Stadswandeling Veurne, de vredige Westhoek

Download autoroute Westhoek

Stadswandeling Veurne, de vredige Westhoek

1 521 x gedownload111 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Veurne
  • Eindpunt: Grote Markt, Veurne
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,9 km
  • Duur: 1 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Veurne

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling door het vredigste stadje van de Westhoek (wandelgids + kaart)

Veurne lijkt wel het vredigste stadje van de Westhoek. Op en omheen de Grote Markt gaat het leven gemoedelijk zijn gangetje, alleen bezoekers zorgen voor de passage. Het karakter van het stadje weerspiegelt zich ook in de wandeling, doe langsheen het water loopt, midden het groen.

Veurne stadswandeling

Gratis stadswandeling Veurne downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Poperinge: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

111 ervaringen

- 11 januari 2020 - annik decorte

wie ooit in Veurne was kent de grote markt maar de wandeling doet je alle mooie gebouwen verspreid over de stad ontdekken. 't is een belevenis !!!

- 14 december 2019 - Ronny Debussche

Straatnaambordjes aan huizen ontbreken soms aan begin van straat . Aangename stadswandeling .

- 30 november 2019 - Liekens Eddy

Ons "dagje Veurne" met het plan van de stadswandeling in de hand was een echte meevaller. De historiek en bouwstijl van het Stadhuis, het Landhuis, de mooie oude huizen op de Markt, de Sint-Walburga- en Sint-Niklaaskerk konden ons erg boeien. Zonder het plan zouden wij ongetwijfeld het huis van Paul Delvaux, het Spaans paviljoen, de oude Pastorij en het "kruitmagazijn" niet ontdekt hebben. Maar ook wandelen in het stadspark en naar de boten kijken langs de Lo-vaart in de schilderachtige natuur gaven ons een aangenaam gevoel. Automatisch kwamen we uiteindelijk in een tearoom terecht. Het leek heel de dag alsof we samen met een gids op stap waren, maar wij mochten het allemaal zelf ontdekken. Een dikke proficiat voor het uitstippelen van deze wandelroute. Bij ons volgende bezoek staan het Belevingscentrum "Vrij Vlaanderen, leven achter het front" en het Bakkerijmuseum op het programma. Tip: Bij een eventuele herdruk kan je misschien vermelden dat de oorlogsgraven op het kerkhof ook het bezoeken waard zijn. Leve het mooie Veurne!

- 22 november 2019 - Rachelle Deveux

De start was wat moeilijk te vinden - geen wegaanduiding en slechte aanduiding v.d. straatnamen. Vrij korte, niet zo'n spectaculaire wandeling.....toch enkele idyllische plaatjes ontdekt. Bedankt !

- 3 oktober 2019 - anny dauw

Goed uitgewerkt plan. Je kunt overal instappen als beginpunt. Voor wie goed stapt klopt de tijdsduur, anderen kunnen het traject vlugger afleggen en wie onderweg moe wordt, voor hen zijn er gelegenheden genoeg om uit te blazen. Tijdsduur is natuurlijk ook afhankelijk van je interesse voor natuur en gebouwen. Veurne is het 'ontdekken' meer dan waard.

Gratis stadswandeling Veurne downloaden

Download autoroute Westhoek

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?