Premium

Stadswandeling St. Andrews: Ontdek de highlights

Koop de volledige reisgids voor € 10

Deze route is onderdeel van de volledige reisgids

Stadswandeling St. Andrews: Ontdek de highlights

  • Startpunt: West Sands
  • Eindpunt: Blackfriars Chapel
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

St Andrews is vooral bekend voor 2 zaken: haar universiteit en golf. Het kloppende hart van St Andrews is ongetwijfeld de oude universiteit, het oudste academische instituut van Schotland en het derde oudste van Groot-Brittannië, enkel voorafgegaan door Oxford en Cambridge.*

Ook golf doet dat. St Andrews is de “thuisstad van de golf”, met St. Andrews Links als een van de oudste golfterreinen ter wereld. St Andrews wordt daarnaast vooral bepaald door haar ligging aan de kust. Je vindt hier 3 stranden, waarvan het grootste West Sands, de aangewezen plek om je ontdekkingstocht van de stad te beginnen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling St. Andrews langs de oude universiteit en andere bezienswaardigheden

De wandeling begint aan het strand van West Sands, dit 3 kilometer lange gouden zandstrand wordt afgeschermd door mooie duinen en je hebt er zicht op de bekendste golfbaan. Je komt langs enkele historische bezienswaardigheden zoals St Andrews Cathedral, St Andrews Castle en de pier.

Ook kan je een museum bezoeken zoals het St Andrews Preservation Trust Museum of Museum of the University of St Andrews. Je sluit de wandeling af in Market Street, een gezellige straat met veel barretjes en restaurants.

Schotland

Gratis preview reisgids Schotland downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Schotland

Ontdek Schotland via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een complete autoroute maakt deze reisgids uniek. Uiteraard veel praktische info, zie Loch Ness en wandel in de voetsporen van William 'Braveheart' Wallace. Koop de volledige reisgids voor € 10

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Schotland downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Deze route is onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?