FB

Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

988 x gedownload1000 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Gare, Lille
  • Eindpunt: Place de la Gare, Lille
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lille

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Lille, gratis wandelroute Rijsel downloaden

Deze wandelroute (inclusief wandelroute in Roubaix) brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten. Je kan starten vanaf het treinstation of vanaf Place de la République waar je je auto ondergronds kwijt kan. Maar we geven je ook tips voor P+R parkings (gratis, wel ticket tram te betalen). Lille is hét shoppingparadijs van Noord-Frankrijk en we loodsen je er dwars doorheen. De monumenten liggen net ernaast en een klein ommetje brengt je door een mooie groene zone. Lille zal je verstommen!

Combinatie Lille en Roubaix

Vertoef je meerdere dagen in Lille doe dan zeker een uitstap naar Roubaix. Er is een rechtstreekse tramverbinding vanaf het station Lille Flandres. Je mag er een afwisselend bezoek verwachten met als hoogtepunten de grote shoppingcentra met outletwinkels en het prachtige museum La Piscine, effectief in een oud zwembad! Inclusief in de pdf van deze wandelroute vind je de wandeling in Roubaix.

Lille stadswandeling

Gratis stadswandeling Lille downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lille: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1000 ervaringen

- 23 mei 2018 - Hanne-Lore

De muurschilderingen in het station Lille Europe moet je zeker zien, maar om die te vinden hebben we het wel even moeten vragen aan een agent die er stond. Een aanrader is Îlot Comtesse, aangenaam stukje groen. De uitleg om Maison Coillot te vinden was niet zo duidelijk. Jammer dat de route voorschrijft om langs het park Jean-Baptiste Lebas te wandelen i.p.v. erdoor (net voor Porte de Paris), het is namelijk wel een aangenaam stukje groen waar je even kan uitrusten op het gras bij een lekker zonnetje. Verder een algemene opmerking: hier en daar werd er vrij gedetailleerde uitleg gegeven (bij Eglise St-Etienne bv), terwijl bij de standbeelden geen uitleg gegeven werd, dus we hebben hier en daar zelf wel Google geraadpleegd. Maar om positief af te sluiten: ik vond dit een mooie wandeling die zeker wel de hoogtepunten van Lille toont.

- 18 mei 2018 - Hans Neyens

Zeer leuke wandeling en met leuke tips, waaronder de muurschilderij in het station was een toppertje! Een aanrader

- 11 mei 2018 - DEBLAUWE JOZEF

Zeer mooie wandeling wandeling. Eenmaal de route gevonden van uit je vetrekplaats gevonden, een prachtige wegroute beschrijving als je de tekst volgt. Persoonlijk vind ik dat bij de letter "K" ook de plaatsnaam Place du Général de Gaule zou mogen vermeld worden. Idem bij de startplaats "A" de richting waar je naar toe gaat of komt van "Gare de Lille Europe". Indien mogelijk parkeerplaatsen (al of niet betalend zonder tijdslimit) van waaruit je gemakkelijk aansluiting kan vinden met de stadswandeling. Verder een aan te bevelen stadswandeling. Wij hebben er echt van genoten.

- 9 mei 2018 - Herman

Heel goede reisbeschrijving! Heel nuttig. Roubaix hebben we nu niet kunnen doen, maar zeker en vast bij een volgende gelegenheid.

- 19 april 2018 - Giver

Toffe wandeling met alle mooie bezienswaardigheden 'en route'. Daarnaast duidelijke historische uitleg zodat je de stad beter leert kennen. De trip was een succes.

Gratis stadswandeling Lille downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?