Street-art in Brugge: Wandel langs de mooiste muurschilderingen + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 5

Street-art in Brugge: Wandel langs de mooiste muurschilderingen + kaartje

13 maart 2024 in Brugge1 reactie

Route langs de hippe street-art en muurschilderingen in Brugge

Brugge, gekend als het Venetië van het Noorden, met z'n rijen en middeleeuwse stadskern. Stap je het centrum van Brugge binnen dan waan je je terug in de Gouden Eeuw (ontdek het in het Historium). Langs de kleine huisjes, smalle steegjes en de hobbelige kasseien waar menig vrouw op hakken haar voeten al heeft verzwikt.

Maar wist je dat je in Brugge ook hedendaagse street-art kan vinden? We gingen op zoek en vonden prachtige werken, in en rond de historische stadskern van Brugge. Het kunstproject The Bridges gaf een boost om meer kleur in de straten van Brugge te brengen, we nemen je mee langs werken van Jamz, Gijs Vanhee, Stan Slabbinck en Strook.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Brugge

Duur1 - 3 dagen ()
ParkerenJe kan het goedkoopst parkeren op de betaalparking station Brugge (meer info lees je hier)
BereikbaarheidVanaf het station kan je te voet (1 km) of met openbaar vervoer (7 min.) naar het centrum
VerblijvenAan te raden verblijven in Brugge zijn:
PakketreizenWil je ook Damme en Lisseweg bezoeken? Deze reis kan je boeken bij Euroreizen (vanaf € 325)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Kaartje street-art Brugge

 1. Wietse

Het kunstproject The Bridges wil een bruggen slaan tussen verleden en heden, ... en dit in de stad van de bruggen. Een nieuwe generatie "Vlaamse Primitieven" mocht zich uitleven op de muren in en rond Brugge.

De Brugse kunstenaar Wietse is de bezieler van het festival, zijn stijl is iets tussen cartoon en een realistisch standpunt. Hij creëert contrast in zijn werk door zwart-wit of door verf in kleur. Zijn inspiratie is gebaseerd op 3 dingen: geschiedenis (omdat de geschiedenis zich op een rare manier herhaalt), natuur en de belangrijkste invloed: reizen. Al deze dingen komen terug in zijn oeuvre. De schilderijen en tekeningen zijn gebaseerd op ervaringen in zijn persoonlijke leven of op reizen. Je kunt zijn kunstwerken zien in België, Europa en wereldwijd: van Vietnam tot Brazilië, van Argentinië tot Portugal. Alles is een canvas voor de kunstenaar.

Adres: Predikherenrei 1, Brugge
Adres: Fonteinstraat 19, Brugge

 1. Gijs Vanhee

Gijs is in 2006 afgestudeerd als productontwikkelaar, maar al snel werd duidelijk dat hij andere wegen zou bewandelen. Zijn eerste passie, tekenen, en ook het creëren, is al jaren de rode draad bij het ontwerpen. Verhalende tekeningen waarin vogels een hoofdrol spelen, surfen en het zoeken naar vrijheid vormen de rode draad in zijn werk.

Soms met inkt op papier, soms met verf op muren. Vaak is zijn werk auto- biografisch of vertelt het een anekdote over de plaats. Zijn werken hebben een zeer herkenbare stijl, vaak in zwart-wit of met een beperkt kleurgebruik. Bij de muurschilderingen spelen de aanwezige elementen of texturen een belangrijke rol in het werk. Je kan ook een van zijn werken zien in Mechelen, bekijk de street-art wandeling Mechelen.

Adres: Peter Benoitlaan 1, Brugge

 1. Jamz

Straatkunst is en blijft een belangrijke passie, samen met Stan Slabbinck startten ze al op jonge leeftijd met JASTA. Ze brachten straatkunst met demonstraties en vormden graffiti om tot muurschilderijen. Die liefde merk je ook in Jeremiah zijn beelden en creaties. Hij laat dit zien zowel op canvas, via samengestelde gerecycleerde materialen of mixed materials (spuitbus, verf, steen, balpen, ...) als op muren. Jeremiah's werk heeft vaak een futuristisch karakter met een primitieve aanpak. De overconsumptie, technologie, wetenschap versus natuur, maar ook de passie voor geschiedenis, ... zijn vaak terugkerende elementen.

Ook werkt hij daarnaast als tekenaar, illustrator, ontwerper, creatief denker, en met veel interesse voor textiel: Musti, Ballonmedia. Zo start hij - samen met zijn liefde Sarah v.D - Sarazon-creative op, een multi-creatief lab. Ze maken ook films, storyboards, illustraties, muurschilderijen en interieur-decoraties en werken mee aan projecten zoals: Brugge Legendz, The young ones, Az-Brugge Pediatrie.

