Premium

Wandeling Cinque Terre van Monterosso naar Vernazza (Sentiero azzurro)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Cinque Terre van Monterosso naar Vernazza (Sentiero azzurro)

  • Startpunt: Monterosso al Mare
  • Eindpunt: Vernazza
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 3,5 km
  • Duur: 2 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel van Monterosso naar Vernazza via de Sentiero azzurro

Deze wandeling brent je van het Cinque Terre dorpje Monterosso naar Vernazza via deze korte maar pittige wandeling. Monterosso is het enige dorp van de Cinque Terre met een strand en het dorp staat verder bekend om de vele citroenbomen die om het dorp te vinden zijn. Huur hier dus zeker een paar uurtjes een strandbedje en relax to the max! Je hebt zowel een strand aan de kant van het oude stadscentrum als in het nieuwe gedeelte, waar het strand wat groter is.

In het dorp zijn de resten van het kasteel Palazzo del Podestà (de 14de eeuwse kerk van Johannes de Doper), het oude klooster en het castello dei Fieschi te bezichtigen.

TOUR: Benieuwd naar Monterosso al Mare? Ontdek dit prachtig dorpje aan de hand van een georganiseerde tour van en naar Monterosso al Mare.

Daarnaast vind je hier ook de Gigante, de reus van Monterosso, namelijk een stenen beeld van Neptunes dat aan het begin van de 20ste eeuw door Arrigo Minerbi gemaakt werd.

Op zoek naar een restaurantje in Monterosso al Mare? Dan kunnen we Ristorante Ciak aanbevelen.

In Vernazza bezoek zeker de kerk van Santa Margherita di Antiochia uit 1318 en het Doriakasteel uit de 15de eeuw dat tegen de piraten beschermde. Daarnaast zijn de restanten van een amfitheater in het dorp te vinden en bevat Vernazza een grote haven. Bezoek zeker het uitzichtpunt (bekijk ligging), dit ligt op het officiële wandelpad van de Cinque Terre, dus je hebt een Cinque Terre Card nodig.

OVERNACHTEN: Overnachten in Monterosso bij het Tramonto sul Mare of in het Hotel Gianni Franzi in Vernazza.

Ligurië & Piëmonte

Gratis preview reisgids Ligurië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Ligurië

Ontdek Piëmonte en Ligurië via 9 uitgewerkte wandelingen met zijn badplaatsen en sfeervolle vissersdorpjes, zijn bloemenpracht, tuinen en parken. Verken de Riviera di Levante, wandelen langs de Cinque Terre. Ontdek nog meer bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Ligurië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?