Premium

Wandeling door de binnenstad van Schwerin: Langs kerken & kastelen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling door de binnenstad van Schwerin: Langs kerken & kastelen

 • Startpunt: Schweriner schloss
 • Eindpunt: Schelfkirche Schwerin
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 3,0 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Schwerin is vandaag de dag een levendige stad met een mix van oude charme en moderne invloeden. In het historische centrum wandel je door smalle geplaveide straatjes en langs kleurrijke vakwerkhuizen. Er zijn ook heel wat boeiende musea, galerijen en theaters te vinden. Bovendien is Schwerin omgeven door niet minder dan zeven meren en groene parken, waardoor het ook een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling door Schwerin door het centrum langs Schloss Schwerin

Een wandeling door de schilderachtige straten van Schwerin, zal je zeker betoveren. Onze wandelroute van 3 km brengt je langs de mooiste plekjes van de stad. We starten aan dé bezienswaardigheid: het sprookjesachtige Schloss Schwerin, gelegen op een eiland in het meer van Schwerin. Het wordt vaak het ‘Neuschwanstein van het noorden’ genoemd. Het kasteel telt elf verdiepingen, heeft zes vleugels en 635 kamers. Binnenin vind je museumzalen die de pracht en praal van de hertogelijke tijd weergeven.

Wat krijg je nog meer te zien op deze stadswandeling?

 • Na je bezoek aan het slot, kan je een tocht maken over het meer met de Weisse Flotte Schwerin, en de stad en het kasteel van op het water bekijken.
 • Nadien breng je een bezoekje aan het Staatliches Museum Schwerin, gevestigd in een voormalig paleis.
 • Naast het museum ligt het Mecklenburgisches Staatstheater, waar je heel wat ballet, opera en theaterproducties kan bekijken. Hier vind jaarlijks ook het Schlossfestspiele/Kasteelfestival van Schwerin plaats.
 • De schilderachtige Schusterstraße, een andere historische straat met vakwerkhuizen en boetiekjes. De romantische oude binnenstad staat bol van de goed bewaard gebleven middeleeuwse gebouwen, in geplaveide steegjes.
 • Verder bezoek je ook nog het Rathaus op de de Markt, het centrale plein van de Altstad.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een aangenaam en rustig gelegen verblijf? Dan is het Schwerin Apartment am Pfaffenteich misschien wel iets voor jou. Dit modern ingerichte appartement is gelegen aan het Pfaffenteichmeer met prachtig uitzicht. Meer info en boeken.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren

Ontdek de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern via een complete reisgids, 11 wandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?