FB

Turnhout stadswandeling

Turnhout stadswandeling

1 739 x gedownload189 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Eindpunt: Grote Markt, Turnhout
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,1 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Turnhout

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Turnhout, wandelen langs bezienswaardigheden Turnhout met wandelroute

Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat bezienswaardigheden te ontdekken en musea te bezoeken. De woonkern ontwikkelde zich rond de nog steeds bestaande burcht. De aanwezigheid van de hertogen van Brabant zorgde voor een snelle groei van de stad. Al in 1212 gaf de Brabantse hertog Hendrik I de plaats zijn stad- en vrijheidsrechten. Het marktplein is sinds de middeleeuwen een belangrijk wegenknooppunt. Deze wegen vormen nog steeds de voornaamste winkelstraten van het stadje. Vanaf het einde van de 18de eeuw groeide Turnhout uit tot het centrum van de papierverwerkende nijverheid. Getuige hiervan is het Speelkaartenmuseum, één van de toeristische troeven van Turnhout. Maar er zijn nog meer zaken te bewonderen, zoals het Begijnhof en het Taxandriamuseum.

Turnhout stadswandeling

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Turnhout: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

189 ervaringen

- 19 februari 2019 - Anne Marie

Super interessant en heel aangenaam . Dankzij deze wandelingen leer je een stad kennen !

- 9 februari 2019 - lambij

helder, duidelijk en aan te passen naar behoefte

- 3 februari 2019 - Martine Meurs

Wij hebben deelgenomen aan Turnhout by night. Aan de hand van de stadswandeling van reisroutes zijn we om 14 u begonnen aan de stadswandeling omdat we 2 musea hadden uitgekozen om te bezoeken : het Nationaal Museum van de speelkaart en het Meduceum. Beiden zijn een echte aanrader. Om 17 u zijn we begonnen aan de lange wandeling door het bosgebied, uitgestippeld door Pasar. We hebben de wandeling beëindigd in het begijnhof. Een zeer mooie afsluiting van onze dag : prachtige lichtprojectie op de gevel van het begijnhofkerk. In de kerk hebben we kunnen genieten van een buitengewoon prachtig koor. Een aangenamer rustplaats hadden we niet kunnen vinden.

- 30 januari 2019 - Christel Roox

Het was een supermooie , goedaangegeven wandeling . Er was zoveel te zien dat we zeker nog eens teruggaan . We hadden te weinig tijd uitgetrokken voor de kazerne . Dank u .

- 30 januari 2019 - j.booij

Wij vonden Turnhout geen mooie stad.Het Kasteel en het kaarten museum vonden we goed. We zijn niet van plan er nog ooit naar toe te gaan. Ik heb een foto kunnen maken van de molen die ik verzamel ,.als er een goeie molen route in het bestand zit zal ik daar zeker gebruik van maken. GROET UIT NEDERLAND J.BOOIJ

Gratis stadswandeling Turnhout downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?