Zwin, wandelroute in Zwinduinen en -polders

Volledige reisgids kopen voor € 10

Zwin, wandelroute in Zwinduinen en -polders

5 112 x gedownload75 ervaringen
  • Startpunt: Hazegraspolderdijk 4, Knokke
  • Eindpunt: Hazegraspolderdijk 4, Knokke
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,6 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: 10% door mul zand
  • Bewegwijzering: Knooppunten wandelnetwerk Het Zwin
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Wandelen in de Zwinstreek via het wandelnetwerk

Deze korte wandelroute brengt je dwars door de Zwinduinen en -polders, een natuurgebied tussen Knokke-Zoute en het natuurreservaat Het Zwin. Via de knooppunten van het wandelnetwerk Het Zwin maak je kennis met elk facet van dit gebied: grasvlakten, poelen, duinen, bossen en struikgewas. Alles samen is dit natuurgebied 222 hectaren groot en geeft je ook een blik op het nog grote natuurreservaat van Het Zwin. Met onze wandelroute brengen we je naar twee uitzichtspunten over het vernieuwde Zwin. En met wat geluk zie je de Schotse hooglandrunderen en Shetlandpony's tijdens je wandeling.

Belgische kust

Gratis wandeling Zwinduinen en -polders downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Kust

Ontdek de Belgische kust via 5 uitgewerkte stadswandelingen, 4 luswandelingen in de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden.  Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks fietsroutes Zwinduinen en -polders: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart75 ervaringen

- 28 april 2019 - Jacques Viaene

Op Pasen hebben we met de familie, 21 personen , de wandelroute verkend. Schitterende ontdekking met natuur, dijken, duinen , zee, het zwin en tal van aangename plekjes.

- 26 maart 2019 - Annemie Craenen

Ik heb de route gedownload ter voorbereiding van een weekendje weg. Ik heb 'm dus nog niet echt "gewandeld". Het is wel tegenwoordig al "standaard" voor mij om als we weggaan even te kijken bij Reisroutes. Meestal vind ik er wel een mooie wandeling. De beschrijvingen zijn kort en bondig en toch leer je telkens weer iets bij. De routes zijn duidelijk en waarheidsgetrouw. Echt een aanrader! Doe zo verder Reisroutes !!

- 27 februari 2019 - Luc Vansteenbrugge

Fantastisch mooie wandeling (we hadden dan ook prachtig weer), enige opmerking is dat parkeren in de Rijkswachtlaan niet gratis is, hebben dan een andere gratis plaats gevonden.

- 10 januari 2019 - Ria De Backer

Zeer goed. Duidelijk aangeduide route met een mooi traject.

- 4 november 2018 - vandeweerdt helma

hele mooie wandeling, goede en duidelijke bewegwijzering en uitleg, ook over de bezienswaardigheden, wij zijn zeer tevreden!

Gratis wandeling Zwinduinen en -polders downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?