Premium

Stadswandeling Rothenburg ob der Tauber

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Rothenburg ob der Tauber

7 342 x gedownload0 ervaringen
  • Startpunt: Marktplatz (marktplein)
  • Eindpunt: Das Mittelalterliche Kriminalmuseum
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rothenburg

Rothenburg ob der Tauber is een van de bekendste steden langs de Romantische Straße en tevens een van de mooiste. Het is een uitstekend voorbeeld van een middeleeuwse ommuurde stad, een van de weinige overgebleven steden in Duitsland. De prachtige pittoreske gebouwen, muren en steegjes hebben het tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Beieren gemaakt.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Stadswandeling Rothenburg ob der Tauber

De wandeling start op het marktplein, gelegen in het centrum van de oude stad. Koning Conrad III van Huis Hohenstaufen bouwde in 1142 hier in Rothenburg zijn koninklijk kasteel. Al snel daarna groeide er een dorp omheen en begonnen handelaren hun waren te verkopen. De Marktplatz was geboren. Op het marktplein zie je een aantal opmerkelijke gebouwen. In het westen staat het indrukwekkende stadhuis. Ten noorden van het plein ligt de Ratstrinkstube (Raadsdrinkhal). Op het plein zie je ook de Fontein van Sint Joris, waarvan er in de Disneyfilm Belle en het Beest een replica werd gebruikt!

Andere middeleeuwse gebouwen die je ziet tijdens de wandeling zijn de Staudthof, Sint-Fransiskanerkirche en het koninklijke kasteel Hohenstaufen. Als je nog meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de stad kan je dat doen in het Rothenburgse museum. Een donkerder stukje geschiedenis kan je ontdekken in het Mittelalterliche Kriminalmuseum, een uniek museum over 1000 jaar middeleeuws recht. Dit is ook waar de wandeling eindigt, we raden we je ook aan je verkenningen uit te breiden door rond te wandelen in de buitenwijken van de oude stad. Nog meer bezienswaardigheden in Rothenburg ob der Tauber.

Romantische Straße

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Romantische Straße

Ontdek de Romantische Straße via een volledig uitgewerkte rondreis, 4 stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?