Wandeltocht door de spectaculaire Samariakloof op Kreta

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeltocht door de spectaculaire Samariakloof op Kreta

  • Startpunt: Parking Samaria-kloof
  • Eindpunt: Agia Roumeli
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 14,5 km
  • Duur: 8 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling in de spectaculair Samariakloof op Kreta

De Samaria-kloof is een van de mooiste plekjes op Kreta en zonder twijfel de bekendste natuurlijke attractie van het eiland. Met een lengte van 16 km is dit zelfs een van de langste kloven van Europa. Wandelen is hier een must-do voor iedereen.

Hoewel de kloof het hele jaar door indrukwekkend is, is de beste tijd om te komen wandelen misschien wel in april of mei, wanneer de wilde bloemen het pad opfleuren. Kijk uit naar de kri-kri, een schuwe en bedreigde soort wilde geit die endemisch is in dit gebied.

Deze kloof ligt in het hart van het nationaal park Witte Bergen, het enige nationaal park op Kreta. Het park omvat niet alleen de hoofdkloof, maar ook de omliggende hellingen en een aantal kleinere kloven die van de hoofdkloof aftakken. Het nationaal park biedt bescherming aan meer dan 450 soorten planten en dieren, waarvan er 70 endemisch zijn op Kreta.

TOUR: Wil je graag een leuke tour of daguitstap maken op Kreta? Bezoek de spectaculaire Samariakloof: dagexcursie vanuit Rethymno en Chania voor € 32 er zijn ook tours vanuit Iraklion voor € 50. Alle tours zijn te annuleren tot 24u voor vertrek, met een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kreta

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 12 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 10 mei 2023 - Francis

super handig om reis voor te bereiden.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?