Berlare - Donkmeer fietsroute langs het water

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Berlare - Donkmeer fietsroute langs het water

  • Startpunt: Dorp 1, Berlare
  • Eindpunt: Dorp 1, Berlare
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 36,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Grotendeels verhard (soms kiezel of aarde)
  • Bewegwijzering: Knooppunten (zie reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsen rond Berlare en Donkmeer via knooppunten en fietsnetwerk Scheldeland

Dit wordt een fietstocht vol verrassingen. De rode draad is water. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich bij het begin van de fietsroute. Na de wonderbaarlijke ontdekking van een bedevaartsoord beland je meteen aan het Donkmeer.
De keuze aan mogelijkheden is er groot: bootjevaren, waterfietsen, terrasjes, Vlindertuin, Eendenkooi, …. Een keer geproefd te hebben van dit rijke aanbod nemen we je mee voor een heerlijke ontspannende rit. Je komt in het agrarische landschap terecht achter het Donkmeer.

Een veerman brengt je gratis naar de overkant

Daarna fietsen we over een jaagpad langs de Schelde tot in Schoonaarde. Vanaf daar gaat het via Gijzegem naar een andere rivier de Dender waar we een tijdje langsfietsen. We laten het rivierwater dan achter ons maar niet voor lang want in Appels gaan we niet op zoek naar de vrucht, maar wel naar het veer. Een veerman brengt je gratis naar de overkant van de Schelde. Elk halfuur en op het uur doet hij dat.

Na de oversteek is er nog de gelegenheid om goed die snelheid erin te houden op het jaagpad om finaal nog wat kronkelende kilometers te maken dwars door de akkers vooraleer opnieuw in Berlare uit te komen.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Berlare downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Berlare - Donkmeer fietsroute: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

111 ervaringen

- 30 augustus 2023 - peter

prachtige fietsroute langsheen wondermooie natuur

- 31 juli 2023 - DE SMET N

overzichtelijk en duidelijk

- 13 juli 2023 - Chris Van Proeyen

Heel mooie fietsgids. Hij is erg duidelijk en goed omschreven. Opmerking: ik mis hier en daar enkele verkorte routes, vooral bij de fietsroutes die langer dan 40 km. zijn. Een paar fietsroutes van 25 km. zou welkom zijn; ik rij nog steeds niet elektrisch, vandaar… Ik ken trouwens verschillende mensen die niet meer durven overschakelen naar elektrisch rijden wegens te oud. Ook voor hen zouden minder lange fietsroutes geschikter zijn.

- 4 juli 2023 - Danny Cooman

Prachtige route. voor herhaling vatbaar. mooie natuur.

- 7 juni 2023 - Nico

Als Nederlander onbekend met de regio Berlare en deze fietsroutes hebben zeker een bijdrage gehad aan een geweldige (fiets)vakantie.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?