ook een stranddag aan de Middellandse zee is vanuit deze camping zeker mogelijk!
  • Gasten kunnen er tevens voor kiezen om deel te nemen aan een van de begeleide wandeltochten die georganiseerd worden door de campingeigenaren.
  • Boek je verblijf op Camping Château de l’Eouvière.
  1. Extra tip: Côte d'Azur Frankrijk Pass

Wil je graag zoveel mogelijk zien langs de Côte d'Azur tijdens je roadtrip door Zuid-Frankrijk? Dan raden we aan om een Côte d'Azur Frankrijk Pass aan te kopen. Met deze handige pas kan je verschillende plekjes langs de Franse Rivièra bezoeken.

Wat zijn de voordelen van de Côte d'Azur Frankrijk Pass?

  • Met de Côte d'Azur Frankrijk Pass kan je kiezen uit meer dan 100 sites en locaties in de regio van Menton tot Saint-Raphaël, waaronder Nice, Cannes, Antibes Juan-Les-Pins, Grasse en Monaco.
  • Je hebt de keuze uit passen voor 3 activiteiten of 5 activiteiten.
  • Daarnaast heb kan je tot 30% besparen op de individuele kosten van attractietickets.

Bestel je Côte d'Azur Pass online

  1. Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Côte d'Azur en Marseille

Gratis reisgids Côte d'Azur downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 17 januari 2023 - Karin

Jullie reisgidsen zijn heel goed en ik ga zeker de complete gids nog kopen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?