Waar overnachten in Amsterdam? 11 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)!

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar overnachten in Amsterdam? 11 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)!

11 november 2022 in Amsterdam0 reacties

11 x tips voor beste verblijven in Amsterdam, waar overnachten in Amsterdam?

Tijdens je bezoek aan Amsterdam heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de leukste hotels in Amsterdam in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. The Hoxton

Altijd al willen zeggen dat je in het huis van de burgemeester van Amsterdam bent verbleven? In The Hoxton kan dat! Dit is een typisch Amsterdams gebouw uit de 17e eeuw met 5 grachtenpanden dat ooit de woonplaats was van de burgemeester.

Vanaf het hotel kan je gemakkelijk het centrum bezoeken, zo liggen het Anne Frank Huis en het Koninklijk Paleis beiden op wandelafstand. Meer info en prijzen via deze link.

  1. BUNK Hotel Amsterdam

Eerder wat krap bij kas? Dan is BUNK Hotel een best wel budgetvriendelijke optie om in Amsterdam te blijven slapen. Geen aftandse jeugdherberg uit de jaren stillekes, maar wel een trendy en bovendien duurzame slaapplek in de rijzende buurt Amsterdam-Noord. Wat dit hotel zo bijzonder maakt? Wel, je overnacht er zomaar even in een ontwijde kerk, meer bepaald in de voormalige rooms-katholieke Sint-Ritakerk uit 1921. Hun concept houdt ergens de ‘kerk in het midden’ tussen een hotel en een hostel, royaal overgoten met een flinke dosis kunst en een snuifje flower power. Meer info en boeken

TIP: Hier kan je ontbijten tot 16u, geniet er van ovenvers brood, croissants, gerookte zalm, een selectie van beleg, fruitsla, vers geperst fruitsap en koffie of thee. Met veel liefde aan je tafel gebracht door het attente personeel.

  1. Generator Amsterdam (hostel)

Kom overnachten in een gloednieuw designhostel in het oosten van Amsterdam in de buurt De Pijp. Generator Amsterdam is een voormalig zoölogisch gebouw gevestigd in Oosterpark.

Je vindt hier een eetruimte, een lounge en een eigen café. Het hostel heeft trouwens ook een geheime bar. Niet doorvertellen, hoor! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Jakarta (Amsterdam)

Hotel Jakarta Amsterdam is een uniek, duurzaam boetiekhotel aan de rivier het IJ, op de voormalige locatie waar schepen vertrokken naar Jakarta. Hotel Jakarta biedt 200 luxe kamers in Indonesische stijl. Alle superior kamers hebben een balkon met een panoramisch uitzicht over het IJ aan de ene kant en uitzicht op het centraal station aan de waterkant.

Je kan van het ontbijt, de lunch en het diner genieten in Café Jakarta of van een drankje in de Sky Bar Malabar op de 8e en 9e verdieping. Ontspan in het wellnesscentrum of het zwembad met uitzicht op het IJ. Meer info en boeken.

  1. Crane Hotel Faralda (Amsterdam)

Genieten van een luxe desgin suite in een hijskraan en het spectaculaire uitzicht vanuit het buiten bubbelbad op 50m hoogte te bewonderen; dat is het Faralda Crane Hotel in Amsterdam! De Mystique Suite, Secret Suite en de Free Spirit Suite hebben ieder een eigen thema. De hoge mate van luxe en design vind je in alle drie de suites terug.

Een luxe King size tweepersoonsbed, een prachtig losstaand bad en een heerlijk zitje om van het unieke uitzicht te genieten maken de kamers compleet! Faralda staat midden op het NDSM Festival terrein. Uitgeroepen tot het derde na hipste gebied van de wereld. In de buurt vind je heel wat leuke restaurantjes en gezellige café’s, een prima locatie dus voor één van ‘s werelds meest bijzondere hotels. Meer info en boeken.

  1. Hotel IX

Kunstliefhebber? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Kom verblijven in Hotel IX, waar vroeger de lijstenmaker van Rembrandt van Rijn zijn atelier had.

