Duinkerke: wandelen tussen musea en haven

Download reisgids Côte d'Opale

Duinkerke: wandelen tussen musea en haven

2 176 x gedownload210 ervaringen
  • Startpunt: Place de l'Yser, Duinkerke
  • Eindpunt: Place de l'Yser, Duinkerke
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard

Volg route op kaart met GPS-tracker

Duinkerke, een verrassende stadswandeling

Duinkerke is niet alleen de derde grootste haven van Frankrijk. Zijn stadscentrum heeft drie grote troeven: historische gebouwen, musea en veel shoppingmogelijkheden (2 shoppingcentra en 400 winkels). We brengen je uiteraard langs al die hoogtepunten met een wandeling van 8 kilometer. Je wandelt langs het water en historische schepen maar ook door een beeldenpark. Bovendien laten we je een paar hedendaagse gebouwen zien in een nieuwe woonuitbreidingszone. Aan musea geen gebrek met als belangrijkste het Musée Portuaire, zeer kindvriendelijk inclusief bezoek aan drie schepen. Voor kunst kan je terecht in twee musea en het buitenbeentje is het memorial ter nagedachtenis van de operatie Dynamo bij de aanvang van de Tweede Wereldoorlog. Voor de nodige afwisseling zorgt het verhaal, een standbeeld en een glasraam van de piraat Jean Bart, de held van Duinkerke. En niet te vergeten er zijn 150 restaurants en brasseries ...

Duinkerke stadswandeling

Gratis stadswandeling Duinkerke downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Duinkerke: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

210 ervaringen

- 20 maart 2020 - Jan Loris

Fijne wandeling maar eens op het plein van het stadhuis moesten we naar een T - kruispunt en dan naar het water en daar het kruispunt oversteken en was het onduidelijk welke richting we moesten uitgaan. We zijn het water gevolgd naar links en waren verloren.... jammer. De wandeling zou heel wat makkelijker zijn door (zoals in vele steden) goudkleurige spijkers in de grond te slaan met de juiste richting.

- 5 maart 2020 - Ton en Yvonne

zeker de moeite waard mooie stad

- 30 december 2019 - Depoover Johan

Duinkerke een mooie stad om te bezoeken. Er is een zeer mooie wandeling die alle belangrijkste aspecten van Duinkerke laten zien. Vanaf het parkeerterrein aan de haven is het echter een beetje zoeken om de start van de wandeling te vinden. Hier zou een bord met de wandelroute best op zijn plaats zijn. Duinkerke heeft veel te bieden. Er wordt volop gewerkt aan het moderniseren en verfraaien van de stad en haar omgeving. Chapeau en doe zo verder.

- 26 december 2019 - Eddy ROUGES

Mooie combinatie van stadswandeling en zeedijk

- 7 november 2019 - Inge

Mooie wandeling, we hebben het eerste deel gevolgd , de villa’s zijn we niet gaan bekijken, dit hebben we vervangen door een iets langer bezoek aan het strand.

Gratis stadswandeling Duinkerke downloaden

Download reisgids Côte d'Opale

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?