Wandeling Marche-en-Famenne: historie en heden hand in hand

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling Marche-en-Famenne: historie en heden hand in hand

16 105 x gedownload0 ervaringen
  • Startpunt: Maison du Tourisme op de Place de l'Etang
  • Eindpunt: Maison du Tourisme op de Place de l'Etang
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,9 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Marche - Nassogne

Deze stad met zo'n 17.000 inwoners heeft zijn historisch centrum volledig gerenoveerd. Wat je vandaag te zien krijgt is een zeer smaakvol ingerichte stadskern met een mooie shoppingzone in het voetgangersgebied zonder daarbij de getuigenissen van het verleden oneer aan te doen.

Stemmige pleintjes, kleine straatjes waarvan velen vrij van autoverkeer, huizen mét pit, veel kunst op straat (méér dan 30 beeldhouwwerken), fonteinen, leuke winkeltjes, restaurants… maken van Marche een van de meest gezellige Ardense steden.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Verken de geschiedenis en de hippe stadskern van Marche-en-Famenne

We starten de wandeling aan het modern ogende ‘Maison du Tourisme’. Tijdens de wandeling zal je verschillende mooie standbeelden tegenkomen zoals 'Le Ramoneur', 'Le Dentelliere' en 'Gugusse'. Daarnaast ontdek je ook de highlights van Marche-en-Famenne zoals de kerk Saint-Remacle, de Fontaine du Commandant Ponthier en Kasteel Jadot. In deze streek werd de Slag om de Ardennen gestreden op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ter ere aan de geallieerden die deel uitmaakten van het 30e Britse Korps hangen op een muur in het kasteel gedenkplaten. In het Musée des Francs et de la Famenne kom je meer te weten over de geschiedenis van deze plek in al haar facetten.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 13 wandeling, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?