Adres: Hauwerstraat 3 8000 Brugge

 1. Stan Slabbinck

STS Jasta, Stan Slabbinck komt uit een artistieke familie en is begonnen met zijn artistieke carrière als graffitikunstenaar eind jaren 80. Punk, hiphop en reggae-muziek waren de eerste invloeden. Na studies aan de Academie van Brugge, het Sint-Lucas Gent en het Kask (Gentse Academie), bleef hij mixed media bestuderen, naast sculpturen en muurschilderingen.

Naast het feit dat hij een vrije kunstenaar is, werkt hij ook voor themaparken en festivals in heel Europa. STS haalt zijn inspiratie uit zowat alles, vaak met een sociaal-kritische noot, altijd in ontwikkeling en het thema natuur versus mens wordt vaak aangesproken, met als belangrijkste boodschap: "respecteer de natuur".

Hieronder het werk "Dans der Zotten, dat de 4 seizoen voorstelt", Concertgebouw, Westmeers 18, Brugge
Het werk "Equality, the Black Swan", Rodestraat 55, 8000 Brugge

 1. Kitsune

Kitsune Jolene (Jolien De Waele, 1992) is een Gentse street artist die de focus legt op realisme en intens kleurgebruik bij het afbeelden van portretten,fauna en flora. Ze is geïnspireerd door universele enviscerale emoties, natuur en mythologie.
Adres: Hooistraat 46, Brugge

 1. Kymo One

De drijvende kracht van KYMO ONE is het maken van muurschilderingen in de openbare ruimte om het werk op deze manier toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Dit garandeert een interactie tussen een toevallig of een doelbewust publiek, alsook sluit het discriminatie uit wat betreft wie het werk kan zien. Typerend voor KYMO ONE is het gebruik van figuratieve elementen uit de kunstgeschiedenis, in combinatie met grafische en illustratieve elementen. Hiermee wordt getracht in dialoog te gaan met deze werken, alsook een begrip te krijgen van de sterkte die deze werken bevatten.

Adres: Prins Leopoldstraat 62, Sint-Kruis Brugge

 1. JamzJamezon

Adres: Gistelse Steenweg 88, Brugge

 1. Strook

Voor dit kunstwerk van Strook (Stefaan De Croock) werden houten planken van een oud Brugs klooster gebruikt, met de originele kleuren van het hout. Het werk Legendz kijkt richting het Zand.

Adres: 't Santpoortje, Het Zand 2, Brugge

 1. Waar overnachten in Brugge?

Op zoek naar een leuk verblijf tijdens jouw bezoek aan Brugge? In het centrum van Brugge en aan de rand van de stad zijn er heel wat hotels te vinden. Of bekijk het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Brugge online.

Enkele van onze favoriete hotels, appartementen en B&B's geselecteerd:

 • Hotel Dukes’ Palace is een uniek vijfsterrenhotel in Brugge. Met haar 110 kamers, van elegante suites tot ruime familiekamers, biedt het hotel een groot aanbod van comfort. Even relaxen na een het bezoeken van de stad? Trek dan even terug in het spacentrum van het hotel. Meer info en prijzen
 • Kom je met de trein naar Brugge en zoek je nog een verblijf met goede prijs/kwaliteit? ? In het Ibis budget hotel aan het treinstation kan je gewoon je bagage afzetten en de stad in trekken. Het hotel is ideaal voor budgetreizigers die vaak het openbaar vervoer nemen. Meer info en prijzen
 • Hotel La Clé in Brugge, in dit boetiekhotel kan je tegen zeer scherpe prijs overnachten in het historische centrum van Brugge. Wie houdt van een modern interieur in een historisch kader, met gastvrije eigenaars is hier aan het juist adres. Slapen kan al vanaf €89/nacht. Meer info en boeken
 • Liever overnachten op een camping? Camping Klein Strand is gelegen op 20 minuten rijden van het centrum van Brugge en is ook een uitstekende uitvalbasis om een mooie fietstocht of wandeling te maken in de omgeving. Meer info en prijzen
 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brugge?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Brugge? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze stadsgids Brugge met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Download alvast je gratis preview stadsgids Brugge.

Brugge

Gratis reisgids Brugge downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 6 maart 2022 - Nicole De Langhe

De ideale manier om Brugge te ontdekken ! Brugge zit sowieso in mijn hart ! Ga er regelmatig en graag naar toe 😍

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?