Premium

Stadswandeling Hanau: Geboorteplaats van de Gebroeders Grimm

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Hanau: Geboorteplaats van de Gebroeders Grimm

 • Startpunt: Wilhelmsbad, Hanau
 • Eindpunt: Steinheim, Hanau
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 9,8 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Hanau wandeling: Verken de geboorteplaats van de Gebroeders Grimm

Hanau, de geboortestad van de beroemde gebroeders Grimm heeft het karakter van een sprookjesachtige stad!

Hanau, een charmante kleine vreedzame stad in Hessen. Hanau is vooral bekend als de geboortestad van Jacob en Wilhelm Grimm, die je ook wel kent als de Gebroeders Grimm, de Duitse sprookjesvertellers.

Hanau was ooit de zetel van de graven van Hanau, maar heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog helaas veel van zijn architecturale erfgoed verloren. Toch valt hier nog heel wat te zien en te beleven. Tijdens deze wandeling kom je alvast langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Meer nog, ze laat je kennis maken met het leven van de gebroeders Grimm.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Overnacht in het PLAZA Hotel Hanau, vlakbij het winkelgebied en op wandelafstand van het stadscentrum. Meer info en boeken.

Enkele hoogtepunten tijdens je wandeling in Hanau

 • We stellen voor dat je je wandeling begint in de kuurtuinen van het Wilhelmsbad. Deze mooie tuinen vormen een openbaar park en houden een aantal troeven achter de hand zoals het Hessische poppen- en speelgoedmuseum en de oudste vrijstaande, nog werkende draaimolen ter wereld.
 • Ook Schloss Philippsruhe ligt op je wandelroute. Schloss Philippsruhe werd tussen 1700 en 1725 opgetrokken en heeft sindsdien enkele restauraties ondergaan. Je kan bij je bezoek aan het kasteel veel van de oude kamers bezoeken.
 • Vervolgens trek je naar het hart van de oude binnenstad van Hanau. De eerste stopplaats daar is het Deutsches Goldschmiedehaus, een van de belangrijkste tentoonstellingscentra voor goud- en zilversmeden in Duitsland.
 • Als je even verderop naar het marktplein gaat, zie je het gebroeders Grimm-monument. Op dit plein kan je ook de marktkraampjes bezoeken en verse streekproducten proeven.

Wil je graag Hanau bezoeken aan de hand van een uitgestippelde rondreis? Dat kan! Onze 12-daagse rondreis langs de Sprookjesroute in Duitsland brengt je langs Hanau en tal van andere sprookjessteden!

Sprookjesroute Duitsland

Gratis preview reisgids Sprookjesroute Duitsland downloaden

Nog meer in de volledige reisgids met Sprookjesroute Duitsland

Ontdek de Duitse Sprookjesroute via een compleet uitgewerkte rondreis (12 dagen) die je langs bekende maar ook minder bekende plekken brengt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 1 oktober 2023 - Bert

Veel mensen die deze route gaan rijden zijn op oudere leeftijd. Dan zijn wandelroutes van 9,4 km wel een uitdaging. En jongeren kennen de sprookjes van grimm niet meer. Waarom niet kleine kaartjes er bij met fietsroutes. We hebben er zeker wat gevonden met o.a. Langs de weser die echt de moeite waard zijn en aansluiten bij sprookjesroute. Dat maakt zon route extra gewild en nodigt dan uit nieuwe routes te bestellen

Gratis preview reisgids Sprookjesroute Duitsland downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?