5 x fietsen in Antwerpen: Dé leukste fietstours met en zonder gids

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

5 x fietsen in Antwerpen: Dé leukste fietstours met en zonder gids

20 januari 2024 in Antwerpen2 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Antwerpen + waar je fietstocht boeken?

Antwerpen is Vlaanderens grootste stad en herbergt ontzettend veel bezienswaardigheden. Van beroemde kerken tot gerenommeerde kunstmusea en imposante architecturale hoogstandjes, Antwerpen heeft het allemaal.

Geen betere manier om al dat moois te verkennen dan vanop de fiets. Zo begeef je je snel van het ene naar het andere hoogtepunt en leer je de stad als een echte Antwerpenaar kennen.

Fietstours in Antwerpen en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht door Antwerpen 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour in Antwerpen met een gids

Deze begeleide fietstour door Antwerpen brengt je langs alle hoogtepunten van de stad. Je passeert onder andere het Steen, het Eilandje, de oude havenbuurt, het MAS, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en je fietst door de romantische Antwerpse straatjes in het hart van de stad. Onderweg krijg je uitleg over de geschiedenis van de stad en de gids vertelt je enkele leuke anekdotes. De fietstocht duurt in totaal een tweetal uur.

Maak het jezelf gemakkelijk, ontdek dé mooiste bezienswaardigheden in Antwerpen en boek hier een fietstour in Antwerpen met een gids.

  1. Bierfietsroute door Antwerpen

Wie België zegt, zegt bier. En Antwerpen heeft heel wat fantastische bieren in de aanbieding. Deze fietstour door Antwerpen werd ontwikkeld speciaal voor de bierliefhebbers. Op deze bierroute staat alles in het teken van bier. De invloed van bier op de stad Antwerpen is groter dan je misschien zou denken.

Je brengt een bezoek aan de laatste brouwerij in Antwerpen, brouwerij de Koninck, waar je twee biertjes kan proeven. Een typisch "Antwerps bolleke" mag hier natuurlijk niet ontbreken. Verder trek je onder andere door de Seefhoek, een wijk genoemd naar het Seefbier. En meer! Boek hier een biertour op de fiets door Antwerpen.

  1. Verken de andere kant van Antwerpen met de fiets

Ben je al thuis in Antwerpen en heeft het historische centrum geen geheimen meer voor jou? Dan raden we je deze tour door een minder bekend deeltje van Antwerpen aan. Je passeert enkele van de mooiste bouwwerken van Antwerpen. Herenhuizen die getuigen van enorme fortuinen sieren hier de kasseistenen straten.

Je fietst samen met een gids door het artistieke Zuid en het residentiële Berchem. Daarna bewonder je de imposante gevels van de wijk Zurenborg en het Groen Kwartier. Architectuur en (recente) geschiedenis staan centraal op deze interessante fietstocht door Antwerpen.

Boek hier je fietstocht door het Zuid en Zurenborg

  1. Fietstocht door Antwerpen op een houten fiets

De meest unieke fietstocht in Antwerpen is ongetwijfeld deze fietstour op een houten fiets. Op het programma staan de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Museum aan de Stroom en het Rubenshuis, maar ook het Schipperskwartier en de Diamantbuurt. Onderweg krijg je tal van verhalen, anekdotes en legendes te horen.

De COCO-MAT-fietsen zijn van hout gemaakt en zijn milieuvriendelijk. Er is onderweg ook aandacht voor verschillende duurzaamheidsprojecten die in de stad op kleine en grote schaal tegen de klimaatverandering vechten. Boek hier een fietstocht door Antwerpen op een houten fiets.

Boek je een begeleide fietstocht door Antwerpen op voorhand

  1. Huur een fiets in Antwerpen

Verken je Antwerpen liever op eigen houtje? Dan kan je ook gewoon een fiets huren voor de dag. Zo fiets je zelf van de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal naar het MAS en van het Steen naar de brouwerij De Koninck. Zo hoef je niet uit te zoeken hoe het openbaar vervoer in elkaar zit en kan je onderweg zoveel ommewegjes en haltes maken als je wil. Huur hier online een fiets in Antwerpen.

  1. Waar overnachten in Antwerpen?

Voor je bezoek aan Antwerpen, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven in Antwerpen voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Antwerpen online bekijken.

Hostel Yust Antwerpen

Iets buiten het centurum vind je deze budget optie, Hostel Yust. Er is gratis thee en koffie in de gemeenschappelijke loungeruimte. De slaapzalen zijn inventief ontwerpen, elke gast heeft een eigen kluis, die je veilig kan afsluiten met de kamersleutel. Er is een gemeenschappelijke keuken en eetkamer, daarna kan je alles aftrainen in de fitnessruimte. Goede wifi beschikbaar. Meer info en boeken

Zalig in Antwerpen

Origineel overnachten in Antwerpen? Dat kan! Dit boetiekhotelZalig in Antwerpen’, is gevestigd in een voormalig authentiek Antwerps volkscafé in het historische centrum. Het interieur van het hotel heeft relaxte Marrakech en Ibiza vibes gecombineerd met Antwerps baksteenromantiek. Je kan ervoor kiezen om zelf te koken of je te laten verwennen door één van de vele uitmuntende chefs. Meer info en boeken.

  1. Filmpje: Maak alvast kennis met Antwerpen

Benieuwd naar Antwerpen en alles wat de stad te bieden heeft? Maak alvast kennis met de verborgen pareltjes en bezienswaardigheden in Antwerpen in onderstaand filmpje. Om alles zelf te beleven, zal je natuurlijk zelf naar Antwerpen moeten reizen.

  1. Download je gratis stadswandeling Antwerpen

Een weekendje naar Antwerpen? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Antwerpen. Ideaal om Antwerpen volledig te verkennen op eigen tempo.

Wil je graag nog meer zien? Koop onze volledige stadsgids Antwerpen voor € 8,5 met meer dan 100 highlights, leuke weetjes en de beste adresjes om te eten & drinken (+ GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview stadsgids Antwerpen ter voorbereiding van je bezoek.

Antwerpen

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 24 mei 2023 - Marina Vanhaeren

Heel fijne en goede gids, gemakkelijk en duidelijk

- 23 mei 2023 - Jozef De Backer

Mooie gids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?