Premium

Stadswandeling Verona: Ontdek dé highlights van de stad van Romeo en Julia + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Verona: Ontdek dé highlights van de stad van Romeo en Julia + kaartje

 • Startpunt: Piazza Bra
 • Eindpunt: Porta Leoni
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 5,9 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Verona, tussen Milaan en Venetië, is een van de mooiste steden in het noorden van Italië. Deze stad is ongetwijfeld wereldwijd bekend dankzij het verhaal van Romeo en Julia. Maar de stad heeft meer te bieden dan het romantische decor. Bewonder de meest fotogenieke plekken in de stad en geniet van de mooiste uitzichten tijdens onze uitgestippelde wandeling.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Verona langs de mooiste bezienswaardigheden

Onze wandeltocht gidst je langs de overblijfselen van al die verschillende tijdsperioden

Alle bekende bezienswaardigheden van Verona staan op het programma, net als enkele minder bekende plekjes. Verwacht een bijzonder kleurrijke mix van overblijfselen van Romeinse oorsprong, de middeleeuwen en de renaissance. De rivier de Adige kronkelt als een slang door de stad en zal je ongetwijfeld weten te charmeren. Met een kwart miljoen inwoners is Verona overigens ook een belangrijk winkelcentrum en dat zal je meteen merken.

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling door Verona

 • Je route begint op het grootste plein van de stad, Piazza Bra. Hier vind je cafés en restaurants en een aantal belangrijke monumenten en bouwwerken zoals Palazzo Gran Guardia en Museo Lapidario Maffeiano.
 • De arena van Verona domineert het gebied en geldt als een van de indrukwekkendste overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het is dé must-see van Verona. Bestel je tickets hier en neem ook een kijkje binnenin!
 • Nadien wandel je verder naar het Castelvecchio Museum, gevestigd in een gerestaureerd kasteel. Hier vind je een indrukwekkende collectie romaanse (vroegmiddeleeuwse) beelden, beeldhouwwerken, schilderijen, oude wapens en andere artefacten.
 • Achter het museum, aan de overkant van de rivier, ligt de indrukwekkende brug van rode baksteen en marmer: Ponte di Castelvecchio.
 • Wandel door de indrukwekkende gebogen kalkstenen poort Porta Borsari naar Cattedrale di Santa Maria Matricolare in romaanse stijl.
 • Uiteraard mag ook hét iconische balkon van Romeo en Julia niet ontbreken op onze wandeling.
 • Om al dit moois van bovenaf te bezichtigen, beklim je de Torre dei Lamberti op het sfeervolle Piazza della Erbe. Tickets om de toren te beklimmen bestel je hier.
BESPAARTIP: Ben je van plan om tijdens je stedentrip Verona, zoveel mogelijk te bezichtigen? Bestel dan de Verona Card online. Hiermee heb je toegang tot de arena van Verona en andere belangrijke musea, monumenten en kerken in de stad gedurende 24 of 48 uur.

VERBLIJFTIP: San Leonardo Suites ligt vlakbij Ponte Pietra en het Piazzale Castel San Pietro. Iedere ochtend wordt er een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet georganiseerd. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 januari 2024 - Leopold raets

Zeer nuttige informatie

- 20 september 2023 - Louis

Handige gids met voldoende info over bezienswaardigheden en goede tips

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?