Parkeren Schiphol luchthaven Amsterdam: Prijs & info + gratis alternatieven

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Parkeren Schiphol luchthaven Amsterdam: Prijs & info + gratis alternatieven

10 april 2022 in Amsterdam0 reacties

De luchthaven Schiphol Amsterdam is de grootste luchthaven van Nederland en één van de grootste van Europa. Er vertrekken dagelijks tientallen vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Je kan Schiphol natuurlijk uitstekend bereiken met de auto en rondom de luchthaven liggen heel wat parkings waar je je auto veilig kan achterlaten.

Hieronder zetten we alle parkeermogelijkheden op de luchthaven van Schiphol op een rijtje.

Inhoud artikel

Bij de parkings bij de luchthaven van Schiphol is het vaak verplicht om vooraf een plekje te reserveren. Je kan makkelijk online een parkeerplaats reserveren.
 1. Op de luchthaven parkeren

Als je op het terrein van de luchthaven rijdt, zal je merken dat er heel wat parkeermogelijkheden zijn.

Iemand afzetten of ophalen (Kiss&Ride)

Vlak voor de terminal ligt een Kiss&Ride-parking waar je reizigers en bagage kan afzetten of ophalen. Je moet hier wel binnen de 10 minuten weer verder rijden.

Parking P1

Wie kort wil parkeren aan de luchthaven, bijvoorbeeld om reizigers op te wachten in de aankomsthal, doet dat het beste op de P1-parking.

 • Deze parking ligt vlak voor de terminal en is bijna helemaal overdekt.
 • Je betaalt 1 euro per 10 minuten, tot een maximum bedrag van 40 euro per dag en 80 euro voor twee dagen. Daarna betaal je 100 euro extra per dag.
 • Parkeer hier dus enkel voor korte tijd!

Holiday Parking

Vlakbij de P1-parkeerplaats ligt ook een Holiday Parking waar je vanaf 48 uur voor langere tijd kan parkeren. Je moet voor die parking wel een exclusieve reservering hebben. Prijzen hangen af van hoe lang en in welke periode je er parkeert.

Parking P3

Als je je auto wil achterlaten op Schiphol tijdens je vakantie, is de parkeerplaats P3 de beste optie.

 • Je kan hier overdekt en onoverdekt parkeren en in het garagegedeelte vind je ook elektrische oplaadpalen.
 • Er is ook camerabewaking.
 • Parking P3 ligt op 10 minuten van de luchthaven, maar om de 10 minuten vertrekt er een gratis pendelbus die je naar de aankomst- en vertrekhal brengt.
 • In het laagseizoen beginnen prijzen vanaf 55 euro voor een week, 87,50 euro voor twee weken en 122,50 euro voor drie weken.

P4 Basic Parking

De P4 Basic Parking is de goedkoopste optie voor wie zijn auto op het terrein van de luchthaven wil achterlaten.

Parking P6 (valet-service)

Je kan op Schiphol ook gebruik maken van een valet-service. Een medewerker van Amsterdam Airport Schiphol parkeert de auto dan voor jou op parking P6.

 • Je kan hier parkeren vanaf drie dagen.
 • De parking is onoverdekt, 24/7 open en wordt bewaakt met camera’s.
 • Je kilometerstand en de staat van je auto wordt neergeschreven voor je de auto afgeeft. Je moet ook je sleutels afgeven.
 • Je maakt gebruik van die valet-service vanaf 129 euro per week, 146,50 euro voor twee weken en 164 euro voor drie weken.
 • Bereken de prijs hier online
 1. Parkeren met auto-wegbreng-service (valet parkeren)

Er zijn verschillende parkeerplaatsen die een valet-service aanbieden bij Amsterdam Airport Schiphol. Je rijdt dan naar de luchthaven waar een parkeermedewerker jouw wagen voor je parkeert even verderop.

Alle parkeerplaatsen hieronder worden bewaakt

 • The Valet Guys
  Hier kan je auto binnen of buiten geparkeerd worden. Je kan je auto ook laten wassen. Je maakt gebruik van de valet-service vanaf 55 euro voor één week, 78 euro voor twee weken en 107 euro voor drie weken. Om in de garage te parkeren betaal je 10 euro extra.

 • Budget Valet
  Budget Valet biedt plek aan 500 auto’s. Het parkeerterrein is onoverdekt, maar er zijn wel elektrische laadpalen. Je kan je auto laten wassen. Je betaalt 56 euro voor een week, 79 euro voor twee weken en 108 euro voor drie weken.

 • Parking Point
  Hier kan je ook overdekt of onoverdekt parkeren en je auto laten wassen. Er zijn ook elektrische oplaadpunten. Je betaalt 68 euro voor een week, 103 euro voor twee weken en 119 euro voor drie weken. Als je je auto in de garage wil laten parkeren betaal je tot 20 euro extra.

 • Amsterdam Airport Parkeren
  Hier parkeer je vanaf 65 euro voor een week.

 • Cheap Parking
  Bij Cheap Parking parkeer je vanaf 75 euro voor een week.

 • Royal Parking
  Ook bij Royal Parking kost parkeren 75 euro voor een week.
 1. Op afstand parkeren met een shuttleservice

Het is ook mogelijk om op parkings even verderop te parkeren. Vandaar brengt een gratis shuttledienst je dan binnen het kwartier naar de luchthaven van Schiphol (dag en nacht beschikbaar)

Deze parkings zijn allemaal beveiligd !
Je houdt hier je sleutels zelf bij en gaat zelf op de parkeerplaats parkeren. Een shuttlebus brengt je op minder dan een kwartier naar de luchthaven van Schiphol.