Vanwaar komt de naam Hotel IX? Het beroemde winkelgebied De Negen Straatjes ligt namelijk op een paar stappen van de accommodatie! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Not Hotel

Kom je hier overnachten om Amsterdam te bezoeken of kom je Amsterdam bezoeken om hier te overnachten?
Hotel Not Hotel heeft een unieke naam en dat weerspiegelt zich in het ontwerp van het hotel. Stap binnen en je waant je in een gigantische woonkamer. De lobby doet eerder denken aan een kunstmuseum en de kamers zijn stuk voor stuk verschillend.

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam hebben samengewerkt met Collaboration-O aan het design van deze buitengewone accommodatie. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Volkshotel Amsterdam

Tot 2007 de krantenredactie van de Volkskrant, sinds 2014 een trendy plaats in Amsterdam-Oost om te overnachten en meer. Welkom bij Volkshotel.

Kamers, die vind je bij Volkshotel in alle maten en gewichten. 201 zijn het er in totaal, gaande van minimalistische slaapcabines, over een saldo van verscheidene soorten standaardkamers, tot riante studio’s voor een langer verblijf, inclusief volledig uitgeruste keuken en balkon.

Daarnaast zijn er ok 8 thema kamers: In de Bathing Bikou Room domineert een Japanse badkuip de ruimte, in de White Bike Room slaap je in een breed uitgevallen bakfiets en in de Soixante Neuf Room staan leder en kettingen centraal. Weet dat je er in het weekend ook lekker kan gaan clubben in de kelders van het hotel. Meer info en boeken

  1. Train Lodge (hostel)

Je bent vast al eens in de trein in slaap gevallen, maar het was ongetwijfeld nog nooit op de wonderbaarlijke manier die De Train Lodge je aanbiedt. Laat je verrassen door het comfort van de slaapcabines en de vindingrijkheid van de hostel.

Een zonnig terras op een trein? Zou je niet verwachten, maar De Train Lodge maakt het een realiteit. Nadat je hier bent verbleven, zal je deze speciale ervaring nooit meer vergeten. Meer info en prijzen via deze link.

  1. B&B Lightship Amsterdam (Amsterdam Noord)

Lightship Amsterdam is een prachtig karakteristiek, zeventig jaar oud British Lightship afgemeerd in het creatieve noorden van Amsterdam, op slechts enkele minuten van het historische stadscentrum. De ruime B&B suites, de Machinery Space en de Upper Store zijn ontworpen door een prijswinnende architect. Elke suite heeft een comfortabel kingsize bed, een eigen badkamer en een minibar. B&B-gasten hebben hun eigen ingang en een enorm zonnig terras aan de voorkant van de boot, met een prachtig uitzicht over de industriële stad en de vuurtoren. Meer info en boeken.

  1. The Student Hotel Amsterdam West

Op 100 meter van het metrostation Jan van Galenstraat vind je The Student Hotel. Dit jeugdige hotel biedt jou 707 comfortabele kamers aan in een goede locatie dichtbij het centrum.

Geniet van een smakelijke en goedkope maaltijd in de keuken in het hart van de accommodatie en laat zien hoe goed je bent in biljarten in de gemeenschappelijke lounges. De kers op de taart voor jouw authentieke Nederlandse ervaring, zijn de fietsen ontworpen door VanMoof die je kan huren om de stad mee te verkennen. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Morgan & Mees

Proef van de leuke sfeer en cultuur van Amsterdam Westerpark tijdens jouw verblijf in Morgan & Mees. Vroeger was dit een sportschool, nu is het een hotel met bar en restaurant.

Kan je niet kiezen tussen een vakantie in Nederland of in Frankrijk? Dit hoeft ook niet! In het restaurant kan je smullen van klassieke Franse gerechten, zo krijg je het beste van twee werelden. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Download je gratis stadswandeling Amsterdam

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Amsterdam. Ideaal om Amsterdam volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Amsterdam? Koop dan onze reisgids Amsterdam met 3 themawandelingen en meer dan 87 highlights. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis stadswandeling Amsterdam en ga op pad!

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?