Premium

Wandeling van de Ninglinspo + Amblève

 • Startpunt: Kruispunt Rue de Spa en Rue Chifgotte
 • Eindpunt: Kruispunt Rue de Spa en Rue Chifgotte
 • Type: Wandelroute
 • Afstand: 11,4 km
 • Duur: 5 uur
 • Wegdek: Bospaden
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toegang Ninglinspo

Een onvergetelijke wandeling langs de Ninglinspo

We laten je de keuze tussen een lange of een kortere wandeling. Wij volgen niet de klassieke trajecten maar laten je genieten van twee prachtige riviertjes met onze unieke wandelroute. Je start eerst met de Fonds de Quarreux, een rotsig traject van de Amblève. Daarna wandel je stroomafwaarts langs de 3,5 km lange, bijzondere Ninglinspo bergrivier, het enige bergriviertje dat ons land rijk is.

Wil je graag nog meer moois ontdekken in de Ardennen? Lees ons uitgebreid artikel over de mooiste bezienswaardigheden in de Ardennen en laat je naast deze leuke wandeling nog meer verrassen!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandelroute langs het bergriviertje Ninglinspo en Vallon des Chaudières

Na een korte boswandeling brengen we je eerst naar de Amblève waar deze rivier stroomt tussen de rotsen. Het wandelpad loopt pal naast de Amblève en kreeg de naam Fonds de Quarreux. Het is daar vrij rustig wandelen zodat je kan genieten van de vele kleine watervallen en het mooie uitzicht.

Nog meer wandelen? Bekijk al onze wandelroutes in de Belgische Ardennen.

Eén van de mooiste wandelingen van die Belgische Ardennen

Het tweede deel van de wandeling is langs het bergriviertje Ninglinspo maar vooraleer je daar bent moet je eerst een steile klim verwerken. Je moet van 160 meter naar 380 meter hoogte. Onderweg krijg je nog een mooi uitzichtpunt. De wandeling langs de Ninglinspo maken wij met ons traject stroomafwaarts zodat je er nog meer kan van genieten.

Je komt langs tientallen watervalletjes, het water kronkelt zich tussen de rotsen, je stapt over rotsen, vlonderpaden, boomwortels en brugjes maar steeds ligt de Ninglinspo vlak naast je.

Wil je graag deze mooie wandeling maken? Dan kan je ook altijd overnachten in de Ardennen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de tijd en kan je 's avonds heerlijk nagenieten van de leuke uitstap. Bekijk onze favoriete bijzondere verblijven in de Ardennen of overnacht in een van de gezellige vakantiehuizen in de Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Veelgestelde vragen en FAQ over deze wandeling

Gelegen in het zuiden van de Ardennen, in de buurt van Aywaille en Remouchamps, kan je genieten van de schoonheid van de natuur, de watervalletjes, de avontuurlijke maar ook charmante paden die hun weg trotseren door de rotsen. Een wandeling langs de Ninglinspo rivier is ongetwijfeld één van de mooiste wandelingen die je in de Belgische Ardennen kan wandelen.

Natuurpracht onderweg

Onderweg is het dus genieten van de prachtige natuur en op sommige stukken kan je even tot rust komen met een prachtig uitzicht. Tijdens onze wandeling stop je even bij het uitkijkpunt Drouet. Het biedt een indrukwekkend panoramisch zicht over de vallei.

Ook kinderen zullen de route langs de rivier geweldig vinden. Er zijn talloze plekken waar er dammen gebouwd kunnen worden en je komt ook enkele dieren tegen. Hier en daar plonzen in een plas en springen over een dikke tak maken het voor de kinderen net iets avontuurlijker dan een gewone wandeling.

