Waar overnachten op de Griekse Eilanden? Van goedkoop tot luxe (update 2024)

Waar overnachten op de Griekse Eilanden? Van goedkoop tot luxe (update 2024)

9 februari 2023 in Griekenland0 reacties

Tijdens je bezoek van de Griekse Eilanden heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven op Griekse Eilanden.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Eleals Hotel (Corfu)

Verblijf in het splinternieuw luxehotel Eleals op het prachtige eiland Corfu. Gelegen aan een privéstrand omgeven door talrijke olijfbomen, is Eleals een toevluchtsoord van rust en sereniteit. Een stijlvol hotel met een onderscheidend karakter en alle voorzieningen die men zich maar kan wensen. Het biedt een fijne mix van modern en traditioneel design met een minimalistische inrichting en een uniek gevoel van elegantie. Kom tot rust aan zee, geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang en geniet van comfort en luxe! Meer info en boeken.

  1. Virginia's Cave Villas (Oia, Santorini)

Bijzonder overnachten? Virginia's Cave Villas is een complex van unieke esthetiek- en sfeervilla's, gebouwd op de vulkanische rots van het pittoreske Oia. Virginia's Cave Villas zorgt voor een luxueus en comfortabel verblijf. De grotachtige kamers hebben traditionele elementen zoals gewelfde plafonds, een Cycladische stijl. Daarbovenop heb je nog eens een prachtig uitzicht op de Caldera en de vulkaan. De Caldera is een komvormige krater ontstaan door een vulkaanuitbarsting, één van de bekendste bezienswaardigheden op Santorini. Op elk moment kan je genieten van rust, met uitzicht op de natuurlijke schoonheid van het eiland en de blauwe Egeïsche Zee. Meer info en boeken.

  1. Hotel Porto Fira Suites (Fira, Santorini)

Hotel Porto Fira Suites gelegen op de Caldera-kliffen van Fira, met een prachtig uitzicht op de vulkaan. Smelt weg in het diepe blauw van de zee en de beroemdste zonsondergang vanaf je eigen balkon. Een stijlvol pand dat onlangs gerenoveerd is en bestaat uit suites in Cycladische stijl met lokale elementen. De stenen suites met vloeiende vormen zijn mooi gecombineerd met witgekalkte muren. Het straalt simpelweg eenvoud en luxe uit.

Vanwege de perfecte ligging is Porto Fira Suites de ideale uitvalsbasis voor wandelingen door de historische wijk van Fira of voor boottochtjes naar de vulkaan en het eiland Nea Kameni. Meer info en boeken.

  1. Hotel Off (Chania, Kreta)

Hotel Off, een uniek gebouwencomplex met een unieke binnenplaats. Hotel Off ligt in de wijk Topanas van Chania en is gevestigd in een Venetiaans, 13-eeuws gebouw met elegante kamers. Toen het eiland Kreta in handen kwam van het Ottomaanse Rijk, huisvestte het gebouw een grote adellijke familie. Gedurende deze periode werden er grote veranderingen doorgevoerd aan de binnen- en buitenkant maar er zijn de dag van vandaag nog heel wat elementen behouden. Op de gezellige binnenplaats kan je genieten van een uitgebreid ontbijt met lokale lekkernijen. Chania is ook de ideale plek om vanuit hier naar de Samariakloof te gaan voor een dagtocht. Meer info en boeken.

  1. Cloud Blue (Mykonos-stad)

Op korte afstand van Mykonos-Stad vind je het vakantiehuis Cloud Blue. Cloud Blue is een complex van vakantiehuizen en suites, gebouwd op eigen familieland, op een oude rotsformatie met uitzicht op de zee. Een combinatie van eenvoud en elegantie en een adembenemend uitzicht en ligt op 5 minuten lopen van de betoverende stad Mykonos, ook wel bekend als Chora. Dit verblijf biedt de ideale sfeer om je vakantie in Mykonos door te brengen ... een droomhuis weg van huis! Meer info en boeken.

  1. Memories Apartments (Laganas, Zakynthos)

Op slechts 400 meter van een prachtig strand en 150 meter van de hoofdstraat van Laganas, liggen de Memories Appartments. Gelegen in een weelderige olijfgaard met bloementuinen, kan je heerlijk relaxen bij een mooi zwembad en genieten van cocktails. Daarnaast kan je ook altijd eens proeven van een uniek traditioneel Grieks ontbijt, bereid met lokale producten! De ruime studio's zijn luxueus en designvol ingericht en geven je direct een thuisgevoel.

Er is ook de mogelijkheid om te genieten van lokale gastronomische specialiteiten samen met een gratis wijnproeverijen in de eigen wijngaard. Meer info en boeken.

  1. Casa Del Mar (Laganas, Zakynthos)

Hotel Casa Del Mar is gelegen aan het spectaculaire zandstrand van Laganas. Ideaal voor wie op zoek is naar de perfecte strandvakantie. De kamers zijn modern, fris en stijlvol en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. Aan de Beach Bar Meng kan je genieten van zon, zee, goede muziek en koele drankjes! Casa Del Mar is een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Meer info en boeken.

  1. B&B Paxos Fairytales Lovenest 1 (Paxos)

Verblijf in de B&B van Paxos Fairytales Lovenest 1 in Gaios, op wandelafstand van de stranden Bartek en Plakes. Deze Bed & Breakfast biedt luxe appartementen met ruime kamers met kleurrijke details op eenvoudige architectonische elementen. Dit mooie en luxe appartement is gelegen op het centrale plein van Gaios, op een steenworp van winkels, gezellige cafeetjes en allerlei activiteiten en bezienswaardigheden. Meer info en boeken.

