FB

Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

3 593 x gedownload1059 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Gare, Lille
  • Eindpunt: Place de la Gare, Lille
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lille

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Lille, gratis wandelroute Rijsel downloaden

Deze wandelroute (inclusief wandelroute in Roubaix) brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten. Je kan starten vanaf het treinstation of vanaf Place de la République waar je je auto ondergronds kwijt kan. Maar we geven je ook tips voor P+R parkings (gratis, wel ticket tram te betalen). Lille is hét shoppingparadijs van Noord-Frankrijk en we loodsen je er dwars doorheen. De monumenten liggen net ernaast en een klein ommetje brengt je door een mooie groene zone. Lille zal je verstommen!

Combinatie Lille en Roubaix

Vertoef je meerdere dagen in Lille doe dan zeker een uitstap naar Roubaix. Er is een rechtstreekse tramverbinding vanaf het station Lille Flandres. Je mag er een afwisselend bezoek verwachten met als hoogtepunten de grote shoppingcentra met outletwinkels en het prachtige museum La Piscine, effectief in een oud zwembad! Inclusief in de pdf van deze wandelroute vind je de wandeling in Roubaix.

Lille stadswandeling

Gratis stadswandeling Lille downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lille: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1059 ervaringen

- 18 februari 2019 - Cor Reijne

Fantastisch ! Zo veel duidelijke routes en tips. Iedere route die we gelopen hebben was correct, duidelijk en super mooi. In plaats van de geplande 2 nachten zijn we - dank zij deze geweldige route beschrijvingen - 4 nachten gebleven en we komen zeker nog een keer terug voor de rest. Bedankt Lille ! Tot de volgende keer.

- 13 februari 2019 - Nancy D

De wandeling was zeer leuk met een aantal aangename verrassingen. Er was telkens zeer beknopt interessante informatie voorzien over de plaatsen met enkele toffe weetjes. Een aanrader als je naar Lille gaat!

- 29 januari 2019 - Allart Pater

Super mooie wandeling,ook bij slecht weer

- 22 januari 2019 - Fernand Stynen

Zeer goede gids. Mooi stadsbezoek beleefd. Proficiat

- 15 januari 2019 - Snam Vromans

Een voorwaar erg goede routebeschrijving langs inderdaad de belangrijkste bezienswaardigheden van Lille. Geen opmerkingen, gewoon erg goed!

Gratis stadswandeling Lille downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?