Vakantie op Mallorca? Dit zijn de 11 beste resorts (update 2023)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Vakantie op Mallorca? Dit zijn de 11 beste resorts (update 2023)

22 april 2022 in Balearen0 reacties

Als je jouw strandvakantie wilt doorbrengen op het prachtige eiland Mallorca wil je natuurlijk wel ergens zitten waar er heel wat te doen is. Daarom hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van de beste resorts op Mallorca.

Zo hoef jij alleen nog maar te kiezen uit dit lijstje waar je naar toe wilt.

Inhoud artikel

Tickets en georganiseerde tours boeken op Mallorca

Wil je graag zoveel mogelijk zien van Mallorca en de bezienswaardigheden bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk hier de mooiste daguitstappen en tours op Mallorca. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

 1. Het nachtleven van Magaluf

Magaluf is zeker niet voor iedereen. Dit is zo een van die plekken waar je van houdt of die je wil vermijden als de pest, afhankelijk van het soort vakantie dat je voor ogen hebt. Wild, vaak losbandig en soms kitscherig is dit de plek waar jongeren alle remmen loslaten en zich volledig laten gaan. Ideaal dus als je naar Mallorca trekt voor het bruisende nachtleven.

 1. Feesten in Palma Nova

Palma Nova heeft de nodige zandstranden en het bruisende nachtleven ,en er is veel te doen voor wie op zoek is naar ongeremd plezier. Is Magaluf jouw ding niet, dan geldt hetzelfde voor Palma Nova. Hou je daarentegen wel eens van een stevig feestje, dan zal je hier niet op je honger blijven zitten.

 1. Het Brits-getinte Can Pastilla

Het resort Can Pastilla is gelegen in de Baai van Palma. Dit is een ander levendig resort, dat vooral bij Britse toeristen populair is. Verwacht hier niet te veel eilandauthenticiteit. Het is een goedkope en plezierige strandvakantiebestemming met tal van Brits-getinte pubs en bars, naast het Spaanse aanbod. Een bijzondere attractie, naast het strand, is hier het Aquarium van Palma.

Wil je graag de Canarische Eilanden beter leren kennen? Download dan nu onze gratis preview reisgids Balearen en ontdek de verborgen pareltjes van deze eilandengroep.
 1. Het levendige El Arenal

El Arenal is een levendig resort gelegen aan de oostkant van de 6 kilometer lange Playa de Palma. Hier komen mensen om overdag te genieten van het strand en zich ‘s nachts uit te leven in de vele bars. Het is ook de locatie van het Aqualand El Arenal, een populair waterpark met attracties voor alle leeftijden.

Heb je nog geen overnachting tijdens je verblijf op Mallorca? Bekijk alvast onze favoriete hotels en B&B's op Mallorca van boetiek tot goedkoop tot luxe!

 1. Het Duitse Cala Ratjada

Cala Ratjada is een traditioneel strandresort dat vooral populair is bij Duitse toeristen. Het aanbod is hier iets minder uitbundig. De vissershaven wordt omringd door witte zandstranden en mooie baaien, en in het laagseizoen is het hier heel rustig. Er kunnen zelfs zaken gesloten zijn - een wereld van verschil met de zomer, wanneer je hier over de koppen kan lopen. Windsurfen en snorkelen zijn slechts enkele van de activiteiten die je hier kan doen.

 1. De stranden van Cala Millor

Cala Millor is het grootste toeristencomplex langs de oostkust. De naam vertaalt zich als “de betere baai”. Cala Millor zou een van de beste stranden van het eiland hebben. Het is er licht glooiend met zacht zand en helder water. Je kan er gewoon in het zand neerploffen, of wat meer actie zoeken bij de verschillende watersporten.

Cala Millor wordt door rotsen gescheiden van zijn traditionelere en rustigere buur, Cala Bona. Dit naburige resortstadje kan je bereiken via een korte wandeling langs de kust.

 1. Porto Cristo, het vissersdorp

Porto Cristo is een belangrijke toeristische bestemming aan de oostkust van Mallorca, maar heeft zijn aantrekkingskracht en karakter vooral te danken aan het feit dat het nog steeds een actief vissersdorp is. De natuurlijke haven is een veilige aanlegplaats voor zowel vissers- als toeristenboten. Overdag kan het hier vollopen en hangt er een levendige sfeer. ´s Nachts is dit een rustigere plek, hoewel het nachtleven nooit ver weg is.

 1. Het toeristische Calas de Mallorca

Het speciaal gebouwde resort Calas de Mallorca bevindt zich langs de oostkust en is een ontspannen vertrekpunt van waaruit je het eiland kan verkennen. Naast de functionele architectuur en toeristische faciliteiten, heeft Calas de Mallorca ook drie eerder kleine stranden.

De inhammen zijn populair en kunnen redelijk druk worden in de zomer, hoewel je er rekening mee moet houden dat deze stranden door de sterke onderstroom geschikter zijn voor zonnebaden. Het water is onveilig voor kinderen en onervaren zwemmers.

 1. Het familiale Cala Murada

Gelegen aan de zuidoostkust tussen de meer bekende resorts Cala D’Or en Porto Cristo, is Cala Murada een klein en redelijk rustig resort. Het was ooit een vissersdorp, en is perfect voor families en voor wie het graag wat rustiger heeft. Cala Murada heeft een charmant strand, en er zijn bars en restaurants. Wil je het af en toe wat levendiger, dan is het ook gemakkelijk om van hieruit bij de grotere resorts met bruisend nachtleven te komen.

 1. Het rustige Porto Colom

Voor sommigen is Porto Colom een van de meest betoverende resorts van het eiland. Dit dorp ligt langs de oostkust van Mallorca en beweert, zoals zoveel andere plaatsen in Europa, dat Kristoffel Columbus hier geboren zou zijn. Het is nog steeds een vissersdorp naast een toeristisch resort, wat zeker bijdraagt tot zijn charme. Porto Colom is een goede keuze voor wie niet zo dol is op de speciaal gebouwde resorts langs dit stukje kust.

 1. De prachtige stranden van Cala D'or

Cala D'Or is een van de belangrijkste resortgebieden van Mallorca tijdens de zomermaanden. In het laagseizoen is het hier veel rustiger. Het resort heeft tal van bars, restaurants en andere faciliteiten, en lokt mensen aan van alle leeftijden en smaken. Dit gebied langs de oostkust kan rekenen op vele prachtige stranden waar je kan relaxen of spelen naar believen. Sommige stranden bieden ook boottochten aan waarmee je Mallorca vanuit een andere hoek kan zien.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Mallorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?