FB

Cassel verrassende wandelroute

776 x gedownload130 ervaringen
  • Startpunt: Place Vandamme, Cassel
  • Eindpunt: Place Vandamme, Cassel
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,1 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: Verharde en onverharde wegen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Cassel: steegjes, panorama's en estaminet

Cassel is een versterkt stadje boven op een heuvel en niet zo ver van de Belgische grens met Poperinge (20 km). Prachtige uitzichten, gezellige steegjes, smalle straten, unieke estaminets en een nieuw museum in een mooi herenhuis. Dit is in het kort wat deze wandeling in Cassel je brengt. Heel veel afwisseling met een beetje geschiedenis en cultuur, veel natuur en lokale gastronomie. Genieten is het motto. En daar geven we je heel wat tips voor. Ze liggen voor het rapen in Cassel. Je vraagt zich af wat de topattractie is? Gewoon alles. Voor de ene zal het Musée de Flandre top zijn, voor anderen de twee estaminets en nog anderen zullen niet weg te slaan zijn van het flaneersteegje. Laat het allemaal over je heen komen en geniet want dit is Cassel!

Cassel stadswandeling

Gratis stadswandeling Cassel downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Cassel: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

130 ervaringen

- 9 mei 2018 - Herman D'haene

We hebben de wandelroute gevolgd en zelf nog wat aangepast of beter uitgebreid met het knooppunten netwerk. We vonden het zeker zeer goed, we hadden een fantastische wandeling in een mooie verrassende stad. Bedankt, we komen zeker terug. D'haene Herman

- 24 februari 2018 - J.Abrahams

Mooie, korte wandelroute met verrassende uitzichten. Gratis parkeren aan het begin van de route of op het plein in het centrum. In februari ruimte genoeg. De ligging van Cassel op zo'n heuvel midden in het platte Noord-Frankrijk is heel bijzonder.

- 11 januari 2018 - Van Driessen Harry

Mooie wandeling die duidelijk maakt dat Cassel meer is dan een plein met enkele tavernes.

- 29 oktober 2017 - Johan, 21/10/2017

Cassel heeft geen geheimen meer dankzij jullie route! We wandelden ook naar Terdeghem, via de GR, en terug langs andere wegen! Beslist een aanrader! Ook de Estaminets kleurden ons bezoek. Erg tof!

- 2 oktober 2017 - Guy

Zeer mooie afwisselende wandeling met met een aantal doenbare hoogteverschillen, voor personen met een redelijke conditie. Beide etaminets zijn aanraders.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?