Premium

Wandeling naar de Mirador de Penya des Migdia

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling naar de Mirador de Penya des Migdia

  • Startpunt: Ermita de la Victòria
  • Eindpunt: Ermita de la Victòria
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2 uur

Het beschermde Puig de la Victòria, dat meer dan duizend hectare beslaat, is een opvallend schiereiland tussen de baaien van Pollença en Alcúdia. Pieken als Puig de la Victòria (445 m), Puig des Romaní (387 m), Penya Rotja (354 m) en Sa Talaia Vella (349 m) domineren het landschap, met natuurlijk ook de typische rotsachtige kliffen en verborgen stranden.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling naar Mirador de Penya des Migdia

Op 440 meter hoogte ligt Penya Rotja of Penya des Migdia, een natuurlijk fort, waar ooit een toren uit 1603 stond die is vervangen door Sa Talaia d'Alcúdia, de hoogste toren van Mallorca. De wandeling naar het pittoreske uitkijkpunt van Penya des Migdia begint bij het klooster Ermita de la Victòria (bekijk ligging).

Na vijftien minuten door een dennenbos verandert het pad in een uitdagende route, begroeid met gras, mastiekbomen en de tropisch ogende waaierpalmen. Langs de rand van de heuvel ontdek je na een half uur de oude wachttoren, die al meer dan vierhonderd jaar bestaat en zich vastklampt aan de rotsen als een vogelnest.

Klimliefhebbers zullen genieten van de laatste dertig minuten die naar de top van de Penya des Migdia leiden: direct na de kloof loopt het smalle pad langs een verticaal dalende wand, waar een touw ter ondersteuning moet dienen. Kort daarna bereik je het uitkijkpunt Mirador de Penya des Migdia, waar een verlaten kanon neergepoot werd. Je zal onderweg ook nog enkele andere stille getuigen van de militaire geschiedenis van de berg tegenkomen.

OVERNACHTINGSTIP: Op een halfuurtje rijden van Penya des Migdia ligt de toeristische trekpleister Sóller. Graag hier overnachten? Bekijk hier het aanbod hotels en pensions in Sóller.

Mallorca

Gratis preview reisgids Mallorca downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Mallorca

Ontdek het grootste eiland van de Balearen via een complete reisgids en 12 fietsroutes en 20 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Mallorca downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?