Dé 10 x ultieme verborgen plekjes in Barcelona - 10 Hidden Spots Barcelona

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Dé 10 x ultieme verborgen plekjes in Barcelona - 10 Hidden Spots Barcelona

4 mei 2023 in Barcelona2 reacties

In een stad die zo populair en groot is als Barcelona, is het lastig om nieuwe, onbekende plekjes te vinden waar niet iedereen al van gehoord heeft of reeds geweest is. Gelukkig zijn er nog steeds een handvol plaatsen die nog niet in alle handboeken staan! Ik zocht enkele hidden spots uit die je in Barcelona kan ontdekken. Van spraakmakende bars tot geheime buitenhuisplekken: er is voor elk wat wils wanneer je even wil ontsnappen uit de toeristische drukte!

Georganiseerde tours & tickets

Inhoud artikel

 1. Pastrami Bar / El Paradiso

Deze Pastrami Bar in Barcelona is een écht geheim plekje. Het is een broodjeswinkel waar je een uitstekende pastrami kunt krijgen, iets wat je nergens anders in Barcelona kan vinden. Maar! Er is meer: het verbergt ook de cocktailbar El Paradiso achter een geheime koelkastdeur. Geef de persoon aan de toonbank van de broodjes een alwetende blik en ze zullen je naar binnen laten wanneer de tijd rijp is.

Foto's: El Paradiso

 1. Carmel Bunkers

Als je graag één van de beste uitzichten over de prachtige stad wilt ervaren, zijn de Carmel Bunkers dé plek om naartoe te gaan. Deze voormalige oorlogsbunkers zijn gelegen aan de uitlopers die de stad omringen. Tegenwoordig is het een populaire ontmoetingsplaats voor mensen die willen ontsnappen aan het drukke stadscentrum en graag in alle rust genieten van het indrukwekkende uitzicht.

 1. Antic Theatre

Het Antic Teatre is een stedelijke oase die erin geslaagd is om een ‘low profile’ te houden. Het theater beschikt over een groot openluchtterras omgeven door prachtige oude gebouwen die typerend zijn voor de oude binnenstad van Barcelona. Omringd door de balkons en terrassen van naburige gebouwen, is deze gezellige bar het hele jaar door geopend als ontmoetingsplek voor leden, buren, publiek en artiesten. De prijzen zijn hier relatief laag en het theater trekt een overwegend jonge, relaxte menigte. Ideaal om even te ontspannen tussen de locals.

 1. Het Can Deu Civic Center

Het Can Deu Civic Center is gehuisvest in een prachtig modernistisch gebouw in het hart van de wijk Les Corts en het wordt maar zelden bezocht door toeristen. De cafetaria is een echt verborgen juweeltje waarvan weinig in de stad weet hebben. Er is een groot terras en een stijlvol interieur met een selectie drankjes en kleine gerechten tegen betaalbare prijzen.

 1. Grec Gardens Amphi-Theatre

Het amfitheater in de Grec tuinen, uitgehouwen in de zijkant van de heuvel Montjuïc, werd gebouwd in de jaren 1920 voor de internationale tentoonstelling van Barcelona. Tegenwoordig wordt dit theater elk jaar in juli gebruikt voor het Grec-festival, maar de rest van het jaar zijn de tuinen en het theater open voor het publiek en zorgen ze voor een geweldige plek om een boek te lezen of te picknicken. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van dit mooie verborgen plaatsje, waardoor je er tijdens je bezoek zeker even heen moet!

 1. Het Horta-labyrint

Zelf ooit al eens willen verdwalen in een gigantisch labyrint? Joan Antoni Desvalls van d'Ardena had die wens alvast wel en bouwde vroeg in de 18de eeuw een labyrint van 820 meter aan de rand van Barcelona. Je kan die zelf ook bezoeken, maar er zijn dagelijks slechts 750 bezoekers toegestaan. Gelukkig voor ons is het Horta-labyrint niet zo’n gekende plaats voor toeristen!

 1. Bistrot by Valkiria

Bistrot by Valkiria is gevestigd in de co-working-ruimte Valkiria en vormt een moderne cafetaria en bar die een selectie verse gerechten en drankjes serveert in een koele, eigenzinnige omgeving. Deze cafetaria is vooral voor kunstzinnige types, want de omgeving zou het netwerken en creatief denken bevorderen.

Foto: Bistrot by Valkiria

 1. Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Hoewel veel van de tuinen van Montjuïc beroemd zijn omwille van hun weelderige bloemendisplays en bourgeois tuinen, zijn de Jardins de Mossèn Costa i Llobrera de thuisbasis van enkele van de meest winterharde en meest ongewone variëteiten van planten. Deze weinig bekende tuin is in de jaren 70 van de vorige eeuw ontstaan en herbergt honderden soorten cactussen, succulenten en tropische planten. Een staaltje groen meepikken zonder extreme drukte? Dan zijn deze tuinen perfect.

 1. Palo Alto

Deze koele stadstuin bevindt zich op de binnenplaats van een voormalige fabrieksgerichte co-working-ruimte in het hart van Poblenou. Terwijl de populaire streetfoodmarkt en designmarkt die er elke maand plaatsvindt enige aandacht heeft gevestigd op de plek, blijft het door maar weinig mensen geweten dat je tijdens de werkuren de meeste dagen van de week gewoon toegang hebt tot het terrein van de hub. Daarheen dus! Maar vertel het nog even niet verder…

 1. Zona de Banys del Fòrum

Zin om in de open zee te zwemmen, maar zonder het risico te nemen om tegen een jet-ski te botsen of in de golven te belanden? De Zona de Banys del Fòrum is het belangrijkste open waterzwembad van de stad en combineert de voordelen van zeewater met het gemak en de veiligheid van zwembanen, toegangstrappen en speciaal aangewezen zwemzones. Ideaal als je er even tussenuit wil en een leuke activiteit wil plannen!

 1. Waar overnachten in Barcelona? (met korting)

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Barcelona? Ontdek het aanbod met promoties (tijdelijk).

Booking.com

 1. Mis niets tijdens je bezoek Barcelona met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Barcelona? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Barcelona. Ideaal om Barcelona volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Barcelona kan je 1 stadswandeling vinden. Nog meer zien in Barcelona? Koop onze volledige reisgids Barcelona en ontdek alles over deze prachtige stad.

Barcelona

Gratis reisgids Barcelona downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 21 mei 2023 - miranca

geweldig, zeer nuttig en erg prettig om te lezen

- 25 november 2019 - Marijke

De reisgids geeft veel info, ik miste wel duidelijk kaartjes bij de wandelingen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?