Het is dus heel erg de moeite waard om tijd uit te trekken voor deze wandeling. Hoewel de tocht 'slechts' 6 kilometer bedraagt, ben je wat langer onderweg dan normaal door het stijgen en dalen. Deze wandeling is dus veel klimmen, klauteren en afdalen en het is even zoeken welke richting je precies uit moet maar verdwalen zal je zeker niet. Het is een verrassende wandeling en zeker de moeite waard.

Dit is een heel populair wandelpad en er komt heel wat volk op af, maar hoe kom je best naar deze wandeling? Met witte sportschoenen of gewone schoenen? Je kleine chihuahua aan de leiband? Het is geen wandeling die je 'zomaar' zou maken. Als je deze wandeling doet, ben je best nog een beetje fit en kom je met de beste wandelschoenen. We raden je het volgende aan:

 • Op sommige plekken moet je door het waterhoge wandelschoenen die waterdicht zijn, komen dus zeker van pas. Voor deze wandeling draag je best niet je mooiste schoenen of je nieuwste aankoop hakken.
 • Onze lange wandelroute vereist een goede conditie
 • Zoals eerder aangehaald, raden we de wandeling voor kleine kinderen af door de vele afgronden met schuin aflopende paden.
 • Doe deze wandelroute niet met een hond met korte poten, je moet immers over heel wat rotsen klauteren, je hond zal je daar moeten dragen maar dan kan jij je niet vasthouden aan de touwen of reling.
 • Doe deze wandeling niet als het lange tijd niet heeft geregend. Het waterpeil in de Ninglinspo is dan veel te laag om prachtige beelden te hebben. Doe deze wandeling het best in het voor- en najaar.
 • Het wandelpad langs de Ninglinspo is zo smal dat het geen massa bezoekers aankan. Daarom zijn er soms limieten op het aantal bezoekers. Dat is ook het geval als je ons aangepast traject volgt en niet vertrekt vanop de parking Chaudière (punt B op de kaart). Raadpleeg daarom steeds hun website.
 • Stel je vast dat het heel druk is bij de parking van de Ninglinspo dan is het niet aan te raden om ons wandeltraject te volgen. Het merendeel van de wandelaars doet alleen de lus van de Ninglinspo en vertrekt aan punt F naar punt E, vervolgens naar D en dan een shortcut naar F. Met onze wandelroute zal je bij grote drukte veel tegenliggers hebben op het traject van E naar F.
 • Opgelet! Sommige plaatsen op het wandelpad zijn glad tot zeer glad. De zon kan immers niet door de bomen schijnen om de paden op te drogen.
 • Draag goed wandelschoeisel! Langs de Ninglinspo moet je over rotsen, boomwortels en ook zelfs een paar maal door water stappen. Hier zijn hoge wandelschoenen zeker aan te bevelen.
 • De GPS-track werkt niet altijd even goed door de hoge bomen. Volg gewoon het riviertje en de witte pijlen naar de parking, dan kan je niet verkeerd lopen. Elders op de route heb ik geen probleem vastgesteld.
 • Gebruik offline-kaarten want op meer dan de helft van de route is er geen gsm-bereik of krijg je een prehistorische verbinding waarmee je alleen kan bellen maar geen internet hebt. Zie onze volledige gids voor tips rond het gebruik van gratis offline-kaarten.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 1 september 2023 - secretin heidi

om zeker te ontdekken in de toekomst

- 22 maart 2022 - Sabine

Het ziet er allemaal top uit! Helaas nog geen tijd gehad om de wandelingen te maken . Maar mooi uitgelegd en lijkt me praktisch 👍

- 10 juni 2021 - Lut Van winkel

Dolblij met geert van reisroute tips. Deze mails delete ik niet want...ze gaan mee op vakantie!!! Wat een fijne tips ...danke danke

- 18 maart 2021 - Van de Wiele

Heel mooie en gedetailleerde gids met veel interessante en belangrijke informatie die ik zeker zal gebruiken, doch ik zie nergens melding of de locaties al dan niet met de trein bereikbaar zijn. Mvg.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?