Waar overnachten in Maastricht? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 5

Waar overnachten in Maastricht? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

19 januari 2022 in Maastricht1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Maastricht heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Maastricht!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. BE41

Hotel BE41 bevindt zich in de binnenstad van Maastricht op 50 meter wandelen van het Vrijthof. Het gebouw dateert vanuit 1690 en heeft zeven ruime kamers. In de omgeving van het hotel zijn er heel wat gezellige restaurants en hippe bars. Een kamer boek je hier vanaf €76/nacht. Meer info en boeken.

  1. Poortgebouw Kasteel Borgharen

Of verblijf in het poortgebouw van Kasteel Borgharen, naar een ontwerp van Pierre Cuypers uit 1893. Dit unieke appartement biedt accommodatie voor twee personen en beschikt over een eigen terras waar je kan genieten van een heerlijk wijntje. ’s Ochtends kan je uitkijken naar een ontbijtje dat geserveerd wordt op de kamer door je eigen butler. Meer info en boeken.

  1. B&B Au Lion D'or

B&B Au Lion D'or ligt ten Oosten van de Maas in het centrum van Maastricht. De bed and breakfast heeft 3 moderne slaapkamers en een gemeenschappelijke ruimte met open haard waar gasten kunnen ontbijten. De Sint-Servaasbasiliek en het Vrijthof liggen op 3 kilometer van de B&B.

Een kamer met ontbijt boek je hier vanaf €125/nacht. Meer info en boeken.

  1. Buitenplaats Vaeshartelt

Liever buiten de stad verblijven? Buitenplaats Vaeshartelt ligt op 5 minuten rijden van Maastricht. Het bijzonder mooie hotel dateert uit de 17e eeuw en werd ooit bewoond door Koning Willem II en de beroemde Nederlandse industrieel Petrus Regout.

De kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle comfort en luxe dat je kan wensen. Even wandelen na dat overheerlijk ontbijtje? Wandel dan even door het ruime park rondom de accommodatie, met onder meer een wijngaard, een moestuin, fruitbomen en vijvers. Bij mooi weer kan je ook nog even genieten van het zonnetje op het terras aan de parkzijde of in de Geheime Tuin. Meer info en boeken.

  1. Townhouse Maastricht

Hotel Townhouse Maastricht is gelegen aan het Centraal station in het midden van de historische stad Maastricht. Dit unieke viersterrenhotel is bekroond met het milieucertificaat Planet Care en biedt accommodatie in vintage stijl. Je kan als gast gebruikmaken van de gratis fitness ruimte en kan je zalig genieten in de wellnesscentra. Wie met de fiets Maastricht wil verkennen, kan ook gratis een fiets huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Kaboom Hotel Maastricht

Het bijzondere hotel Kaboom is een uniek hotel met moderne kamers vlakbij het centraal station van Maastricht. Het hotel werd op een leuke manier ingericht en biedt een uitstekend ontbijt om je dag goed te beginnen. Op de binnenplaats van het hotel kan je een gezellig praatje maken in een sfeervolle omgeving. Meer info en boeken.

  1. B&B Alabonneur

B&B Alabonneur ligt in het Stratenkwartier van Maastricht op 800 meter van het Vrijthof en de Sint-Servaasbasiliek. De Hoge Fronten is een natuurgebied in het centrum van de stad en bevindt zich op wandelafstand van de bed and breakfast. De B&B heeft 3 ruime kamers met privé badkamer.

Hier overnacht je vanaf €208 voor twee nachten inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Stayokay Hostel Maastricht

Liever low-budget overnachten? Het Stayokay Hostel Maastricht ligt aan de oevers van de rivier de Maas, op wandelafstand van het centrum van Maastricht. Het hostel biedt naast aparte slaapkamers ook nog een groot terras met uitzicht op het water. Er is ook gratis WiFi beschikbaar in het hele hostel.

