Premium

Stadswandeling Lille, uitgestippelde wandeling door Rijsel

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Lille, uitgestippelde wandeling door Rijsel

11 584 x gedownload1172 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Gare, Lille
  • Eindpunt: Place de la Gare, Lille
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lille

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Lille, ga op ontdekking in Rijsel met deze wandelroute

Deze wandelroute (inclusief wandelroute in Roubaix) brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten. Je kan starten vanaf het treinstation of vanaf Place de la République waar je je auto ondergronds kwijt kan. Maar we geven je ook tips voor P+R parkings (gratis, wel ticket tram te betalen).

Lille is hét shoppingparadijs van Noord-Frankrijk en we loodsen je er dwars doorheen. De monumenten liggen net ernaast en een klein ommetje brengt je door een mooie groene zone. Lille zal je verstommen! Ontdek nog meer bezienswaardigheden Rijsel in onze blogpost.

Zelf op uitstap in en rond Rijsel/Lille of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Bekijk hier alle wandeling met gids + stadstours (bustours).

Meerdere bezienswaardigheden in Rijsel/Lille bezoeken? Koop een Lille City Pass voor € 25 en bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Combinatie Lille en Roubaix

Vertoef je meerdere dagen in Lille doe dan zeker een uitstap naar Roubaix. Er is een rechtstreekse tramverbinding vanaf het station Lille Flandres. Je mag er een afwisselend bezoek verwachten met als hoogtepunten de grote shoppingcentra met outletwinkels en het prachtige museum La Piscine, effectief in een oud zwembad! Inclusief in de pdf van deze wandelroute vind je de wandeling in Roubaix.

Wil je graag in Rijsel/Lille overnachten tijdens je bezoek? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Rijsel/Lille. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
Lille stadswandeling

Preview met stadswandeling Lille downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lille: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1172 ervaringen

- 11 oktober 2021 - Esther

Erg leuke wandeling door Lille met leuke informatie en weetjes over de stad en gebouwen. Mooie manier om de stad goed te leren kennen! Wij vonden het park bij het station alleen een beetje ‘grimmig’. Wij hadden het idee dat hier flink gedeald wordt en zagen ook wat drugsgebruikers. Wij liepen er rond 17.00 uur ‘s middags.

- 26 augustus 2021 - Dirkvm

Zeer mooie wandeling met onbekende parels en zeer goedeen leuke informatie

- 23 augustus 2021 - Norma Ray

Gestart met een bezoekje aan de Zoo in Lille. Zeker de moeite, heel rustig en fijn ingedeeld. Daarna deden we de stadswandeling met als startpunt de zoo. Langs hele mooie pleinen en straatjes kuier je door de oude stad. Ook ideaal om de plaatselijke specialiteit merengue te proeven. We komen zeker terug!

- 16 augustus 2021 - Luc

Route helaas niet gedaan omdat we er te laat aan gedacht hadden om de kinderen een Covid test te laten ondergaan, is voorlopig ook nodig voor daguitstappen.

- 11 augustus 2021 - nadine ceulemans

Zeker doen. Super mooi, nooit gedacht

Preview met stadswandeling Lille downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?