De 10 x leukste Hotels en Appartementen in Granada? Waar verblijven?

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 10 x leukste Hotels en Appartementen in Granada? Waar verblijven?

13 februari 2023 in Andalusië1 reactie

Tijdens je bezoek aan Granada heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels & appartementen in Granada in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Villa Oniria (hotel)

Kom overnachten in een volledig gerenoveerd 19e-eeuws gebouw. Villa Oniria heeft heel wat te bieden: van een luxe spa tot een fleurige tuin met patio, jij vindt hier zeker wat je zoekt.

Dit hotel ligt tevens in het centrum van Granada, perfect om bezienswaardigheden en architectuur uit de oudheid te bezichtigen. Breng ook een bezoekje aan de Sierra Nevada.
Hier overnacht je al vanaf € 77. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Alhambra Palace (hotel)

Wat een schitterend uitzicht over Granada heb je vanuit Alhambra Palace! Waan je in de zevende hemel in dit mooie hotel net buiten de historische stadsmuren van het Alhambra. In het à-la-carterestaurant kan je proeven van gekruide mediterrane en internationale gerechten en vlakbij vind je de middeleeuwse Moorse wijk Albayzín (op de werelderfgoedlijst van UNESCO).

Leuk weetje: huisdieren zijn op verzoek toegestaan. Max en Luna kunnen dus gewoon mee!
Hier verblijf je vanaf € 123 per nacht. Meer info en boeken via deze link.

  1. Marquis Urban (hotel)

De goede prijs-kwaliteit, de prima bereikbaarheid en de moderne kamers maken van Marquis Urban een echte topper!

Waag je aan een exotische cocktail in de cocktailbar of ontspan op het dakterras met mooi uitzicht op Granada.
Hier overnacht je al vanaf € 45 per nacht. Meer info en prijzen via deze link.

De receptioniste had erg veel tips over de omgeving, zoals parkeren en restaurants. Toen we haar onverwachts tegenkwamen in een vol restaurant zorgde ze er voor dat we toch een plekje kregen.
  1. Elvira Suites (aparthotel)

Omringd door een charmante tuin en op een steenworp afstand van de bekendste winkelstraten van Granada, dat zijn de Elvira Suites. De suites hebben moderne en elegante versieringen en zijn uitgerust met een flatscreen-televisie, WiFi, een kitchenette met een magnetron, een koelkast en een koffiezetapparaat. Kortom, alles wat je nodig hebt om comfortabel en rustig te overnachten tijdens je bezoek aan Granada.

Direct naast de deur staan er bussen tot je beschikking die vertrekken naar de luchthaven. Zeer handig!
Hier verblijf je vanaf € 71 Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Santa Isabel La Real (hotel)

In een authentiek Andalusisch herenhuis in het historische centrum, vinden we het prachtige Hotel Santa Isabel La Real. Dit is de ideale uitvalsbasis om de bekende wijk Albaicín te verkennen.

Ontspan op het terras of de binnenplaats van de accommodatie, of bewonder het prachtige Alhambra vanuit je hotelkamer. Zeker een bezoekje waard!
Hier verblijf je vanaf € 71 per nacht Meer info en boeken via deze link.

Supervriendelijke mensen, bij het terug ophalen van de bagage enkele uren na uitchecken kregen we zelfs een toast en een drankje gratis aangeboden!
  1. Casa Palacete 1822 (appartement)

Voor een goede locatie en een veilig en verzorgd onderkomen, moet je in Casa Palacete 1822 zijn. Op een paar stappen van de Puerta Real en de kathedraal van Granada, is deze accommodatie zeker een aanrader.

Je komt hier eveneens voor de unieke inrichting van de kamers en de behulpzame receptie.
Boek je appartement vanaf € 115 per nacht. Meer info en boeken via deze link.