Na een drukke dag kan je ontspannen in de leeshoek of een wandeling maken in het naastgelegen park. En 's ochtends kan je tegen een kleine toeslag genieten van een ontbijtje bij de accommodatie. Meer info en boeken.


  1. Hotel Dis

Hotel Dis bevindt zich in het historische Jekerkwartier van Maastricht. Het hotel heeft een eigen kustgalerie op de benedenverdieping waar er bepaalde kunstwerken te koop zijn, ook in de 7 moderne ruime kamers kun je kunstwerken opmerken. Een kamer in dit prachtige hotel boek je vanaf €104/nacht. Meer info en boeken.

  1. Mabi City Centre Hotel

Hotel Mabi City Centre is gevestigd in het historische deel van Maastricht en is gehuisvest in de voormalige Mabi City Centre bioscoop. Het viersterrenhotel biedt ruime kamers in art deco stijl en zijn voorzien van alle luxe en comfort. Verder geniet je hier iedere dag van een continentaal ontbijtje en kan je ’s middags terecht in de gezellige Bar Twisted voor een gratis glas wijn. Meer info en boeken.

  1. Kruisherenhotel Maastricht

In een klooster overnachten? Je doet het niet alle dagen! Dit prachtige hotel in hartje Maastricht combineert de uitstraling van het 15e-eeuws Kruisherenklooster met een stijlvol en eigentijds design interieur. Een uniek samenspel tussen heden en verleden! De inrichting is gecreëerd door de beroemde interieurarchitect Henk Vos, in samenwerking met internationale ontwerpers als Philip Starck, Le Corbusier en Ingo Maurer. Elke kamer kent een unieke inrichting en is gedecoreerd met kunst en een persoonlijk gedicht.

Het restaurant van het Kruisherenhotel bevindt zich op een tussenverdieping in de centrale kerkzaal en in de wijnbar Rouge & Blanc kan je een wijn kiezen uit de grote collectie, die tentoongesteld wordt in een glazen wijnkelder. Uiteraard kan je ook gewoon genieten van een lekker kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai! Meer info en boeken.

  1. Hotel St. Martenslane

Hotel St. Martenslane ligt aan het station van Maastricht op 15 minuten wandelen van het centrum. Alle meubels van het hotel zijn gemaakt door jonge ontwerpers uit Nederland en typeren het gebouw. Het driesterrenhotel heeft 13 ruime kamers met eigen badkamer. Hier overnacht je vanaf €77/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Les Charmes

Hotel Les Charmes ligt in het oude Jekerkwartier van Maastricht. Het driesterrenhotel heeft moderne kamers en suites met elk een eigen badkamer. In de buurt van het hotel zijn er heel wat gezellige restaurants en hippe bars. Een kamer boek je hier vanaf €173/nacht. Meer info en boeken.

  1. Maison Haas Hustinx & Spa

Maison Haas Hustinx is gevestigd in een vroeg 19e-eeuws panden aan het Vrijthof, het levendige centrale plein van Maastricht. De ruime kamers van het hotel hebben hoge plafonds en historische details, allemaal gecombineerd met moderne designs. Indien je dit wenst, kan je ontbijt op je kamer geserveerd worden.

In het eetcafé Safar kan je genieten van verse gerechten geïnspireerd op de echte Levantijnse keuken. Nadien kan je tot rust komen in de aangename, sfeervolle spa van het hotel. Meer info en boeken.

  1. B&B Le Rêve Maastricht

B&B Le Rêve Maastricht bevindt zich op 20 minuten rijden van het centrum van Maastricht. De gezellige bed and breakfast ligt in een prachtige omgeving in de natuur waar je uren kunt wandelen en fietsen. De gastenkamers zijn modern ingericht en stralen een huiselijke sfeer uit.

Hier overnacht je vanaf €127/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel BEAUMONT Maastricht

Hotel BEAUMONT is een viersterrenhotel in Wyck, Maastricht op 5 minuten wandelen van het station. Het hotel heeft een eigen restaurant op de gelijkvloer genaamd Harry’s, hier kun je lekker brunchen, lunchen of dineren. De historische Sint Servaasbrug ligt op 270 meter wandelen, vanwaar je meteen in het centrum van de stad terechtkomt.