 • Total Care Parking
  Deze parking vind je in Roelofarendsveen op het adres Veenderveld 10. De garage is altijd open. Eén week parkeren kost hier amper 28 euro, twee weken 49 euro en drie weken 69 euro.

 • Drive Up Services
  Deze parking ligt aan de Aalsmeerderweg 622 in Rozenburg. Het is 24/7 open en je kan er je auto laten wassen. Een week parkeren kost 32 euro, twee weken 49 euro en drie weken 69 euro. Grote auto's langer dan 5 meter of breder dan 2,40 meter betalen een toeslag van 20 euro.

 • Move on Parking
  Move on Parking ligt aan de Fokkerweg 163 in Oude Meer. Het is 24/7 open. Je betaalt 32 euro voor een week, 54 euro voor twee weken en 82 euro voor drie weken.

 • Parkeren Service
  Dit parkeerterrein vind je in Aalsmeer aan de Middenweg 29a. Ook deze parking is 24/7 open, je kan je auto laten wassen en je kan zowel binnen als buiten parkeren. Je betaalt 32 euro voor een week parkeren, 53 euro voor twee weken en 73 euro voor drie weken.

 • Parking4Schiphol
  Deze parking ligt aan de Cilinderweg 43 in Roelofarendsveen. Je kan overdekt of onoverdekt parkeren en je auto laten wassen of ramen laten herstellen. De shuttle is gratis tot 5 personen, daarna betaal je 10 euro per persoon. Parkeren kost 32 euro voor een week, 54 euro voor twee weken en 82 euro voor drie weken.
 1. Park, Sleep & Fly Hotels in de buurt van Amsterdam Airport

In de omgeving van Amsterdam Airport Schiphol zijn er verschillende hotels die een Park, Sleep & Fly hotels formule aanbieden. Daarbij parkeer je je wagen aan het hotel tijdens je vakantie en je verblijft één nacht in het hotel voor of na je vlucht. Dit is ideaal voor wie een vroege of net heel late vlucht moet nemen.

Al deze hotels bieden een gratis shuttleservice naar de luchthaven!

4.1. Radisson BLU Amsterdam Airport

 • Het Radisson BLU ligt aan de Boeing Avenue 2 in Schiphol, op 5 kilometer van de luchthaven.
 • Je auto wordt geparkeerd in een garage.
 • Voor een overnachting in een tweepersoonskamer en tot twee weken parkeren betaal je tussen de 125 en 225 euro. Elke dag extra parkeren kost 7,50 euro.
 • ’s Ochtends tussen 05:00 en 06:00 heb je de mogelijkheid tot een gratis grab&run-ontbijt. Boek hier je kamer bij Raddison Blu online

4.2. Hotel Chariot

 • Het Hotel Chariot vind je aan de Oosteinderweg 243 in Aalsmeer.
 • Je auto wordt geparkeerd in een parkeergarage en je kan je auto laten wassen of schade laten herstellen.
 • Een overnachting in een tweepersoonskamer en 9 dagen parkeren kost 139 euro, voor 17 dagen parkeren betaal je 159 euro en voor 25 dagen betaal je 169 euro. Extra parkeren kost 5 euro per dag. Kinderen tot drie jaar verblijven gratis in het hotel. Boek je kamer online

4.3. Ibis Hotel Amsterdam Airport

 • Het Ibis Hotel Amsterdam Airport ligt vlakbij de luchthaven aan de A4 bij Badhoevedorp.
 • Je parkeert op een afgesloten buitenterrein.
 • Een overnachting en tot 21 dagen parkeren kost hier tussen de 99 en 204 euro. Elke dag extra parkeren kost 17,50 euro.
 • Ontbijt is mogelijk vanaf 04:00 voor een kleine meerprijs. Boek je kamer online

4.4. Van der Valk Hotel A4 Schiphol

 • Ook Het Van der Valk Hotel A4 Schiphol ligt aan de A4. De shuttle is gratis overdag, maar 's nachts moet je ervoor betalen.
 • Je betaalt voor een overnachting in een tweepersoonskamer en tot 31 dagen parkeren tussen de 95 en 200 euro. Langer dan 31 dagen parkeren kan voor 5 euro extra per dag. Meer info en boeken
 1. Gratis parkeren rondom de luchthaven van Schiphol

Parkeren in de buitenwijken van Amsterdam

In de buitenwijken van Amstelveen en Hoofddorp kan je gratis parkeren, maar let op, want op sommige plekken is het parkeren betalend. Je kan in de buurt van een bushalte van bus 300 parkeren. Zo kan je makkelijk naar Amsterdam Airport Schiphol komen.

Ook in Badhoevedorp en in Osdorp en Sloten kan je gratis parkeren. Kies dan voor een plek in de buurt van een bushalte waar bussen 194 of 195 voorbijrijden.

Bewoners zijn er niet tevreden mee als je in een buitenwijk parkeert, want je neemt hun parkeerplaats af voor een langere periode. Bovendien parkeer je er op eigen risico. De parkeerplaatsen worden niet bewaakt waardoor de kans op vandalisme of inbraak groter is.
 1. Download je gratis stadswandeling Amsterdam

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Amsterdam. Ideaal om Amsterdam volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Amsterdam? Koop dan onze reisgids Amsterdam met 3 themawandelingen en meer dan 87 highlights. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis stadswandeling Amsterdam en ga op pad!

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?