Ervaringen "Monumentenwandeling Brugge, langs alle bezienswaardigheden"

1339 ervaringen

- 23 september 2023 - Irene

Heel veel gezien en genoten dankzij de monumentenwandeling!

- 17 september 2023 - Hermien Schultink

De reisgids hebben wij gevolgd in Brugge. Super mooi, hele goede beschrijving van de bezienswaardigheden en een goede en overzichtelijke route die gevolgd moest worden. Ik beveel deze gids zeker aan aan anderen.

- 1 september 2023 - TME

mooie wandelingen op je smartphone, het kaartje was niet zo duidelijk.

- 1 september 2023 - Peter Van Litsenborg

Leuke wandeling waarbij je alle to sees passeert. Dankzij de bijkomende info in de reisgids is het nog leuker.

- 18 augustus 2023 - Ingrid

Mooie wandeling

- 3 augustus 2023 - Vandewalle carine

Super goed. Mooie wandelroute, goed uitleg over alle bezienswaardigheden op de route. Ook de wegbeschrijving is zeer duidelijk. Ga zeker nog zo wandelroutes doen, heb veel bijgeleerd.

- 29 juli 2023 - Van Pevenage

Zeer duidelijke en praktische gids. Het was een uitstap met onze kleinzoon van 10, hij heeft gemakkelijk de weg gevonden en vond het superleuk met alle uitleg die er in de brochure stond. Het is zeker een aanrader voor grootouders met kleinkinderen om met zo een praktische monumentenwandeling op stap te gaan. Zeker voor herhaling vatbaar in een andere stad. Dankjewel!!

- 12 juli 2023 - Johan Van Hoorebeke

Tevreden. We hebben de wandeling gemaakt samen met vrienden. Het was niet onze eerste keer in Brugge, toch bleef het een ontdekking met nieuwe en oude wetenswaardigheden. Genoten. Misschien vermeldenswaardig: Het Europacollege op Den Dijver was vroeger eigendom van de familie De Potter (begin 19e eeuw). Advokaat De Potter rebelleerde tegen Het Hollands gezag (tussen 1815 en 1830) en was mede-aanstichter en bijtijds gezaghebbend leider van de Belgische opstand in 1830 die uiteindelijk tot de Belgische revolutie leidde. Terwijl vele (Franstalige) rebellen of lobbyisten een straatnaam of plein in Brussel hebben gekregen, blijft De Potter een grote onbekende in de geschiedenis (-boeken). Het gebouw blijft een school natuurlijk, maar het verhaal van de vroegere bewoner is des te meer een bijzondere anekdote die ik graag aan mijn verwonderde reisgezellen heb verteld. De Belgische onafhankelijk begint dus voor een stukje in (elitaire, katholieke) Brugge. De onafhankelijkheid die, volgens mijn geschiedenisleraar, de grootste miskleun was uit onze "Belgische" geschiedenis. Als ik fout zit, laat het me gerust weten. Johan

- 5 juli 2023 - Lydia

Prettige dagen gehad veel gewandeld en bezocht Biermuseum foldermuseum basiliek boottochtje en de pralines van Dominique

- 4 juli 2023 - Ingrid Van Orshaegen

Een duidelijke beknopte reisgids, ideaal voor een citytripje

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?