Een kamer boek je hier vanaf €153/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel The Dutch Maastricht

Ook een verblijf in Hotel The Dutch is een absolute aanrader. Dit is het zusterhotel van Hotel BEAUMONT en minstens even mooi ingericht, maar iets beter voor de portemonnee. Het hotel is gevestigd in een herenhuis in de Wyck omringd door vele winkels, bars en restaurants. De kamers zijn voorzien van alle standaard zaken die je nodig hebt en ontbijten kan je doen in het mooie Hotel BEAUMONT. Aanrader als je op zoek bent naar een 3-sterrenhotel op een uitstekende ligging. Meer info en boeken.

  1. Landgoed Kasteel de Hoogenweerth

Altijd al willen overnachten in een kasteel? Het charmante Kasteel de Hoogenweerth ligt op een privélandgoed aan de Maas en wordt omgeven door de jachthaven van Maastricht. De chique kamers beschikken over gratis WiFi en een Nespresso-apparaat. Iedere ochtend kan je de dag beginnen met een uitgebreid ontbijtje dat onder meer bestaat uit heerlijke broodjes, yoghurt, fruit, vruchtensappen en een kleine fles prosecco. Meer info en boeken.

  1. Zenden Hotel Maastricht

Op zoek naar rust tijdens je verblijf in Maastricht? Dan raden we je een verblijf aan in het Zenden Hotel Maastricht. Het driesterrenhotel is gevestigd in 3 prachtige monumentale herenhuizen, vlakbij de Maas. Het interieur is ontworpen door Wiel Arets en is genomineerd voor het beste nieuwe interieurdesign wereldwijd.

Voor een frisse duik kan je terecht in het zwembad met saffierblauw water in een gewelfde kelder van 700 jaar oud. Nadien kan je terugtrekken in de eenvoudig ingerichte kamer. Meer info en boeken.

  1. Amrâth Grand Hotel de l’Empereur

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan moet je in het Amrâth Grand Hotel de l’Empereur zijn. Dit hotel is gevestigd in een 100 jaar oud jugendstilgebouw op wandelafstand van het treinstation van Maastricht. Na een dagje verkennen van de stad, kan je terecht in het restaurant van het hotel met glas-in-loodramen. Hier kan je genieten van een internationaal menu met Franse invloeden. Nog even ontspannen? Dan kan je tegen een kleine toeslag gebruikmaken van de infraroodsauna of het solarium. Meer info en boeken.

  1. The Student Hotel Maastricht

Overnacht in de voormalige Sphinx-fabriek in het Student Hotel Maastricht. Het hotel is gelegen op wandelafstand van het Vrijthof en werd genomineerd voor de Design Award voor het beste kleurgebruik. Het hotel biedt naast moderne kamers, ook nog een fitnesscentrum, een aangename tuin en gratis WiFi in het hele gebouw. Meer info en boeken.

  1. Mis niets van Maastricht met onze reisgids!

Wil je ook niets missen tijdens je bezoek aan Maastricht? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Maastricht & Valkenburg boordevol achtergrondinformatie, weetjes en wandelroutes. Eerst uitproberen? Download dan onze gratis preview van de reisgids Maastricht of bekijk onze stadswandeling door Maastricht.

Maastricht

Gratis stadswandeling Maastricht downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 juni 2022 - Van de Velde Jacques

Op 7 september kom met de vereniging NSB een bezoek brengen aan jullie mooie stad Maastricht. Wij hopen dat op die dag het weer ons gunstig gezind is . wij bezoeken daar de mooiste bezienswaardigheden en ook een terrasje doen op het Vrijthofplein. ik denk dat ons bezoek voor één dag goed gevuld zal zijn. Later kom ik met mijn echtgenote wel eens voor meerdere dagen naar Maastricht. Met vriendelijke groeten. Jacques Van de Velde

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?