Stadswandeling Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 5

Stadswandeling Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur + kaart

28 140 x gedownload935 ervaringen
  • Startpunt: Maasboulevard 101, Maastricht
  • Eindpunt: Maasboulevard 101, Maastricht
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Maastricht

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandelroute Maastricht. Ontdek er de stadswallen, shopping en cultuur van de stad.

Tussen het moois en aangenaams dat Maastricht te bieden heeft vallen de terrasjes op, vooral dan het zeer grote terras aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het is geen goed idee om daar een dagje Maastricht te beginnen, want eenmaal je er zit wil je er niet graag weer weg. Met deze wandelroute brengen we je langs de diverse aspecten van de stad. En dat zijn de vele historische gebouwen, musea en kerken, mooie stadspleinen, gezellige straten, winkelstraten, oude stadswallen en het stadspark. Dus meer dan genoeg voor een dagje Maastricht.

Openbaar vervoer

met de trein naar Maastricht is uiterst eenvoudig. Vanuit Brussel-zuid is het precies anderhalf uur rijden. De Maastricht - Brussel Express brengt je rechtstreeks. Je komt aan in Maastricht aan de overkant van de Maas. Het best is dan een lijnbus te nemen naar de 'Markt' of het 'Vrijthof', er zijn heel wat verbindingen per uur. Het station staat op de routekaart, je kan dus ook te voet en op elke plaats op de route inpikken. Meer informatie over de treinverbindingen lees je op de officiële website van de NMBS.

Met de auto naar Maastricht

Je kan op heel wat plaatsen in het centrum ondergronds parkeren. Goedkoop is dat uiteraard niet. Daarom starten we de wandelroute in het stadspark nabij een Park & Walk. Onder de verkeerswisselaar zijn er bovengrondse parkings: ‘Parking Stadspark’, genummerd van 1 tot 4. Geef in je gps de straat ‘Maasboulevard 101’ in en je komt dicht in de buurt, volg dan de pijlen. Die parkings kosten 6€ per dag (in 2016). Voorzie wel voldoende munten voor de parkeerautomaat.

TIP: Wil je graag meer dan 1 dag in Maastricht doorbrengen? Bekijk onze selectie met favoriete verblijven in Maastricht hier.

Maastricht

Gratis stadswandeling Maastricht downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Maastricht-Valkenburg

Ontdek Maastricht via  uitgewerkte stadswandeling en Valkenburg via 2 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Maastricht: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

935 ervaringen

- 27 januari 2023 - Seynaeve Luc

Degelijk gedocumenteerde stadswandeling! We hebben er echt van genoten.

- 15 januari 2023 - Lex

Wij hebben met veel plezier de stadswandeling gevolgd. Erg mooie wandeling langs prachtige plekken. Ook de aanbeveling over het Kruisherenhotel was top, dank!

- 26 december 2022 - christian

wij hebben maar een gedeelte van de wandeling gedaan op zondag 18december daar het kerstmarkt was en alle winkels geopend. Bij een volgende bezoek herdoen we het maar het gaf ons al een prachtig deel van deze stad

- 18 december 2022 - Charline Durnez

zoals steeds overzichtelijk en goed

- 4 december 2022 - Jona

Heel uitgebreid de juiste routes beschreven en mooi hoe de bezienswaardigheden op een echt interessante manier worden verteld. Ik ben zelf 15 maar door deze beschrijving van Maastricht heb ik het gevoel dat ik elk museum wel wil gaan bezoeken. Voor de rest is deze stadswandeling zeer aan te raden als je zo efficiënt mogelijk Maastricht wil bekijken en ook geen belangrijke hotspots wil missen. Deze stadswandeling heeft mij in ieder geval overtuigd om Maastricht te bezoeken (mijn moeder, mijn broer en ik zijn er in januari)

Gratis stadswandeling Maastricht downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?