Duinkerke: wandelen tussen musea en haven

Download reisgids Côte d'Opale

Duinkerke: wandelen tussen musea en haven

1 520 x gedownload196 ervaringen
  • Startpunt: Place de l'Yser, Duinkerke
  • Eindpunt: Place de l'Yser, Duinkerke
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Toeristische dienst Duinkerke

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Duinkerke, een verrassende stadswandeling

Duinkerke is niet alleen de derde grootste haven van Frankrijk. Zijn stadscentrum heeft drie grote troeven: historische gebouwen, musea en veel shoppingmogelijkheden (2 shoppingcentra en 400 winkels). We brengen je uiteraard langs al die hoogtepunten met een wandeling van 8 kilometer. Je wandelt langs het water en historische schepen maar ook door een beeldenpark. Bovendien laten we je een paar hedendaagse gebouwen zien in een nieuwe woonuitbreidingszone. Aan musea geen gebrek met als belangrijkste het Musée Portuaire, zeer kindvriendelijk inclusief bezoek aan drie schepen. Voor kunst kan je terecht in twee musea en het buitenbeentje is het memorial ter nagedachtenis van de operatie Dynamo bij de aanvang van de Tweede Wereldoorlog. Voor de nodige afwisseling zorgt het verhaal, een standbeeld en een glasraam van de piraat Jean Bart, de held van Duinkerke. En niet te vergeten er zijn 150 restaurants en brasseries ...

Duinkerke stadswandeling

Gratis stadswandeling Duinkerke downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Duinkerke: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart196 ervaringen

- 26 mei 2019 - Hilde Van Hespen

wandeling duinkerke was zeker ok. We hebben de belangrijkste bezienswaardigheden kunnen bekijken. Er is ook een toeristische folder van de stad, maar die konden we pas na aankomst veroveren. misschien ook vermelden dat Duinkerke perfect bereikbaar is met het openbaar vervoer, nl. om de 30 minuten een bus aan het station van Adinkerke-De Panne

- 10 mei 2019 - Mie Schotsmans

Het was een leuke wandeling en ook een verrassend mooie stad!

- 19 maart 2019 - Sylvie

Mooie wandeling met heel interessante bezienswaardigheden. We hadden niet verwacht dat er in Duinkerke zoveel te zien was. De wandeling is ook heel goed beschreven dus gemakkelijk te volgen.

- 13 januari 2019 - Yvan en Veerle

Duidelijke wandeling, maar we houden geen waaw gevoel over bij de stad Duinkerken.

- 16 november 2018 - steven Raes

prima reisgids met goede informatie. Routebeschrijving zou soms iets duidelijker kunnen, maar plannetje dat er bij zit maakt het dan weer goed.

Gratis stadswandeling Duinkerke downloaden

Download reisgids Côte d'Opale

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?