Premium

Santa Maddalena Val di Funes panoramische wandeling

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Santa Maddalena Val di Funes panoramische wandeling

  • Startpunt: Parkplatz Bergerplatz
  • Eindpunt: Parkplatz Bergerplatz
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 9,5 km
  • Duur: 4,5 uur

De schilderachtige kerkjes van Val di Funes, genesteld in glooiende groene weiden onder de gekartelde spitsen van het Puez-Odle-massief, leveren prachtige foto’s op en bewijzen de diversiteit van de landschappen in de Dolomieten. Landelijke charme en eigenzinnige architectuur ontmoeten hier de dramatische rotstorens. Dit is een rustige plek waar je aan de drukte kan ontsnappen en enkele mooie wandelingen kan maken.

Een beroemde fotoplek in Val di Funes is de kerk van Santa Maddalena (bekijk ligging). De kerk is opgetrokken uit een traditionele lichtgrijze steen en heeft een spitse toren. Volgens de plaatselijke legende is dit de plek waar een beeld van de heilige Magdalena is aangespoeld op de oevers van de rivier Fopal.

Er zijn twee uitstekende wandelroutes die je een unieke blik op de vallei bieden. Lees gerust verder en ontdek alvast onze uitgestippelde wandeling.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Santa Maddalena Val di Funes panoramische wandeling

De Panoramaweg en de Sunnseitenweg kronkelen op en neer over de glooiende heuvels en dompelen je onder in het idyllische landelijke karakter van de streek. Vanaf de kerk van Santa Maddalena volg je de borden naar de Panoramaweg, die de vallei omringt, en je daalt af om op een ander pad verder te gaan. Sla rechtsaf, richting San Pietro.

Op de terugweg van San Pietro neem je de lagergelegen Sunnseitenweg terug naar Santa Maddalena. Deze wandeling begint op de parkeerplaats Bergerplatz in Santa Magdalena (bekijk ligging). Even verderop ligt de kerk van San Giovanni (bekijk ligging) in het kleine dorp Ranui, dat dateert uit de jaren 1740. Het heeft een typische uivormige koepel met een ster en ligt middenin een uitgestrekte groene weide.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?