Premium

Stadswandeling in San Marino: verken het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling in San Marino: verken het historische centrum

 • Startpunt: Museum voor Middeleeuwse Criminologie en Foltering
 • Eindpunt: Torre del Montale (Il Montale)
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,3 km
 • Duur: 3 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

San Marino, officieel Republiek San Marino, is een onafhankelijke mini-staat aan de oostzijde van Noord-Italië. De stad ligt op de top van een berg en heeft daarmee indrukwekkende uitzichten over de omliggende heuvels. Wij hebben alvast een mooie stadswandeling uitgestippeld door het centrum zodat jij deze mini-staat op eigen houtje kan verkennen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Ontdek de torens en oude centrum van de dwergstaat San Marino

Toeristen komen bovendien niet alleen naar San Marino voor de vele historische en culturele bezienswaardigheden, maar ook voor het belastingvrije winkelen. De euro wordt hier net als in het omringende Italië gebruikt, maar goederen kunnen worden gekocht zonder de 20% btw. Zaken als luxekleding, sieraden, parfums, lederwaren en kunstwerken zijn populaire aankopen. Onze uitgestippelde stadswandeling van 2,25 km brengt je alvast langs de mooiste plekjes en topbezienswaardigheden van de stad. Hier en daar kan je ook een winkeltje binnen glippen om wat belastingvrij te shoppen!

Enkele hoogtepunten tijdens je wandeling door San Marino:

 • Je houdt onder andere halt bij het Vrijheidsplein (Piazza della Libertà), een groots historisch plein met een standbeeld in het midden. Op het plein vind je verschillende toeristenwinkels en cafés en je hebt er een geweldig uitzicht op het westen. Hier kan je meteen eventjes pauzeren, genieten van een koffietje op een terras terwijl je het uitzicht in je opneemt.
 • In de buurt van het Vrijheidsplein kan je het Palazzo Pubblico bezichtigen, een gotisch gebouw uit de jaren 1800 dat al eeuwenlang de zetel van het stadsbestuur huist.
 • Museum voor Middeleeuwse Criminologie en Foltering, een nogal gruwelijke toeristische bestemming in San Marino. Hier kan je meer dan honderd martelwerktuigen uit de 16e tot de 18e eeuw bewonderen.
 • Het Nationaal Museum van San Marino (Museo di Stato) met een indrukwekkende collectie kunstwerken, relikwieën en archeologische vondsten uit verschillende tijdsperioden, van het oude Egypte tot de renaissance.
 • Ook mag een klein stukje natuur niet ontbreken. Giardino dei Liburni is een kleine maar mooie openbare tuin, en je bereikt een moderne kunstgalerie. Je kan er een kleine collectie Italiaanse kunstwerken aanschouwen.
 • Nadien wandel je naar de Cava dei Balestrieri. Deze ‘steengroeve van de kruisboogschutters’ ontstond oorspronkelijk als een steengroeve. Er werd steen gewonnen om het Palazzo Pubblico, dat er vlak boven ligt, te restaureren. Het wordt nu gebruikt als openluchttheaterruimte en er vinden evenementen plaats, waaronder kruisboogkampioenschappen.
 • Nog meer te weten komen? Bekijk dan zeker de mooiste bezienswaardigheden in San Marino.

VERBLIJFTIP: Hotel Cesare is een elegant hotel, gevestigd in het voetgangersgebied binnen de historische muren van San Marino. Dit hotel biedt smaakvol ingerichte kamers en een verfijnde sfeer. Meer info en boeken.

Le Marche & Abruzzo

Stuur me de gratis reisgids Le Marche & Abruzzo

Nog meer in de volledige reisgids Le Marche & Abruzzo

Ontdek De Marken en Abruzzen via 7 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Stuur me de gratis reisgids Le Marche & Abruzzo

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?