Premium

Wandeling Cinque Terre van Riomaggiore naar Manarola (Via dell’ Amore)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Cinque Terre van Riomaggiore naar Manarola (Via dell’ Amore)

  • Startpunt: Riomaggiore
  • Eindpunt: Manarola
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 1,6 km
  • Duur: 1 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling of het Liefdespad van Riomaggiore naar Manarola

Deze wandelroute is uit de rotsen gehouwen. Het wandelpad tussen Riomaggiore en Manarola wordt vooral bewandeld door verliefde koppeltjes en nog altijd verliefde echtparen. Het kreeg niet toevallig de naam Via dell’ Amore mee, het Liefdespad. Als ze niet verwijderd werden, zal je overal waar kan hangsloten zien hangen met namen van verliefden.

Riomaggiore is het meest zuidelijk gelegen en dit dorp ziet er pas écht nog helemaal uit als een vissersdorp. Meer zelfs, het ruikt er ook echt naar vis! Deze plek is de meest ongerepte van de vijf. Je kan het verkennen al wandelend door de steile paden, de duistere steegjes en passeer ook zeker langs het kleine baaitje met vissersboten.

Riomaggiore werd voor het eerst gedocumenteerd in 1251, toen het onderdeel werd van de republiek van Genova. De gebouwen in het dorp zijn hoog gebouwd en bevatten meerdere verdiepingen en zijn gekleurd in tinten roze, rood en oker.

Manarola staat vooral bekend om de wijn, maar daarnaast bevat het een aantal bijzondere gebouwen, zoals het molenwiel waaraan het dorp de naam dankt en de kerk van San Lorenzo uit 1338. Er is ook een oude witte cementen piramide te vinden in het dorp die vroeger als merkteken werd gebruikt door zeevaarders.

TIP: Breng een onvergetelijke avond door in een gezellige wijnbar in Manarola en proef 3 verschillende lokale wijnen. Tijdens deze wijnproeverij geniet je nog van enkele lokale hapjes en leer je meer over de traditie en diversiteit achter de beroemde wijnbereiding van Cinque Terre. Boek je wijnproeverij in Manarola hier.

Ligurië & Piëmonte

Gratis preview reisgids Ligurië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Ligurië

Ontdek Piëmonte en Ligurië via 9 uitgewerkte wandelingen met zijn badplaatsen en sfeervolle vissersdorpjes, zijn bloemenpracht, tuinen en parken. Verken de Riviera di Levante, wandelen langs de Cinque Terre. Ontdek nog meer bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Ligurië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?