De 15 beste ruin bars in Boedapest + kaartje

22 april 2021 in Boedapest0 reacties

In de afgelopen jaren zijn de ruin bars van Boedapest heel populair geworden. Oude panden en ruïnes in de hele stad werden omgebouwd tot hippe bars met een trendy decor. De bars zien er vanbuiten uit als een normaal huizenpand. Er zijn geen uithangborden of lange rijen mensen die je erop wijzen waar je moet zijn.

Eenmaal binnen ontdek je een hippe bar met een kunstzinnig decor met vaak oude meubels. Het is de ideale plek voor een avondje uit. We hebben voor jou een lijstje gemaakt met de beste ruin bars in Boedapest.

Inhoud artikel

Kaartje met Ruin Bars Boedapest

 1. Szimpla Kert

Szimpla Kert was de eerste ruin bar van Boedapest. De bar werd in 2001 geopend in een oude, verlaten fabriek en werd een enorm succes. De bar is vandaag nog steeds één van de grootste en meest populaire ruin bars. Er is een grote open binnentuin en twee verdiepingen vol bonte meubels, verschillende cocktailbars, kunstinstallaties en een oude auto. Feestvierders kunnen er terecht in verschillende kamers in verschillende thema’s. Daarnaast kan je in Szimpla Kert ook een film kijken in de buitenbioscoop en er worden wekelijks gratis concerten georganiseerd.

Szimpla Kert ligt aan de Kazinczy u. 14. De bar is elke maandag tot en met vrijdag open van 12:00 tot 04:00, elke zaterdag van 09:00 tot 04:00 en elke zondag van 09:00 tot 05:00.

 1. Instant

Instant is de grootste ruin bar van Boedapest en bevindt zich in een oud appartementengebouw. De bar omvat maar liefst 20 verschillende ruimtes waarin feestvierders de hele nacht kunnen dansen. Deze ruin bar is eerder een club dan een bar en er worden vaak dj’s uitgenodigd. Voor wie het wat rustiger mag, kan terecht in één van de stillere ruimtes waar je kan relaxen op meubels die op straat gevonden zijn.

Deze bar ligt aan de Akácfa u. 49-51 en is dagelijks open tussen 22:00 en 06:00. Omdat Instant een erg populaire club is, liggen de prijzen voor drankjes er iets hoger dan bij de meeste ruin bars.

 1. Fogasház

Fogasház is een kleinere ruin bar die iets minder druk bezocht wordt dan grote bars als Szimpla Kert en Instant. Fogasház is een erg kunstzinnige bar. Er hangen glazen en fietsen aan het plafond en er staan beelden in de bar. Je kan er ook terecht in een kleine tuin die mooi versierd is met kleurrijke lichtjes.

Er is ook een wijnbar en op het dak bevindt zich een restaurant, een tafeltennistafel en de muziek staat er stiller zodat je er makkelijk een praatje kan slaan. Er worden ook regelmatig kunsttentoonstellingen georganiseerd in de bar.

Fogasház bevindt zich aan de Akácfa u. 49-51 en is dagelijks open tussen 16:00 en 06:00.

 1. Doboz

Doboz is een ruin bar die net wat hipper oogt dan de andere bars. Doboz bestaat uit twee hoofdruimtes, maar staat vooral bekend omwille van de binnentuin. Daar staat een grote boom waarin een gigantische robot hangt met felrode ogen. Er wordt vooral dance muziek gedraaid.

Doboz ligt aan de Klauzál u. 10 en is elke dinsdag open van 17:00 tot 02:00, elke woensdag en donderdag van 17:00 tot 05:00 en elke vrijdag tot en met zondag van 17:00 tot 06:00.

 1. Anker't

Anker’t bevindt zich in een oude fabriek in een buitenwijk van Boedapest. De ruimte is tamelijk groot en erg minimalistisch inpgericht. Je vindt er verschillende kunstwerken aan de muren, meerdere binnenhoven, een gigantische dansvloer en verschillende zetels. Er is ook een plein dat helemaal opgebouwd is in strand-thema. Aan de bar kan je ook lekkere snacks krijgen.

Onze tip: elke maand organiseert Anker’t bovendien een grote veganistische markt. Je kan er dan inkopen doen, verschillende gerechtjes proeven en deelnemen aan een kookles.

Anker’t ligt aan de Paulay Ede u. 33. De bar is elke zondag tot en met woensdag open tussen 14:00 en 00:00, elke donderdag van 14:00 tot 01:00 en elke vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 04:00.

 1. Corvin Club & Roof Terrace

Corvin Teto bevindt zich in en op een oud warenhuis uit de jaren twintig. Het is vooral populair dankzij het grote dakterras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Boedapest. Corvin Teto is net als Instant eerder een club dan een bar. Er wordt veel gedanst op elektronische muziek, zowel op het dak als in de binnenhal die helemaal versierd is met graffitikunst.

Om de bovenste verdiepingen te bereiken waar de club zich bevindt, neem je de lift in de straat. Je kan daar al meteen een drankje kopen. Corvin Teto is te vinden aan de Blaha Lujza tér 1-2. De bar is elke donderdag tot en met zaterdag open tussen 21:00 en 06:00.

