FB

Lier: stadswandeling met een groene rand

Download fietsgids Antwerpen

Lier: stadswandeling met een groene rand

2 110 x gedownload314 ervaringen
  • Startpunt: Leopoldplein, Lier
  • Eindpunt: Leopoldplein, Lier
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,4 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lier

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Lier, wandelen langs bezienswaardigheden Lier met wandelroute

Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant van bijzondere makelij, en een eigen bier onder de naam Caves. Een stadswandeling in Lier zal je daarvan overtuigen. Tijdens je tocht langs de Lierse bezienswaardigheden stel je ook vast dat de winkelstraten nog behoorlijk wat lokale middenstanders tellen, met andere woorden dat het shoppingaanbod niet zo uniform is als op tal van andere plaatsen. Het tweede deel van het traject loopt langs de groene stadsrand, vooral heerlijk in de seizoenen dat alles in bloei staat.

Lier stadswandeling

Gratis stadswandeling Lier downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lier: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

314 ervaringen

- 22 mei 2019 - Eddy Milis

Hadden een Engels koppel op bezoek en de gids met de stadswandeling heeft ons een schitterende dag bezorgd.

- 16 mei 2019 - Van Hemelryk Tine

Mooie wandeling in Lier gemaakt. Voor de middag markt bezocht en even binnen gelopen bij toeristische dienst. Wat een prachtig gebouw! "s Middags lekker en origineel croqueje gegeten, daarna genoten van de wandeling langs de vesten.

- 9 mei 2019 - Griet Witters

Vorige week deze wandeling gedaan, heel duidelijk met voldoende uitleg. Wandeling niet te lang, goed te doen voor wie minder goed te been is.

- 5 mei 2019 - Tineke Kanen

Net terug uit Lier. We combineerden de stadswandeling met een proef toer,verkrijgbaar bij de VVV,die daar Visit Lier heet. Dat betekende dat we alle mooie punten uit de stadswandeling bezochten en onderweg ergens een biertje kregen, of een 'schapenkop' bonbon die heerlijk was enz In de grote kerk kregen we ern zeer interessante rondleiding en in de kerk op het Begijnhof,genoten we van zang en dans van een groep uit Afrika. Heerlijke wandeling ! Hebben genoten. Mijn dank. Groet, Tineke

- 5 mei 2019 - Eddy

Zeer fijne wandeling! Duidelijk uitgelegd, wat zeer leuk is als je de stad totaal niet kent.... We hebben er van genoten! Lekker gaan eten in een stille straat bij een Italiaan en onze dag afgesloten (op weg naar de gratis parking) in een speeltuintje waar onze kleindochter zich nog eens goed kon uitleven. Toppie!!!!

Gratis stadswandeling Lier downloaden

Download fietsgids Antwerpen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?