Heraklion stadswandeling: Oude stad en Venetiaanse haven

Volledige reisgids kopen voor € 10

Heraklion stadswandeling: Oude stad en Venetiaanse haven

  • Startpunt: Venetiaanse haven, Heraklion
  • Eindpunt: Venetiaanse haven, Heraklion
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Heraklion is een drukke en hectische stad die enkele mooie bezienswaardigheden in petto heeft. Hoewel deze stad misschien niet de meest ontspannende vakantiebestemming op Kreta is, is het toch de moeite waard om wat tijd te spenderen in de historische, noordoostelijke hoek van de oude stad. Verdwaal er in de sfeervolle oude steegjes en ontdek er een mooie markt, en imposante vestingwerken rond de oude stadsmuren.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Heraklion stadswandeling

Je start de wandeling in de natuurlijke baai van Heraklion, deze groeide door de eeuwen heen uit tot de belangrijkste haven van de oostelijke Middellandse Zee. Toen het eiland in 1204 in handen viel van de Venetianen, werd Candia (zoals de Venetianen zowel de stad Heraklion als het hele eiland noemden) "het andere Venetië van het Oosten". De Venetiaanse haven was de enige in Griekenland die zich op zo'n grote schaal met exporthandel bezighield.

Vooral tijdens de laatste twee eeuwen van de Venetiaanse overheersing was het de grootste haven in de regio. De belangrijkste exportproducten waren wijn, olijfolie, rozijnen, kaas, honing, bijenwas, zijde, katoen en zout, een Venetiaans monopolie. Restanten van de historische haven kan je vandaag nog steeds bewonderen.

De wandeling brengt je ook langs Het Archeologisch museum van Heraklion, dit herbergt een van de beste collecties Minoïsche kunst en artefacten ter wereld. Tijdens deze rondreis door Kreta gidsen we je langs een aantal verbazingwekkende Minoïsche sites waar veel van de tentoongestelde voorwerpen werden opgegraven.

TIP: Boek je tickets voor het museum hier online, zo sla je de wachtrijen over en ben je zeker van je toegang.

Kreta rondreis

Gratis wandeling Heraklion downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kreta

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 12 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 17 oktober 2023 - Marita van Linden

interessante stadswandeling. Dank zij de qr code gemakkelijk te volgen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?