  1. Rodos Niohori Elite Suites Boutique Hotel (Rhodos)

Boetiekhotel 'Rodos Niohori Elite Suites', een traditioneel herenhuis uit 1896 werd in 2011 prachtig gerenoveerd tot luxe suites. Veel van de originele kenmerken van het huis zijn bewaard gebleven en kunstzinnig verwerkt in de suites, waardoor elke kamer een unieke ervaring krijgt. De ene suite heeft de oude stenen openhaard, de andere heeft de originele trap gemaakt van prachtig, knoestig hout.

Daarnaast vind je in het hele hotel de zeer bijzondere chochlakia” op de vloer. Vloeren die bestaan uit kleine zwart-witte kiezelstenen, met de hand uit het strand geplukt en op de vloeren gelegd in de decoratieve ontwerpen van vroegere ambachtslieden.

Het boetiekhotel "Rodos Niohori Elite Suites" ligt aan een rustige zijstraat in het hart van de wijk Niohori in Rhodos-stad op 10 minuten lopen van de prachtige en historische middeleeuwse stad. Meer info en boeken.

  1. Triton Hotel (Kos-stad)

Triton Hotel gelegen op één van de mooiste plekken van de stad Kos, pal tegenover het grootste strand in het centrum van de stad. Het hotel biedt ruime kamers en suites met airconditioning en een balkon met uitzicht op de Egeïsche Zee. Het interieurconcept is een samensmelting van elegantie met moderne artistieke wendingen en kleuraccenten.

Deze accommodatie is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het eiland. In de omgeving vind je onder meer de Plataan van Hippocrates, het Kasteel van de Ridders en de jachthaven van Kos. Meer info en boeken.

  1. Tips en FAQ voor je vakantie naar Griekse eilanden

Na het zien van al deze prachtige bestemmingen hadden wij meteen zin om onze koffers te pakken! Deel je onze mening? Dan geven we graag nog even deze handige tips mee voor je vakantie naar één of meerdere Griekse eilanden:

1. Wat is de beste reistijd naar de Griekse eilanden?

De beste reistijd voor een vakantie naar een Grieks eiland zijn zijn mei, juni en september. In juli en augustus zal je ook prachtig weer hebben, maar dat is hoogseizoen en bijgevolg veel drukker. In mei, juni en september heb je én mooi weer én ga je in een rustigere periode.

2. Hoe eilandhoppen en welke daguitstappen doen?

Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit de prachtige eilanden? Geen probleem, want je kan ook gewoon eilandhoppen. Ga de verschillende eilanden ontdekken of maak leuke daguitstappen naar de andere eilanden. Plan je het liefst van te voren al je activiteiten, kies dan voor een georganiseerde tour die je online kan boeken en ontdek je favoriete eilanden.

Het aanbod georganiseerde trips van onze favoriete eilanden vind je hier:

  • Ontdek Santorini: kies voor een boottocht, privé tour of bustour om kennis te maken met de schoonheid van dit eiland!
  • Naar Mykonos: ga met de cruise naar Mykonos of ontdek de authentieke delen tijdens een dagtour. Keuze genoeg!
  • Corfu bezoeken: ontdek Corfu met een vespa, kies voor een wijnproeverij of ga mee tijdens een rondleiding op het eiland.
  • Zakynthos bezoeken: en vergeet natuurlijk niet om het scheepswrak in Zakynthos te bezichtigen. Combineer met een bezoek aan de blauwe grotten of een boottochtje.

Van het ene eiland naar het andere met een ferry

Je kan de eilanden het best bereiken met een ferry.Zo kan je kiezen voor een ‘snelle’ ferry of een ‘langzame’ ferry. Een snelle ferry is over het algemeen een stuk duurder dan de langzame variant, hou hier dan ook rekening mee.

Via de website Directferries kan je de verschillende overtochten makkelijk terugvinden met de nodige informatie. Zo kan je zien wanneer de ferries vertrekken, hoe vaak ze varen per dag en hoeveel je dit ongeveer zal kosten. Handig als je je reis op voorhand wilt plannen.

3. Hoe de drukte vermijden in de zomermaanden?

Ga je toch in de zomermaanden (juli-augustus) op reis, dan kan het op sommige eilanden druk worden. Om die drukte toch een beetje te vermijden, kan je het best in een kleinschalige accommodatie verblijven in de plaats van een gigantisch viersterrenhotel. Probeer je overnachting daarom al zo vroeg mogelijk vast te leggen. Bekijk het aanbod & prijzen hier.

4. Hoe een auto huren op de Griekse eilanden?

Wanneer je een vakantie plant naar een van de Griekse eilanden (en wanneer je dus niet van plan bent om te eilandhoppen) raden we aan om een huurauto te nemen. Op de meeste eilanden in Griekenland komt dat echt van pas, zeker als je alle schoonheid van het eiland wil ontdekken.

Een aanrader om je huurauto bij te regelen is Sunny Cars. Je betaalt voor een all-inclusive concept en zal dus nooit te maken krijgen met extra verborgen kosten. (bereken hier je kostprijs)

  1. Mis niets tijdens je verblijf op de Griekse Eilanden!

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Griekse Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Griekse Eilanden (105 blz.) vol met toeristische info en bezienswaardigheden over 33 Griekse Eilanden (+ GPS coördinaten).

Griekse Eilanden

Gratis reisgids Griekse Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?