Waar overnachten in Bosnië en Herzegovina 2024? 20 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Bosnië en Herzegovina 2024? 20 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Tijdens je vakantie in Bosnië en Herzegovina natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Bosnië en Herzegovina.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Waar overnachten in Sarajevo?

Sarajevo is een bruisende stad waar toeristen uit de hele wereld naartoe komen. Je zou daarom geen problemen mogen ondervinden om accommodatie te vinden die aan je wensen voldoet.

De beste hotels liggen naast de oude wijk Baščaršija, waar de meeste bezienswaardigheden zich bevinden, maar er zijn ook minder dure hotels te vinden iets verder van het centrum. Wil je in hostels verblijven, dan heb je enkele uitstekende opties met uitzicht op de oude bazaar.

  • Budgetvriendelijk: Pigeon Square Rooms ligt in het centrum van Sarajevo, op een steenworp afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Alle accommodaties zijn voorzien van airconditioning en een gedeelde of eigen badkamer. Je kan gebruikmaken van de gedeelde keuken.
  • Modern hotel: Het Ibis Styles Sarajevo biedt moderne accommodatie net buiten het stadscentrum van Sarajevo, een uitgebreid continentaal ontbijtbuffet, een binnenzwembad en een wellnesscentrum. Er is ook gratis parkeergelegenheid.
  • Luxe verblijf: Hotel President Sarajevo ligt op wandelafstand van de Latijnse brug en de Sebilj-fontein, en beschikt over stijlvol ingerichte kamers, een zonneterras en uitzicht op de rivier. Na je stadswandeling kan je genieten van een drankje in de lobbybar.
  1. Beste hotels in Mostar

Mostar is beroemd om zijn iconische oude brug (Stari Most) over de rivier de Neretva. De Oude Bazaar en de historische moskeeën en gebouwen tonen het Ottomaanse erfgoed van de stad.

Mostar is een relatief kleine stad en de binnenstad is het populairste gebied voor toeristen. De Oude Bazaar (Baščaršija) en de omgeving van de Oude Brug (Stari Most) zijn de beste locaties om te overnachten.

  • Hotel-museum: Bosnian National Monument Muslibegovic House, omgeven door een weelderige tuin met rozen en wijnranken. Het hotel bestaat uit luxe, individueel ingerichte kamers en suites ingericht in een traditionele Bosnische-Ottomaanse stijl met antieke meubels.
  • Charmante villa: Een overnachting in de charmante Villa Infinity Mostar kunnen we alleen maar aanraden! Deze villa biedt accommodatie met uitzicht op de tuin, een seizoensgebonden buitenzwembad, een gezellige bar en een gemeenschappelijke lounge, en dit allemaal op ongeveer 6 km van de oude brug van Mostar.
  • Hotel-Restaurant Kriva Ćuprija, gevestigd in een monumentaal kalkstenen huis, ligt op een steenworp afstand van de door UNESCO beschermde Oude Brug. Het beschikt over ruime kamers (met een balkon), een restaurant dat traditionele gerechten serveert en een zomerterras met uitzicht op de rivier de Radobolja.
  • Pension: Het kleurrijke huiselijk ingerichte Pansion Bubamara Mostar ligt op een steenworp afstand de oude brug. Dit hostel beschikt over ruime eenvoudig ingerichte kamers met een eigen badkamer en gratis WiFi. Verder beschikt het pension ook over gemeenschappelijke ruimtes zijn ingericht met traditionele details.
  1. Accommodaties in Bihać

Bihać is een van de mooiste Bosnische steden. De historische gebouwen worden omringd door weelderig groen en helder water. Het Una Nationaal Park ligt vlakbij en biedt mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals raften, wandelen en observatie van wilde dieren.