 1. Grandio Party Hostel

Grandio is niet alleen een ruin bar, maar ook een hostel. ’s Avonds vind je er daardoor vooral toeristen die op pub crawl zijn. Het is dan ook de ideale plek om andere reizigers te ontmoeten. Overdag zijn het dan weer vooral Hongaren die Grandio bezoeken. Je kan er in de gezellige binnentuin vol bomen een drankje komen drinken.

Grandio ligt aan Nagy Diófa u. 8. De bar opent dagelijks om 11:00 en sluit al rond middernacht. De prijzen liggen hier iets lager dan bij andere ruin bars.

 1. Dürer Kert

Dürer Kert is een oud universiteitsgebouw dat plaats heeft geruimd voor een ruin bar die met het universiteitsgevoel speelt. In de bar vind je een voetbaltafel, je kan er tafeltennis spelen, dartborden en er staat een podium in een oude sportzaal waar regelmatig live muziek gespeeld wordt.

Dürer Kert ligt aan de Ajtósi Dürer sor 19-21. De bar is elke maandag tot en met zaterdag open tussen 17:00 en 05:00. Op zondag sluit de bar al om middernacht.

 1. Ellato Kert & Taqueria

Ellátó Kert heeft een gezellig binnenhof waar je niet alleen kan dansen op live muziek, maar ook naar bijzondere kunstvoorstellingen kan kijken. Je kan er ook tafelvoetbal spelen of een gerechtje bestellen. In Ellátó Kert serveren ze heerlijke taco’s en andere Mexicaanse gerechten.

Ellátó Kert ligt aan de Kazinczy u. 48. De bar is dagelijks open van 17:00 tot 02:00. Op vrijdag en zaterdag sluit de bar pas om 04:00.

 1. Mazel Tov

Mazel Tov ligt in de oude Jodenwijk van Boedapest en is één van de meest recente ruin bars. Overdag doet het pand dienst als wijkcentrum en je kan er komen eten in het restaurant waar traditionele Joodse gerechten worden geserveerd. ’s Nachts verandert de ruin bar en kan je er feesten op muziek van dj's.

Mazel Tov ligt aan de Akácfa u. 47. De bar is elke maandag en dinsdag open tussen 12:00 en 01:00, elke woensdag tot en met vrijdag tot 02:00 en in het weekend van 10:00 tot 02:00.

 1. Kuplung

Kuplung bevindt zich in een oude autowerkplaats en is helemaal opgebouwd in het thema van de zee. Overal hangen felgekleurde lampen in de vorm van kwallen, er hangt een gigantisch walvissenskelet van papier aan het plafond en op één van de muren is er een grote muurschildering met een onderwaterscène. In het begin van de avond wordt er live muziek gespeeld en kan je tafeltennissen, maar ’s nachts nemen dj’s de bar over en kan je er goed dansen.

Kuplung ligt aan de Király u. 46.

 1. Púder Bárszínház

Púder is een theater, kunstgalerij en culturele ruimte. Alle muren zijn versierd met bijzondere muurschilderingen. De kunstinstallaties, allemaal van lokale kunstenaars, worden regelmatig veranderd. Het is heel gezellig in de felgekleurde bar, de ideale plek om iets te komen drinken.

Púder ligt aan de Ráday u. 8. De bar is dagelijks open van 12:00 tot 01:00 en op vrijdag en zaterdag sluit de bar pas om 02:00. Het is er iets goedkoper dan in de meeste ruin bars.

 1. Köleves

Köleves ligt in het pand van een oude koosjere slachter. Tegenwoordig is het een gezellige bar met een mooi binnenhof vol gekleurde meubels en hangmatten. Er is niet alleen een bar, maar ook een restaurant dat een mix van Joodse en Hongaarse gerechten aanbiedt.

Köleves ligt aan de Kazinczy u. 37-41. Elke maandag tot en met donderdag is het open van 08:00 tot 00:00, op vrijdag van 08:00 tot 01:00, op zaterdag van 09:00 tot 01:00 en op zondag van 09:00 tot 00:00.

 1. Csendes Vintage Bar & Café

Csendes is een bar met drukke muurschilderingen en veel vintage objecten. Je kan er zowel genieten van lekkere drankjes als goed eten. Er speelt gevarieerde muziek in deze ruin bar. Wie wil feestvieren op dance muziek gaat wel beter naar een andere bar.

Csendes bevindt zich aan de Magyar u. 18. De bar is dagelijks open tussen 10:00 en 20:00. De prijzen liggen redelijk laag in vergelijking tot de andere ruinbars.

 1. Lámpás

Lámpás bevindt zich in de kelder van een gebouw en is dus eigenlijk geen echte ruin bar zoals de andere. Je kan er terecht voor lekker eten en drinken. Deze bar ligt tamelijk centraal in de stad en biedt regelmatig live optredens aan.

Lámpás bevindt zich aan de Dob u. 15.

 1. Nog meer zien? Download je gratis stadswandeling Boedapest

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Boedapest? Geen zorgen! Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Hongarije met een stadswandeling in Boedapast + volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Hongarije.

Hongarije

Gratis stadswandeling Boedapest downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?