Premium

Wandeling van Oberholz naar berghut Torre di Pisa

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling van Oberholz naar berghut Torre di Pisa

  • Startpunt: Oberholz
  • Eindpunt: Oberholz
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,9 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Alle info voor je wandeling van Oberholz naar berghut Torre di Pisa

Als je maar weinig tijd te besteden hebt tijdens je roadtrip door de Dolomieten, raden we je aan de panoramische stoeltjeslift Oberholz vanuit Obereggen te nemen (bekijk ligging). Eenmaal boven met de kabelbaan, kan je genieten van het 360-graden panoramisch terras Latemar, dat eveneens leidt tot de berghut Oberholz (bekijk ligging). Dat is een prima plaats om iets te drinken of te eten voor je je avontuur voortzet.

Een mooie wandeling van hieruit is het pad dat omhoog leidt naar de berghut Torre di Pisa (bekijk ligging) en terug. Het wandelpad is van gematigde moeilijkheid, wordt omzoomd door prachtige wilde bloemen en is bijna 8 kilometer lang. Begin je wandeling aan de linkerkant van de Oberholz Hütte.

Een andere mogelijkheid, voor wie al wat bergervaring heeft, is om van Obereggen via de Latemar naar de Karerpas te klimmen. Een mooie, ietwat uitdagende klimwand brengt je naar de Gamsstallscharte, midden in de ongerepte wildernis op de Latemar, vervolgens naar de Latemar-hut en nog verder.

Lago di Carezza, een van de mooiste meren van de Dolomieten

De Latemar-pas begint bij de Passo di Pampeago, steekt de Latemar-piek over, en gidst je naar het gehucht Carezza. Een variant is de beklimming van de Cimon del Latemar of Punta Diamantidi, de hoogste top op 2842 meter. Het befaamde Latemar-labyrint boven het Lago di Carezza voert je door een chaotisch doolhof van rotsen.

Heb je meer tijd, dan kan je nog wat langer blijven hangen in dit prachtige massief. Er vallen heel wat unieke landschappen, zachte, groene weiden en idyllische berghutten (allemaal gemakkelijk bereikbaar) te ontdekken. Deze regio heeft ontzettend veel te bieden.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?