  • Rustig gelegen: Hotel Opal Exclusive Bihać is rustig gelegen aan de rivier de Una en beschikt over eenvoudig ingerichte kamers met airconditioning en gratis WiFi. Je kan gebruik maken van het fitnesscentrum en lekker dineren in het restaurant met terras. Het historische centrum van Bihać ligt op 5 minuten lopen.
  • Elegant hotel: Het Hotel Kostelski Buk ligt in Kostela, op 8 km van Bihać. Dit elegante hotel wordt omgeven door ongerepte natuur en ligt pal naast de watervallen Una. Verder is er ook een bar en een restaurant bij het hotel.
  • Appartement: Apartment Vila Tara aan de rivieroever beschikt over ruime appartementen met patio in de buurt van Biha en biedt daarnaast ook een privéstrand, een tuin met buitengrill en privéparking.
  1. Waar verblijven in Banja Luka?

Banja Luka, de op één na grootste stad, staat bekend om zijn bruisende nachtleven, parken en historische bezienswaardigheden. Het Kastelfort, de Ferhadija-moskee en de kathedraal van Christus de Verlosser behoren tot de opmerkelijke bezienswaardigheden.

Net als in elke andere grote stad kan je in Banja Luka gemakkelijk verschillende hotels vinden die passen bij je voorkeuren en budget. Wie aan sightseeing wil doen, blijft beter in de centrale wijken. Heb je een huurauto, dan kan je ook aan de rand van Banja Luka logeren om dan naar het stadscentrum te rijden. Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete hotels in Banja Luka en omgeving.

  • Hostel: Hostel Havana biedt zowel eenpersoonskamers als familiekamers, op 1,5 km van het fort van Banja Luka. Ideaal als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk verblijf.
  • Appartement: Old School Apartments is een knus en cozy appartement met uitzicht op de binnenplaats. Er is ook privéparking voorzien.
  • Boetiekhotel: Hotel St.Georgije is centraal gelegen in het historische Banja Luka en biedt stijlvolle accommodatie, mogelijkheid tot boeken van massages en dagelijks een à-la-carteontbijt.
  • Luxe hotel: Het 4-sterrenhotel Courtyard by Marriott Banja Luka biedt moderne accommodatie op wandelafstand van de topbezienwaardigheden.
  1. Hotels en cottages in Jajace en omgeving

Jajce is een kleine stad aan de samenvloeiing van de rivieren Pliva en Vrbas en beschikt over een prachtige waterval midden in het centrum. Het is niet altijd gemakkelijk om accommodatie in de buurt van het centrale gedeelte te vinden.

Huur een huisje in de prachtige natuur, dat is wakker worden met een prachtig uitzicht op het meer of de bergen. Travnik ligt vlakbij Jajce en is eveens een goede overnachtingsplek.

  • Cottage: Cottage Lana is een knusse cottage met een balkon vanwaar je uitzicht hebt op het meer Pliva. Ruimte om te overnachten met max. 6 personen.
  • Appartement: Vito Apartments bieden zeer ruime appartementen op 10 minuten wandelen van het centrum van Jajce en tegenover een supermarkt.
  • Hotel: Hotel Plivsko jezero ligt in een rustige omgeving in Jajce en biedt moderne kamers (waarvan sommigen een balkon hebben), een speeltuin en een schitterend uitzicht op het meer.
  1. Mooiste hotels en appartementen in Bijeljina

Bijeljina is een stad in het noordoostelijke deel van Bosnië en Herzegovina, vlakbij de grens met Servië. Het centrum van Bijeljina is niet zo groot, de meeste hotels bevinden zich nabij het stadscentrum. Je kan er ook voor kiezen om in de nabije omgeving van Bijeljina te overnachten.

  • Hotel: Hotel Balkan Centar, een driesterrenhotel met moderne kamers waarvan sommigen uitzicht bieden op de stad en iedere ochtend een continentaal ontbijt serveert.
  • Hotel Brčko gas Bijeljina ligt in de buurt van het Gradski park en beschikt over ruime kamers, een aangename tuin en een restaurant.
  • Appartement: Of kies voor het Apartman Francuskinje Elegant, een huiselijk ingericht appartement met een slaapkamer en een woonkamer met een kitchenette. Er is ook een terras met uitzicht op de stad.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Bosnië en Herzegovina?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Bosnië en Herzegovina? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Bosnië en Herzegovina met een volledige uitgestippelde rondreis door Bosnië en Herzegovina, en meer dan 55 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Bosnië en Herzegovina.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?