FB

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

767 x gedownload178 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Ieper
  • Eindpunt: Grote Markt, Ieper
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 29,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Ieper

Volg route op kaart met GPS-tracker

Sart in Ieper (In Flanders Fields Museum) en kom langs Tyne Cot Cemetery, Memorial Museum Passchendaele en Ypres Salient

De Westhoek is bezaaid met begraafplaatsen, monumenten en musea in verband met de Eerste Wereldoorlog. Met de 100-jarige herdenking van 2014-2018 kregen veel herdenkingsplaatsen een opfrisbeurt, uitbreiding of restyling. Met deze korte autoroute in en rond Ieper brengen we je langs een grote verscheidenheid aan herinneringsplaatsen.

Starten doe je in Ieper met het vernieuwde In Flanders Fields Museum. Dan volgt een kleine bijzondere begraafplaats en een herdenkingsmonument.
In Passendale brengen we je tot het Tyne Cot Cemetery inclusief Bezoekerscentrum. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 heeft twee unieke belevingsmomenten voor je in petto.

Terugrijden doe je via een grote Franse begraafplaats. Met zo'n 30 kilometer op de teller heb je ruimschoots de tijd om alles rustig te bezichtigen en te beleven.

Ieper autoroute

Aurtoroute Ieper in teken van WOI downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Ieper: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

178 ervaringen

- 22 mei 2018 - marie jeanne Herman

wij deden deze autoroute met onze Canadese familie, welke op bezoek waren. na afloop bekenden ze dat ze nu eindelijk eens een beeld hebben over de wreedheden uit WO I. mijn nicht is een onderwijzeres en zal in Canada zeker getuigenis afleggen van wat ze hier te zien kreeg ! ze dankt jullie voor deze prachtige autoroute !

- 20 mei 2018 - Bas

Een leuke route met nuttige informatie. Prima geschikt voor een (eerste) verkenning van Ieper en omgeving, en goed te combineren/naar eigen inzicht uit te breiden met andere van de vele bezienswaardigheden in de streek. De stadswandeling was een bonus!

- 19 mei 2018 - Mark Bassie

Mooie route, heb hem bijna helemaal gevolgd (mei 2018). Alle hoogtepunten komen voorbij op 1 dag.

- 31 maart 2018 - Roos

Had reeds verschillende plaatsen van de route bezocht. Was toch zeker de moeite om alles her te ontdekken en heb ook nog nieuwe herdenkingsplaatsen ontdekt en telkens weer komen we onder de indruk van wat er zoveel jaren geleden is gebeurd. Dank voor deze mooie reisgids, zullen hem zeker bewaren en bij gelegenheid de route nog eens overdoen.

- 27 november 2017 - np

boeiende omgeving, Ieper is de moeite waard om te bezoeken zeker voor Flanders Fields museum en minnepoort om 20u. Zonnebeke domein is ook de moeite om door te lopen en de gedenktuinen te bezoeken, de loopgraven kun je van buiten het domein gratis bekijken.

Aurtoroute Ieper in teken van WOI downloaden

Download autoroute Ieper

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?