Premium

Wandeling naar de Torri del Vajolet

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling naar de Torri del Vajolet

  • Startpunt: Rifugio Fronza
  • Eindpunt: Rifugio Fronza
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,4 km
  • Duur: 5 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De Catinaccio (Rosengarten in het Duits) is een verzameling van met dennenbomen beboste toppen in de Dolomieten (tussen Tierser Tal en Eggental in Zuid-Tirol en het Fassa-dal in Trentino). In het hart van deze berggroep liggen de zes schitterende toppen van de Vajolet-torens (Torri del Vajolet), de perfecte bestemming voor een dagwandeling. Voor een hike-tocht naar de Torri del Vajolet, hebben wij reeds twee mogelijke opties uitgewerkt.

De eerste optie is een route van ongeveer 8 kilometer en de tweede is ongeveer 6 tot 7 kilometer lang, omdat je langer op de stoeltjeslift zit. Om de Valjolet-torens te bereiken en terug te keren vanaf de trailheads bovenaan de stoeltjesliften, moet je op vier tot zes uur rekenen. Zorg er natuurlijk altijd voor dat je goed voorbereid bent en controleer de weersvoorspellingen voor je op pad gaat.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling naar de Torri del Vajolet

Optie 1:

Neem de kabelbaan vanuit Welschnofen/Nova Levante (bekijk ligging) bij Albergo Frommeralm, een restaurant en de plek waar de stoeltjeslift bediend wordt. Van hieruit kan je je wandeling beginnen, of je kan de stoeltjeslift König Laurin van de parkeerplaats omhoog nemen naar Rifugio Fronza, en van daaruit aan een kortere wandeling beginnen.

Begin aan de steile klim en volg de rode markeringen die op rotsen zijn geschilderd. Je weet dat je dicht bij de top bent als je een paar houten treden bereikt. Op 2630 meter boven zeeniveau kan je even stoppen voor welverdiende rust en genieten van het uitzicht. Daarna ga je verder naar Rifugio Valjolet of Rifugio Paul Preuss, waar je kan lunchen en genieten van het uitzicht op de Valjolet-torens zelf. Als je wil, kan je verder naar de Rifugio Albero, aan de voet van de torens, om ze van dichtbij te bewonderen.

Optie 2:

Of je kan een eenvoudigere route nemen en in plaats van vanuit Welschnofen/Nova Levante te vertrekken, doorwandelen naar Pera en dan met stoeltjesliften dichter bij de torens komen. Al klimmend door het Alpenbos bereik je Rifugio Gardeccia. Een klein uurtje later bereik je de Rifugio Valjolet.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?