Waar overnachten in Amsterdam? 7 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2020)!

Volledige reisgids kopen voor € 5

Waar overnachten in Amsterdam? 7 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2020)!

14 januari 2020 in Amsterdam0 reacties

Tijdens je bezoek aan Amsterdam heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de leukste hotels in Amsterdam in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. The Hoxton

Altijd al willen zeggen dat je in het huis van de burgemeester van Amsterdam bent verbleven? In The Hoxton kan dat! Dit is een typisch Amsterdams gebouw uit de 17e eeuw met 5 grachtenpanden dat ooit de woonplaats was van de burgemeester.

Vanaf het hotel kan je gemakkelijk het centrum bezoeken, zo liggen het Anne Frank Huis en het Koninklijk Paleis beiden op wandelafstand. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Generator Amsterdam (hostel)

Kom overnachten in een gloednieuw designhostel in het oosten van Amsterdam in de buurt De Pijp. Generator Amsterdam is een voormalig zoölogisch gebouw gevestigd in Oosterpark.

Je vindt hier een eetruimte, een lounge en een eigen café. Het hostel heeft trouwens ook een geheime bar. Niet doorvertellen, hoor! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel IX

Kunstliefhebber? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Kom verblijven in Hotel IX, waar vroeger de lijstenmaker van Rembrandt van Rijn zijn atelier had.

Vanwaar komt de naam Hotel IX? Het beroemde winkelgebied De Negen Straatjes ligt namelijk op een paar stappen van de accommodatie! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Not Hotel

Kom je hier overnachten om Amsterdam te bezoeken of kom je Amsterdam bezoeken om hier te overnachten?
Hotel Not Hotel heeft een unieke naam en dat weerspiegelt zich in het ontwerp van het hotel. Stap binnen en je waant je in een gigantische woonkamer. De lobby doet eerder denken aan een kunstmuseum en de kamers zijn stuk voor stuk verschillend.

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam hebben samengewerkt met Collaboration-O aan het design van deze buitengewone accommodatie. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Train Lodge (hostel)

Je bent vast al eens in de trein in slaap gevallen, maar het was ongetwijfeld nog nooit op de wonderbaarlijke manier die De Train Lodge je aanbiedt. Laat je verrassen door het comfort van de slaapcabines en de vindingrijkheid van de hostel.

Een zonnig terras op een trein? Zou je niet verwachten, maar De Train Lodge maakt het een realiteit. Nadat je hier bent verbleven, zal je deze speciale ervaring nooit meer vergeten. Meer info en prijzen via deze link.

  1. The Student Hotel Amsterdam West

Op 100 meter van het metrostation Jan van Galenstraat vind je The Student Hotel. Dit jeugdige hotel biedt jou 707 comfortabele kamers aan in een goede locatie dichtbij het centrum.

Geniet van een smakelijke en goedkope maaltijd in de keuken in het hart van de accommodatie en laat zien hoe goed je bent in biljarten in de gemeenschappelijke lounges. De kers op de taart voor jouw authentieke Nederlandse ervaring, zijn de fietsen ontworpen door VanMoof die je kan huren om de stad mee te verkennen. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Morgan & Mees

Proef van de leuke sfeer en cultuur van Amsterdam Westerpark tijdens jouw verblijf in Morgan & Mees. Vroeger was dit een sportschool, nu is het een hotel met bar en restaurant.

Kan je niet kiezen tussen een vakantie in Nederland of in Frankrijk? Dit hoeft ook niet! In het restaurant kan je smullen van klassieke Franse gerechten, zo krijg je het beste van twee werelden. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Download je gratis stadswandeling Amsterdam

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Amsterdam. Ideaal om Amsterdam volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Amsterdam? Koop dan onze reisgids Amsterdam met 3 themawandelingen en meer dan 87 highlights. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis stadswandeling Amsterdam en ga op pad!

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?