  1. Palacio del Cobertizo de Santa Ines (hotel)

Wat zijn de grootste troeven van het Palacio del Cobertizo de Santa Ines? Ten eerste is er de tuin met een Arabisch buitenzwembad. Daarin kan je lekker spetteren. Daarnaast heeft het hotel een typisch Andalusische binnenplaats.

Het gebouw zelf is ook spectaculair: het gaat om een herenhuis in renaissancestijl waarbij de originele Moorse gevel bewaard is. In het interieur vind je stenen pilaren en antieke meubelen.
Meer info en prijzen via deze link. (momenteel niet meer boekbaar)

  1. Hotel Casa 1800

Je kan genieten van gratis hapjes op een typisch Andalusisch terras in het gerenoveerde Hotel Casa 1800. De kamers bieden allemaal gratis mineraalwater en soms heb je uitzicht op het Alhambra.

Dit hotel is uitstekend gelegen om de buurt te ontdekken. De Arabische Baden van de stad liggen aan de deur en verder zijn er ook vele restaurants en tapasbars. De hotelmedewerkers helpen je graag met reserveringen voor excursies en flamencoshows.
Hier verblijf je vanaf €142 per nacht Meer info en boeken via deze link.

  1. Hospes Palacio de los Patos (hotel)

Hospes Palacio de los Patos heeft zijn 5 sterren meer dan verdiend. Het magische 19e-eeuwse paleis wordt beschermd door Unesco. Hier vinden we een spa met o.a. een Turks bad en een sauna, een restaurant dat enkel verse ingrediënten gebruikt en een tuin met fonteinen in Arabisch ontwerp.

Er is gratis Wifi in het hele hotel. Tot slot is het leuk om te weten dat het hotel ook beschikt over een berging voor ski-uitrusting.
Boek een kamer vanaf € 128 Meer info en boeken via deze link.

  1. Las Golondrinas de la Alhambra (appartement)

Ideaal voor wie de wijk Realejo beter wil leren kennen. Las Golondrinas de la Alhambra biedt jou studio's en appartementen aan met een gezellig interieur en karakteristiek Andalusische elementen. Klein extraatje: de wifi is gratis!

En dit allemaal op wandelafstand van het centrum van Granada en alle belangrijke bezienswaardigheden. Een recept voor een topvakantie! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Granada, het Alhambra en meer

Granada is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt aan de voet van de Sierra Nevada en een obligate stop tijdens je autovakantie door Andalusië. De stad kent een lange geschiedenis en werd getekend door zowel Romeinse en Moorse als Joodse en Christelijke invloeden. De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is het Alhambra, een paleizencomplex op een heuvel dat uitkijkt over de stad. Het Alhambra is één van de mooiste Moorse bouwwerken en één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Spanje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het paleis op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Verdwaal ook eens in de Moorse wijk van de stad, het Albaicín. Je wandelt (gebruik ook onze wandeling in Granada) er tussen witgekalkte huisjes, kleine pleintjes en mooie gevels. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten in de stad die je een indrukwekkend zicht op de stad en op de zonsondergang geven. Om niets te missen tijdens je bezoek aan Granada kan je ons blogbericht lezen over de mooiste bezienswaardigheden in Granada.

Onze tip: Het Alhambra bezoeken? Boek je tickets online, zo kan je de lange wachtrijen overslaan. Lees ook onze tips voor een bezoek.

Klik hier om je tickets voor het Alhambra te reserveren

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Andalusië met onze reisgids

Wist je dat we ook een gratis stadswandeling in Granada hebben zodat je de stad op eigen tempo kan verkennen. We hebben onze Andalusië rondreis volledig uitgeschreven zodat je zorgeloos op reis kan gaan. Nog meer weten? Koop onze complete reisgids Andalusië. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Andalusië!

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 juli 2022 - frank pardoen

De info over Granada en hat Alhambra gaan we in oktober toepassen . De uitleg hierover was heel duidelijk en compleet zodat er eigenlijk niet zou mogen verkeerd gaan !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?