Street-art wandeling door Lier, langs dé hotspots en mooiste murals in de stad

Download fietsgids Antwerpen

Street-art wandeling door Lier, langs dé hotspots en mooiste murals in de stad

  • Startpunt: Grote Markt Lier
  • Eindpunt: Grote Markt Lier
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Lier, een van de charmantste steden van België

Met veel horeca gelegenheden en gezellige pleintjes, heeft Lier een romantische uitstraling en aangename sfeer. Daarnaast heeft Lier ook een rijke geschiedenis en zijn er veel historische gebouwen te bezichtigen. Lier ligt erg centraal en is maar zo’n 20 minuutjes met de auto van Antwerpen vandaan, maar toch kennen weinig mensen deze stad. Lier wordt dan ook wel de parel van Vlaanderen genoemd.

Met deze wandeling leer je de stad op een leuke manier kennen. Tijdens deze street art wandeling kom je dan ook langs het centrum, op de Grote Markt, maar ook langs de bekende Zimmertoren, de Stadsvest en verschillende kerken. Dit in combinatie met het Lier UP project, een street art project in samenwerking met de stad en artiest Joachim is genoeg om er een leuke dag van te maken waarin genoeg te doen is!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Street art wandeling door Lier, mooiste murals in de stad

Deze leuke street-art wandeling door neemt je mee langs enkele van de street art werken van het Project Lier UP in Lier. Met deze route ontdek je een groot deel van Lier en kom je langs mooie en populaire plekken waar je naast street art genoeg andere bezienswaardigheden kan zien. Zo loop je bijvoorbeeld langs de beroemde Zimmertoren, zie je een paar van Liers historische gebouwen en wandel je over de stadsvest. Het is natuurlijk volledig aan jou waar je even wilt stoppen en hoe lang je over deze wandeling wilt doen.

Wat meer info over het Lier UP project

Het Lier UP project is in 2015 ontstaan in een samenwerking tussen artiest Joachim, de stedelijke jeugddienst en het kunstproject ARTAFACT. Van de Lierse Joachim zijn al werken in Amsterdam, Antwerpen en Londen te vinden. Het was voor hem een hele eer dat hij zijn kunst nu met dit project in zijn geboortestad kan tonen. De meeste muurschilderingen zijn in samenwerking met andere bekende street art artiesten gemaakt.

Alle kunstwerken zijn met goedkeuring van de bewoners gemaakt en ieder kunstwerk verwijst naar de Lierse cultuur.

Opgelet: Onderweg zal je zeker nog andere street art tegenkomen die niet in deze wandelroute zijn opgenomen (er komen steeds muurschilderingen bij). Uiteraard zijn deze wel mooi meegenomen!

Kunstwerken op deze route

Lier stadswandeling

Gratis reisgids Lier downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 7 oktober 2023 - Doris Klein

Diese Wanderung 10,8 km durch Lier war sehenswert, alles besichtigt und wunderschöne Ecken 🤩👋

- 18 september 2023 - Inge

Super route heel toffe wandeling om de stad te ontdekken een aanrader

- 20 juni 2023 - Elke L

Deze super handige en overzichtelijke gids heeft ervoor gezorgd dat we een heel boeiende en goed georganiseerde namiddag hebben beleefd in Lier. De gids is heel toegankelijk, overzichtelijk en belicht de belangrijkste bezienswaardigheden op een attractieve wijze.

- 19 maart 2023 - erik vervoort

woon al 35 jaar op boogscheut van Lier en dank zij de geleide wandeling toch nog leuke plekjes ontdekt , dankjewel :-)

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?