Wandeling langs de Malmok-promenade

  • Startpunt: Fisherman’s Huts Beach
  • Eindpunt: Boca Catalina
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 2,5 km
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling langs de Malmok-promenade

De Malmok-promenade begint bij de kitesurfstations in het zuiden (Fisherman's Huts Beach om precies te zijn) en eindigt bij het het strand Boca Catalina in het noorden. Je wandelt hier op verharde en houten paden langs de Caribische kustlijn. Onderweg kan je uitrusten op bankjes en van het uitzicht genieten.

Vlak voordat je het strand Catalina bereikt, ligt een beroemde plek die bekend staat als Tres Trapi (drie treden), genoemd naar de drie treden die in de rots zijn uitgehouwen om snorkelaars naar een van de bestesnorkelplekken op Aruba te brengen. Er zijn rotsachtige riffen met prachtige vissen en zanderige zeegrasvelden, waar je zeeschildpadden kan zien.

In Boca Catalina, een kleine, afgelegen baai met een wit zandstrand, kan je zwemmen en snorkelen. Ook dit is een uitstekende plek voor wie de prachtige onderwaterwereld van dit eiland wil verkennen.

VERBLIJFTIP: Bananas Apartments ligt in Malmok, op 400 m van het strand. De appartementen en studio's zijn voorzien van airconditioning en een terras. Verder zijn er ook zonneterrassen bij het buitenzwembad, barbecuefaciliteiten en gratis WiFi in de hele accommodatie. Meer info en boeken.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Aruba, Bonaire & Curaçao

Ontdek de ABC-eilanden via een complete reisgids en 22 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?