Roubaix stadswandeling

1 163 x gedownload16 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Liberté 12, Roubaix
  • Eindpunt: Place de la Liberté 12, Roubaix
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,9 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Roubaix

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Roubaix langs musea, parken en winkelstraten

Roubaix, net over de Franse grens, is aan een ware metamorfose toe. Groot en welvarend geworden door de textielindustrie, kende het een zware terugval na de Eerste Wereldoorlog. Nu bouwt de stad aan een nieuwe toekomst, steunend op datzelfde industriële verleden. Pronkstukken zijn er het majestueuze stadhuis, de Saint Martin kerk en zijn rijke musea zoals La Piscine et La Manufacture. Stijlvolle herenhuizen laten het verleden herleven. Met onze wandelroute Roubaix kom je langs al deze bezienswaardigheden.

Combineer je bezoek met Lille

Ook in Lille hebben we een uitgebreide wandeling. Beiden zijn zowel cultuursteden als grote winkelcentra. Ga nu naar onze wandelroute Lille.

Roubaix stadswandeling

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Roubaix: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

16 ervaringen

- 19 september 2019 - Dodo

Zeer goede stadswandelingen! We komen hierdoor op plekjes die we anders niet gezien zouden hebben. Stedentrip? Geert op 1 met stip!!!

- 16 juli 2019 - A.E.

Gaan deze uitstap volgende week doen

- 13 juli 2019 - Anniek Weijtens

Leuke gids. Hebben er met plezier gebruik van gemaakt.

- 6 juli 2019 - Charlien

Tot nu toe vonden we alle routes leuk, maar deze was voor ons niet echt aangenaam. Het begint heel goed, mooie gebouwen, pleintjes, ... en dan is 2/3 van de wandeling ofwel langs een drukke, saaie weg ofwel langs vuile of onverzorgde buurten. Het park was wel leuk. De metro kon ook genomen worden, maar daar kiezen we bewust niet voor, wij komen om te wandelen en leuke dingen te zien. Niet echt een aanrader dus.

- 22 april 2019 - Geert

Roubaix is zo veel meer dan de legendarische "arrivée" van de kasseienklassieker. Het rijke verleden van deze Noord-Franse textielstad merk je op elk plein, in iedere straat. Het imposante stadhuis (dat niet voor Parijs moet onderdoen!), de kerk ernaast, La Piscine (museum), de stadsvilla's van de textielbaronnen, enz... Ook de soms groezelige rijen arbeidershuisjes horen bij dat verleden. De (West-)Vlaamse immigranten van toen zijn nu veelal donker gekleurd. Roubaix is, net als Rijsel, een stad van veel culturen. En je merkt dat ook hier, zoals eerder in Rijsel, gewerkt wordt om de achterbuurten op te poetsen. Bij mooi weer toont deze wandeling alle facetten van de stad: de armoede en de weelde, de migrantenkruidenier en de blitse boetiekjes, monumenten en parken (zoals het magnifieke Parc Barbieux!!) Wie wil shoppen, kan vlakbij het stadhuis in het hypermoderne outletcentrum MacArthur-Glenn terecht. Wij maakten nog een zijsprong op de wandeling naar L'Usine, een enorme oude fabriek die omgeturnd is tot onderdank voor tientallen boetieks. (Avenue Alfred Motte 228) Vind je Rijsel al fantastisch, dan zul je het vaak vergeten Roubaix ook smaken. Geen metropool, geen Euralille, maar een prachtige stad met veel troeven. Best gezellig en minder druk dan de grote broer "Lille". Bovendien voor Vlamingen iets dichter dan Rijsel. Een stukje buitenland net over de grens.

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

Download reisgids Lille

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?