Premium

Stadswandeling door het historische centrum van Modena

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door het historische centrum van Modena

 • Startpunt: Piazza Grande
 • Eindpunt: Palazzo dei Musei - Galleria Estense
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 4,4 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Modena is een van de UNESCO-werelderfgoedsites van Emilia-Romagna, en heeft een enorm arsenaal aan architectonische en culturele schatten. Het sierlijke historische centrum is gevuld met overblijfselen uit de tijd dat de stad de hoofdstad was van een hertogdom geregeerd door de familie Este, die zich hier vanaf 1598 vestigde. Onze stadswandeling is een goede leidraad voor een eerste kennismaking met de Italiaanse stad.

Weetje: Modena staat vooral bekend als het productiecentrum van balsamicoazijn, die vele jaren moet rijpen in houten vaten. Veel boerderijen in de omgeving openen hun azijnkelders op afspraak. In de stad en de omgeving kan je nog veel meer regionale lekkernijen proeven, zoals lokale vleeswaren en kazen, en natuurlijk de lokale wijnen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door Modena langs de topbezienswaardigheden

Onze stadswandeling door het centrum van Modena is 4,4 km en brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad.

Wat mag je verwachten van onze stadswandeling door Modena?

 • Je begint de wandeling op het Piazza Grande, gekend als het sociale en historische hart van Modena.
 • Hier liggen meteen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals het :Palazzo Comunale van Modena, de kathedraal van Santa Maria Assunta e San Geminiano l en Pietra Ringadora, een grote, platte, rechthoekige steen die werd gebruikt om de lijken van criminelen tentoon te stellen nadat ze waren geëxecuteerd.
 • Als je de 200 treden beklimt van de klokkentoren van de kathedraal (Torre Civica), word je beloond met een geweldig panoramisch uitzicht over de stad.
 • Een bezoekje aan het elegante Palazzo Ducale di Moderna op Piazza Roma.
 • Ferrariliefhebbers? Die zullen een bezoekje aan het Enzo Ferrari Museum zeker bekoren. Boek je tickets hier en vermijd wachtrijen.
 • Uiteraard mag ook een proevertje van de lokale lekkernijen niet ontbreken. Hiervoor ga je naar de overdekte marktplaats Mercato Storico Albinelli. Sinds de jaren 1900 worden hier verse groenten, vlees en andere goederen verkocht. Dit is dan ook dé plek bij uitstek om wat Parmigiano Reggiano, balsamicoazijn of de lokale pittige zampone-worst uit te proberen.

Natuurlijk valt er nog veel meer te zien en te beleven in Modena. Maar deze wandeling geeft je een goed overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden en geeft je een indruk van deze indrukwekkende stad. Lees nog meer over de mooiste bezienswaardigheden van Modena.

VERBLIJFTIP: La Maison du Charme Modena – Een gezellige Bed and Breakfast in het centrum van de stad, in een gezellige burgerwoning ingericht met antiek meubilair. Meer info en boeken.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis preview reisgids Emilia-Romagna downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Emilia-Romagna & Gardameer

Ontdek de Italiaanse regio Emilia-Romagna & Gardameer via een complete reisgids en 14 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Emilia-Romagna downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?