Kalkense meersen wandelroute

53 450 x gedownload60 ervaringen
  • Startpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Eindpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 16,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Onverhard
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Wandelen in de Kalkense Meersen

Deze wandeling in en rond de Kalkense meersen laat je kennismaken met unieke stukjes natuur tussen Kalken, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren.
Na een korte aanloop op een jaagpad beland je in twee prachtige natuurgebieden. Eerst stap je in een landschap van schorren en slikken dat de naam Wijmeers meekreeg. Wil je nog langer genieten van een uitbundige vrije natuur, dan neem je er eenvoudig nog een extra lus wij die je in het hart van de Kalkense meersen brengt.

Onderweg kom je op verborgen stilteplekjes, krijg je de kans om Galloway runderen van dichtbij te zien en ontdek je een landduin. Je wandelt langs de Schelde, de Kalkenvaart en naast de Oude Schelde. Er is één constante op de wandelroute. Overal word je begeleid met het lustige gezang van vogels en passeert het ene schitterende natuurdecor na het andere aan je gezichtsveld. Nood aan een gratis ontstressmoment?

Pak die wandelschoenen, maak een picknick klaar en rij naar Uitbergen bij Berlare. Daar beginnen we deze gezonde natuurwandeling.

Wandelboek 1

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Kalkense meersen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

60 ervaringen

- 15 november 2021 - Euphemia Van Maerhem

Super uitleg dankjewel 👍

- 16 september 2021 - GUSTAAF VAN DEN STEEN

Dank zij de documentatie die jullie ons doorstuurden ontdekten wij vandaag dit prachtig gebied ! Wij maakten te voet een flinke wandeling en genoten van de mooie vergezichten . Als amateur fotograaf kon daar ook enkele mooie opnamen maken .Wij gaan zeker nog terug en willen het verder ontdekken in de komende verschillende jaargetijden ! en hopelijk nog heel wat mooie foto's maken

- 3 augustus 2021 - Ellen Van Wassenhove

Super site ,super tips & super wandelingen!!

- 10 juli 2021 - Christian Devlies

Heerlijke wandeling, prachtige natuur, routebeschrijving perfect !

- 7 mei 2021 - dirk dupont

prachtig uitgewerkte wandelingen. Maximaal gebruik maken van de aanduidingen van de wandelkruispunten, die zijn uniform, goed zichtbaar en zeer goed aangeduid op het terrein.

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

Bestel je gedrukte boek voor € 19,95

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?